Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πάλι έσωσαν τα δικά τους άτομα οι προδότες!Δεν κόβονται δώρα και επιδόματα στις ΔΕΚΟ- Πλαφόν τα 1.900 ευρώ μηνιαίως

Δεν κόβονται δώρα και επιδόματα στις ΔΕΚΟ- Πλαφόν τα 1.900 ευρώ μηνιαίως

Στην τελική φάση της διαδικασίας καθορισμού του πακέτου περικοπών μπαίνει η χώρα με την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας σήμερα στην Αθήνα. 

Δεν περιλαμβάνονται τα... δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας στις περικοπές των αποδοχών στις ΔΕΚΟ, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως όμως διευκρινίζει, σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Ν. 4024/2011, το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα.
«Από τη διατύπωση της διάταξης αυτής προκύπτει ότι για τον υπολογισμό του μέσου κατά κεφαλή κόστους-και όχι των μηνιαίων τακτικών αποδοχών-λαμβάνονται υπόψη το σύνολο των αποδοχών, επιδομάτων κλπ, που καταβάλλονται στους εργαζόμενους και επιβαρύνουν τη μισθοδοσία του φορέα», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτο, και προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου, η οδηγία που δόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ήταν να γίνει μια ορθολογική διαμόρφωση των μισθών με βάση και τις περικοπές που προβλέπει ο Ν. 4024/2011, προκειμένου το μέσο κατά κεφαλή κόστος (και όχι ατομικά οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου) να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.900 ευρώ και όχι να περικοπούν τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η τρόικα θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής. Το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει αυθημερόν. Τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση της τρόικας με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στις 10.45 και την Τρίτη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Οι επικεφαλής των δανειστών αναμένεται να ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο νέο πακέτο περικοπών ενώ θα υπάρξει από κοινού συμφωνία για τα θέματα που ακόμα παραμένουν στον «αέρα».

Μεταξύ αυτών, και το μείζον ζήτημα της εφεδρείας στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση απορρίπτει τις απολύσεις και θέτει στο τραπέζι το σχέδιο εξοικονόμησης 167 εκατ. ευρώ μέσω της εφεδρείας, βάσει του οποίου 30.000-35.000 υπάλληλοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο είτε με την παροχή κινήτρων είτε μέσω συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.

Για την τρόικα όμως το σχέδιο παραμένει ομιχλώδες με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιμένουν στην αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων ακόμα και με το καθεστώς της απόλυσης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την τρόικα ότι δεν παρεκκλίνει από το σχέδιο για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα ως το 2015, χωρίς όμως να σημειωθούν απολύσεις.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιαστεί αποφασισμένος να πατάξει σε κάθε επίπεδο την φοροδιαφυγή, τονίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά και την χθεσινή του απόφαση για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 121 φοροφυγάδων. 
newpost.gr
epanastasi-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: