Οι σπαζοκεφαλιές της κυβέρνησης και δη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την εξεύρεση ίσως του λιγότερου οδυνηρού συνδυασμού μέτρων που θα συνθέσουν το τελικό πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ και θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις της τρόικας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Μάλιστα ούτε στις αργίες δεν εγκαταλείπει το γραφείο του ο υπουργός, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και το πρόγραμμα του θεωρείται ιδιαίτερα φορτωμένο. Μόνον έτσι θα μπορούσαμε τουλάχιστον να δικαιολογήσουμε τις... 23 προσλήψεις ειδικών συμβούλων που έκανε σε δύο μήνες περίπου ο κ. Στουρνάρας στο πολιτικό του γραφείο.

Αναμφισβήτητα ο υπουργός Οικονομικών χρειάζεται μια δυνατή ομάδα γύρω του, αλλά 23 διορισμοί από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπέρ αρκετοί, λένε οι λένε οι κακοπροαίρετοι, σε μια περίοδο που οι δημόσιοι υπάλληλοι προαλείφονται για μαζική... έξοδο και στον ιδιωτικό τομέα η αγορά μοιάζει ρημαγμένο τοπίο.

Όπως διαπιστώσαμε και στην Διαύγεια, ο κ. Στουρνάρας έχει υπογράψει αποφάσεις για τον διορισμό-πρόσληψη-απόσπαση 23 ατόμων στο πολιτικό του γραφείο. Πρόκειται για δικηγόρους, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και απόφοιτους λυκείου.

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, (με τις νέες μειώσεις βέβαια) οι διοριζόμενοι σε πολιτικά γραφεία υπουργών αμείβονται με 1.800 ή 2.100 ευρώ μηναίως. Χωρίς καμία διάθεση εμπάθειας και δίχως να γνωρίζουμε πόσους υπαλλήλους δικαιούται να προσλάβει ο εκάστοτε υπουργός στο γραφείο του, διερωτόμαστε αν και το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί στο πλαίσιο περικοπών που υπόκειται η ελληνική κοινωνία.

  newpost.gr