Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Μαρτυρία από την προβοκάτσια στο Σύνταγμα: Έτσι διέλυσαν την συγκέντρωση.

Γιωργάκη προπονήσου και βάλε τα κολάν, έρχονται οι Έλληνες και σε κυνηγάν!

(σσΟ: Σε λίγο και νέα μαρτυρία για τους παρακρατικούς που τους συνόδευαν τα ΜΑΤ για να μην τους λιντσάρουν οι διαδηλωτές!)

Έχω κάποιες ώρες που γύρισα από την πορεία στο Σύνταγμα και ακόμα δεν έχουν συνέλθει τα μάτια μου από τα δάκρυα και το τσούξιμο. Η Δημοκρατία του ΓΑΠ και του συστήματος λειτούργησε για μία ακόμη φορά άψογα!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πάρκαρα σε ένα στενό κάτω από την Πατησίων και το ‘έκοψα’ με τα πόδια ως το Σύνταγμα. Ήμουν στο Πεδίο του Άρεως 11.15 και ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός. Προχώρησα κατά μήκος όλη την Πατησίων μέχρι την Ομόνοια. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Άλλοι ανηφορίζαν προς το Σύνταγμα και άλλοι πηγαίναν αντίθετα για να ενταχθούν σε κάποια πορεία. Η κινητικότητα ήταν μεγάλη.

Ήμουν στο Σύνταγμα γύρω στις 12.00. Είχε μαζευτεί και εκεί αρκετός κόσμος και ήμασταν όλοι στην αναμονή για να φτάσουν οι διάφορες πορείες. Τότε γύρω στις 12.30 αρχίζει να φτάνει η πορεία του ΠΑΜΕ. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό!

Κοιτάζοντας το πλήθος του ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα έτσι όπως ξεπρόβαλε από την Σταδίου το θέαμα ήταν εκπληκτικό. Χιλιάδες κόσμου, ο ένας δίπλα στον άλλο, δίνοντας σου την εντύπωση ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να καταφθάνουν και άλλοι και άλλοι! Και τότε έγινε το ανεξήγητο. Η πορεία του ΠΑΜΕ δεν σταμάτησε στο Σύνταγμα, ώστε να ενωθεί με τον υπόλοιπο κόσμο που είχε κατέβει αυθόρμητα αλλά συνέχισε! Οι χιλιάδες του ΠΑΜΕ απλά έφυγαν! Έκαναν την παρέλαση τους και εξαφανίστηκαν! Ήταν σαν να έβλεπες ένα τεράστιο τρένο με αμέτρητα βαγόνια που αντί να σταματήσει στον σταθμό αυτό συνέχιζε την πορεία του μέχρι να εξαφανιστεί από τον χάρτη!

Ο κόσμος ο υπόλοιπος εν τω μεταξύ είχε μεγαλώσει κατά πολύ. Υπήρχε παλμός, υπήρχε ενθουσιασμός και όλοι έδειχναν αποφασισμένοι να μην το κουνήσουν έως ότου λάβει το μήνυμα και έρθει και άλλος κόσμος, έως ότου οι χιλιάδες γίνουν εκατομμύρια και επιτέλους ξεκινήσει η πτώση του σάπιου κομματικού συστήματος. Ιδιαίτερα συγκινητική και φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο κόσμος άρχισε να τραγουδάει το ‘Πότε θα κάνει ξαστεριά’ του αειμνήστου Νίκου Ξυλούρη.

Το σύστημα όμως είχε άλλη γνώμη. Σε κάποια στιγμή ακούγονται κάτω από το Σύνταγμα, προς το μέρος του Υπουργείου Οικονομικών, έντονοι κρότοι, στο βάθος υπήρχαν καπνοί και ήταν προφανές ότι οι γνωστοί άγνωστοι με τους ‘συνάδελφους’ τους, τους μπάτσους ξεκίνησαν να παίζουν τα γνωστά τους παιχνίδια.

Ο κόσμος παρόλα αυτά, απτόητος, να ακούγονται φωνές που να λένε, ‘αφήστε τους προβοκάτορες, εμείς καθόμαστε εδώ και δεν το κουνάμε’. Εν τω μεταξύ οι κροτίδες και οι καπνοί όλο και πλησιάζαν. Τότε ξαφνικά δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι ήταν στα 2 μέτρα από εμένα και οι οποίοι εισχώρησαν στο πλήθος κάποια ανύποπτη στιγμή, πετάξαν μολότοφ στα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από το Σύνταγμα. Αυτό ήταν.

Το σύστημα ‘έπιασε το υπονοούμενο’ και τότε άρχισαν να πέφτουν βροχή οι κροτίδες και τα καπνογόνα προς το πλήθος που ήταν μαζεμένο στο Σύνταγμα. Ακόμα και τότε ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει, αναγκαστικά υποχώρησε λίγο αλλά στο τέλος ήταν αδύνατον να σταθεί κάποιος εκεί.

Το σύστημα είχε για μία ακόμη φορά νικήσει. Το σύστημα με το μακρύ του χέρι, τους γνωστούς-αγνώστους είχε για μία ακόμη φορά κάνει την δουλειά του. Διέλυσε μία ειρηνική συγκέντρωση εν τη γεννέσει της. Η ‘δημοκρατία’ τους είχε πάλι νικήσει.

Αύριο ένα άλλο πλοκάμι του συστήματος θα συνεχίσει την ‘δουλειά’. Οι διορισμένοι δημοσιογράφοι θα εστιάσουν στα επεισόδια (τα οποία τα έχει προκαλέσει το ίδιο το σύστημα!), θα προσπαθήσει να τρομοκρατήσει τον κόσμο ώστε να μην κατέβει στην επόμενη διαδήλωση αφού γίνονται έκτροπα, ενώ παράλληλα για την ταμπακιέρα τσιμουδιά. Αντιθέτως θα περάσεθ το μήνυμα ότι η ‘νομιμοποιημένη’ κυβέρνηση παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να τελέσει το έργο της για να σώσει την χώρα μας. Τόσο όμορφα.

Ερωτήματα που δημιουργούνται αυθόρμητα σε όποιον παρευρέθη στην συγκέντρωση:

1. Γιατί ρε ‘σύντροφοι’ του ΠΑΜΕ δεν σταμάτησατε στο Σύνταγμα ώστε να ενωθείτε με τον απλό κόσμο; Γιατί δεν ενώσατε τις φωνές σας με τις δικιές μας;

2. Τι είναι η πορεία; Πασαρέλα; Έτσι θα πέσει το απολυταρχικό καθεστώς; Θα δίνουμε κάθε 2 μήνες ‘ραντεβού’, θα έρχεστε εσείς στρατιωτάκια το ένα πίσω από το άλλο με τις σημαιούλες σας, θα κάνετε την βόλτα σας και μετά σπίτι; Νομίζετε ότι έτσι τρομάζετε το σύστημα; Μήπως τελικά είστε μέρος του συστήματος;

3. Τι θα γίνει επιτέλους με τους γνωστούς-αγνώστους; Είναι πια τόσο προφανές που έχει καταντήσει γελοίο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η αστυνομία να τους πιάσει. ο κόσμος προσπαθούσε να τους διώξει και τα ΜΑΤ απλά τους κοιτούσαν. Πόσο φανερό είναι πια ότι εξυπηρετούν τέλεια τους σκοπούς σας, λαμόγια του συστήματος και δημοκράτες της πεντάρας. Τρέμετε μην εξεγερθεί ο κόσμος και έχετε τους γνωστούς-αγνώστους για την καταστολή και διάλυση των διαδηλώσεων. Ξεφτυλισμένοι. Θα έρθει όμως σύντομα η στιγμή που την οργή του κόσμου ότι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να την σταματήσετε. Και τότε … απλά να έχετε τις μηχανές των ελικοπτέρων αναμένες…

Συνθήματα που ακούστηκαν από τον απλό, τον αυθόρμητο κόσμο μπροστά στην Βουλή:

1. Κλέφτες! Κλέφτες! συνοδευόμενο βεβαίως με το γνωστό παράσημο της ανοιχτής παλάμης!
2. Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε την τρόικα και μπρος!
3. Γιωργάκη προπονήσου και βάλε τα κολάν, έρχονται οι Έλληνες και σε κυνηγάν!
4. Κουφάλες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες!
5. Ο λαός στην Βουλή οι προδότες στο Γουδί!
6. Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73!
7. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα!
8. Το πασόκ είναι εδώ να ληστεύει το λαό!
9. Τζέφρυ σαν πρώτα θα πας στην Μινεσότα!

ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

olympia

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ πικραμένος!!!! για να μιλήσω, αλλά φίλες και φίλοι μου θα σας περιγράψω τι είδα σήμερα στην Αθήνα:
Εδώ και εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει αυθόρμητα μέσω διαδικτύου πώς σήμερα όλοι θα βγούν στους δρόμους, θα προσπαθήσουν να καταλάβουν κυβερνητικά κτήρια με πρώτο στόχο την Βουλή, όλοι θα κάτσουν στο Σύνταγμα και δεν θα υποχωρήσουν.

Αξιότιμοι και ελεεινοί Ελληνες φίλοι μου (μέσα και εγώ) σήμερα είδα:

1) Επαναστάτες του ΠΑΜΕ ξέρετε αυτές τις φάτσες που βλέπω πάντα με τις πορτοκαλί κτλ σημαίες που περιφρουρούσαν την ομάδα τους απο όσους κρατούσαν Ελληνικές σημαίες.

2) Επαναστάτες του Σύριζα, κατά το πλείστον 16-22χρονών συμπεριλαμβανομένων Πακιστανών και μερικών Αφρικανών, που επίσης περιφρουρούσαν με ξύλα περιμετρικά την ομάδα τους που άγωνταν σαν πρόβατα αλλαλάζωντας ρυθμικά.

3) 45-50άρηδες ιδιωτικούς υπάλληλους και συνδικαλιστές που μόλις έπεσαν τα πρώτα Δακρυγόνα μαζί με τους περισσότερους απεργούς του ΠΑΜΕ γέμισαν τα καφέ της πλατείας Κολωνακίου για καπουτσίνο και club sandwichs με σολωμό. Ναί αλήθεια σας λέω ελεεινοί φίλοι μου...

4) Είδα 40-50 Αναρχικούς με γένια, παιδιά 15-22 ετών βρωμερά και τρισάθλια, με σπαστά Ελληνικά, Αλβανοί οι περισσότεροι, Ναί οι γνωστοί άγνωστοι Αναρχικοί δεν είναι Ελληνες οι περισσότεροι. Τους είδα ακριβώς μπροστά απο το μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη (τους μόνους που δεν πείραζαν τα ΜΑΤ) να έχουν στριμώξει μια γιαγια που ακούστε τι έκανε, είχε ανεβεί με μία Ελληνική σημαία και την ταυτότητά της και φώναζε ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ και έψαλε το εθνικό ύμνο και επεδείκνυε την Ελληνική της ταυτότητα, φώναζε δεν σας φοβάμαι τους αναρχικούς είμαι Ελληνίδα εγώ. Την πήραν την σημαία την έκαψαν, βρίζοντας χυδαία την Ελλάδα και τους Ελληνες, κανείς δεν τόλμησε να αντισταθεί, της έσκισαν τα ρούχα, αυτή όμως συνέχισε να ουρλιάζει τον Εθνικό ύμνο. Εβαλα τα κλάμματα, αποφασίσαμε να την σώσουμε εγώ και ένας φίλος απο τα καθάρματα, κανείς πίσω μας όλοι φοβήθηκαν τους Αλβανοαναρχικούς. Φάγαμε κάτι ψιλές, μας έσωσε η πρώτη γραμμή των ΜΑΤ εκεί... Αίσχος ελεεινοί φίλοι μου...

5) Είδα απλούς πολίτες, ηλικιωμένους, νοικοκυρές, εργαζόμενους που πίστεψαν τις φήμες, αυτές που καπέλωσε χθές το βράδυ ο Αλαβάνος και τρόμαξε τον κόσμο για να κατέβει αυθόρμητα να αντιδράσει...
Ολοι αυτοί οι πολίτες δεν ήξεραν απο διαδηλώσεις, δακρυγόνα να καίνε τα μάτια σου να χάνεις το φώς να κόβεται η αναπνοή σου και να μένουν εκεί περιμένοντας όμως εκεί, να δούν την επανάσταση να ξεκινάει για τους ανθέλληνες της βουλής...

6) Είδα τρομαγμένα παιδιά με την στολή των ΜΑΤ να δέχονται εντολές να γεμίσουν αναίτια το πλήθος στην Αθήνα δακρυγόνα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αφορμή, απλά για επίδειξη ισχύος...

7) Ακουσα τον γυιό μου να με ρωτάει τι έγινε τελικά σήμερα Μπαμπά στην Αθήνα και εγω του είπα κλαίγοντας όχι απο τα δακρυγόνα ότι μάλλον η δική μου η γενιά δεν είναι γραφτό να ζήσει την Ελευθερία ελπίζω η δική σου κάποτε να καταφέρει να λευθερωθεί και έφυγα να μην με δεί να κλαίω.

Αυτά ελeεινοί φίλοι μου, και είμαστε όλοι υπεύθυνοι, όχι γιατί δεν ξεκινάμε επανάσταση, δεν πιστεύω στην βία αλλά γιατί ελεεινοί φίλοι μου δεν είμαστε άξιοι να ζήσουμε σαν ελευθεροι πολίτες εμείς όσο και τα παιδιά που φέραμε στον κόσμο....

Μπορούμε ελεεινοί φίλοι μου να συνεχίσουμε να ζούμε την επανάσταση του facebook…

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΛΥ! ΠΙΣΤΕΥΩ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΛΕΞΗ.
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ (Π.Χ. ΟΠΩΣ ΕΜΕΝΑ)ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.!
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
EMAIL: LOKYANNIS69@YAHOO.GR
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΤΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ...

Ανώνυμος είπε...

μη φοβασαι αδερφε. δεν εισαι μονος σου. οι Ελληνες πατριωτες ειμαστε πολλοι αλλα ειμαστε σκορπιοι και ανοργανωτοι....

nikolas είπε...

Αυτο ειναι αληθεια ειμαστε πολλοι αλλα ειμαστε σκορπιζμενοι,μας λειπει το ποιο σημαντικο για να μας ενωση,ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ αλλα πραγματικος ΗΓΕΤΗΣ οχι δηθεν!