Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χάρη στην φόρμα νέας γενιάς που ανέπτυξαν Τούρκοι μηχανικοί πλέον δεν θα φαίνονται στις θερμικές κάμερες και διόπτρες.

Εφ. Ραντικάλ 27-2-2011

Εγχώρια φόρμα-φάντασμα για τον στρατό

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χάρη στην φόρμα νέας γενιάς που ανέπτυξαν Τούρκοι μηχανικοί πλέον δεν θα φαίνονται στις θερμικές κάμερες και διόπτρες.

Οι Τούρκοι μηχανικοί μετά τις πολλές πρωτιές στην αμυντική βιομηχανία πραγματοποίησαν και ένα όνειρο. Πλέον οι υπηρετούντες στα ΝΑ, οι Τούρκοι στρατιώτες που αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία θα είναι αόρατοι. Χάρη στο εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από Τούρκους μηχανικούς ύφασμα ονόματι ¨Ασήμι¨, οι στρατιώτες πλέον δεν θα εντοπίζονται από δορυφόρους ή ραντάρ. Οι φόρμες-φάντασμα άρχισαν από πέρσι να μπαίνουν στον στρατό.

ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ

Οι φόρμες αυτές θα χρησιμοποιούνται στις νυχτερινές επιχειρήσεις του στρατού που έχουν παραχθεί από ασήμι καθαρότητας 99,9%, δεν εντοπίζονται από την χρησιμοποίηση θερμικής κάμερας και από τις διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης του εχθρού. Με αυτή την τεχνολογία διπλασιάζονται οι πιθανότητες επιτυχίας των νυχτερινών επιχειρήσεων. Το ασημένιο ύφασμα χρησιμοποιείται και για πολιτική χρήση, για προφύλαξη από τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας.

Στη σειρά είναι τα αντικείμενα

Η φίρμα Οζτέκ που παράγει το αόρατο ύφασμα, εργάζεται επί 8 χρόνια και πάνω σε ένα άλλο σχέδιο. Πρόκειται για το σχέδιο ¨Δίχτυ απόκρυψης¨ που σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χατζέτεπε στοχεύει στο να καθιστά αόρατα και τα αντικείμενα. Το ¨Δίχτυ απόκρυψης¨ αλλάζοντας το σχήμα των αντικειμένων πετυχαίνει να ξεγελάσει το μάτι. Για παράδειγμα ένα άρμα φαίνεται σαν δέντρο. Τα στρατιωτικά οχήματα δεν μπορούνε να εντοπιστούνε από τα ραντάρ. Η τεχνολογία αυτή που ονομάζεται καμουφλάζ Multispektral και χρησιμοποιείται στους στρατούς των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: