Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων 2012: Η καρδιά του ναυταθλητισμού «χτυπάει» στον Βόλο

 Στον Βόλο είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του παγκόσμιου ναυταθλητισμού, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων 2012. Η κορυφαία διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε στις 12 του μήνα και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου, έρχεται να ενισχύσει τη θέση του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα ότι πέραν από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει η Ελλάδα της δημιουργίας, των διακρίσεων και του εθελοντισμού.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων 2012 διοργανώνεται από την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA) και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με την υποστήριξη του δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου.
Κύριος χορηγός των αγώνων είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ, την οποία εκπροσώπησε στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κολύμβησης open water, Σπύρος Γιαννιώτης, που ευχήθηκε στην ελληνική ομάδα η προσπάθεια τους να στεφθεί με επιτυχία.
Την παγκόσμια εμβέλεια της αθλητικής διοργάνωσης, η οποία αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή για την πόλη του Βόλου, αλλά και την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, υποδηλώνει το πλήθος των συμμετοχών, αφού στους αγώνες παίρνουν μέρος 250 αθλήτριες από 34 χώρες του κόσμου.
Τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπεί η ελληνική ομάδα με 12 αθλήτριες, εκ των οποίων τέσσερις από τον Βόλο, ευελπιστώντας στις καλύτερες δυνατές διακρίσεις, όπως και στο παρελθόν.
Την πρόκριση στον τελικό του Ομαδικού, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, πήρε η Εθνική μας ομάδα, παρουσιάζοντας ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα μπροστά σε 3.000 φιλάθλους.
Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους και όλα τα αθλήματα θα πραγματοποιηθούν στο Κολυμβητήριο του Βόλου, πλην αυτών της σημερινής ημέρας, που θα γίνουν στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: