Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο μακελειό στην Τουρκία - 25 νεκροί στρατιώτες από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών (vid)


Πιθανή δολιοφθορά από το ΡΚΚ σε αποθήκη πυρομαχικών στο βαμμένο από ελληνικό αίμα Αφιόν Καραχισάρ (είχε καταγάγει μεγάλη νίκη ο Ελληνικός Στρατός στην μικρασιατική εκστρατεία) οδήγησε σε μία από τις πιο αιματηρές τραγωδίες τον τουρκικό Στρατό, ο οποίος θρήνησε 25 νεκρούς χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Η αποθήκη πυρομαχικών (Mühimmat Depo Komutanlığı) έγινε καταστράφηκε ολοσχερώς και σκοτώθηκαν  ένας μόνιμος υπαξιωματικός, δυο επαγγελματίες υπαξιωματικοί και 22 στρατιώτες.
Πάντως, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και για να σταματήσουν οι φήμες περί δολιοφθοράς που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην τουρκική κοινή γνώμη ο υπουργός Δασών και Υδατίνων Πόρων, Βεϋσέλ Έρογλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι η έκρηξη οφείλεται σε έκρηξη χειροβομβίδας που έπεσε από τα χέρια στρατιώτη, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της.

Βέβαια ο υπουργός θα πρέπει να μας εξηγήσει αν ο στρατιώτης ήθελε να παίξει με μια χειροβομβίδα, προφανώς χωρίς περόνη δίπλα στα πυρομαχικά που φυλάσσονται σε μια στρατιωτική αποθήκη και ποιος μάρτυρας επέζησε για να περιγράψει το "παιχνίδι" του στρατιώτη...

Είναι εμφανές ότι το πρώτο που ανησύχησε την τουρκική ηγεσία είναι η εμπέδωση κλίματος ευμάρειας στην τουρκική κοινωνία δεν κάνει πλέον δεκτές χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις τις καταστφές που υφίσταται η χώρα από το ΡΚΚ.
Πλέον λόγω της προϊούσης αστικοποίησης μεγάλου τμήματος της τουρκικής κοινωνίας η τουρκική κοινή γνώμη δεν είναι πλέον διαθέσιμη για μεγάλες απώλειες, και το θέαμα των μανάδων που κλαίνε πάνω από ότι απέμεινε από τα νεκρά παιδιά τους δεν είναι πλέον αποδεκτό (από τις μητέρες τους δεν ήταν έτσι και αλλιώς).

Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι ραγδαίες. Η ιστορία αυτή θα κοστίσει ακόμα και αν οι Κούρδοι δεν ευθύνονται για την επίθεση. Συν τοις άλλοις το ηθικό του τουρκικού Στρατού είναι πλέον υπό του μηδενός, και δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το ανεβάσει.

Ο αποκεφαλισμός της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στοίχισε πολύ, και το "σκάψιμο του λάκου" του Άσαντ στοίχισε ακόμα περισσότερο. Σ'ιγουρα στην Τουρκία έχουν μετανιώσει για την εξωτερική τους πολιτική η οποία αντί "μηδενικών προβλημάτων" τους απέφερε "καθολικές συγκρούσεις" με όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: