Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤ1:"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ" - Η ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΡΑΓΙΑ!

Δεν προλάβαμε να χαρούμε για πολύ στην ανάρτησή μας εδώ και ήλθε αναγνώστης μας να μας προσγειώσει λέγοντάς μας ότι απλά δεν βλέπουμε το σωστό κρατικό κανάλι μιας και η οθωμανολαγνεία συνεχίζεται ακάθεκτη και τους πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι γι αυτό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/02/2011

Δείτε σήμερα: "Η Τουρκία μέσα από τα ΜΜΕ"
Eπεισόδιο 3

Η σειρά αναφέρεται στην Τουρκία και τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια. Η μεγάλη προσπάθεια για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει την Τουρκία σε τροχιά μεταρρυθμίσεων, που προκαλούν την ίδια της την ιστορία. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τρία στρατιωτικά πραξικοπήματα, από την ίδρυση της Δημοκρατίας το 1923, η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε θέση να αμφισβητεί και – αν χρειαστεί – να δικάζει τους στρατιωτικούς της. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η ατζέντα του «δημοκρατικού ανοίγματος» του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (
ΑΚΡ), που βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην εξουσία; Τι άλλαξε και τι δεν άλλαξε στην Τουρκία μέσα στην τελευταία εικοσαετία; Το «Orient Express» πιάνει τον σφυγμό της σύγχρονης Τουρκίας και αντλεί υλικό από τις απόψεις φιλελεύθερων και ενίοτε περιθωριακών – κατά τα δεδομένα της Τουρκίας – δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών, για μια πληθώρα θεμάτων.
Κάθε επεισόδιο της σειράς εξετάζει και μια διαφορετική πλευρά της χώρας, ως μια ιδιαίτερη, κάθε φορά, καταγραφή της πολύπτυχης ζωής της. Η Τουρκία με τα σχεδόν 80 εκατομμύρια πληθυσμό ανοίγει σαν πολύπτυχη πολιτιστική βεντάλια. Ως ένα πλούσιο κομμάτι γης, όπου ζουν Εβραίοι, Αρμένιοι, Έλληνες, Συροχαλδαίοι, Αλεβίτες, Κούρδοι και πολλές άλλες μειονοτικές και εθνοτικές ομάδες.

Το επεισόδιο την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Τουρκίας, μέσα από το πρίσμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Μέσα από έμπειρους δημοσιογράφους, από διαφορετικές πτέρυγες των ΜΜΕ, ερευνά τα γεγονότα και τις τάσεις, που ορίζουν την σημερινή κατεύθυνση της Τουρκίας, και μεταφέρει απόψεις των Μέσων, για θέματα όπως το άνοιγμα της Τουρκίας στην Ευρώπη, οι μειονοτικές εφημερίδες, η ελευθεροτυπία, ο συνδικαλισμός και οι δολοφονίες δημοσιογράφων.

Στο επεισόδιο αυτό φωτίζονται ιδιαίτερα οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, η θέση της Τουρκίας στην περιοχή και πώς η θέση αυτή επηρεάζει τα εσωτερικά της θέματα. Επίσης γίνεται σημαντική αναφορά στην επιρροή που ασκούν οι απόψεις των μειονοτικών εφημερίδων στην διακυβέρνηση του ΑΚΡ για τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου.

Σκηνοθέτης: SeyfettinTokmak, Kenan Kavut

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Çağla Menderes

Φωτογραφία:SeyfettinTokmak, Kenan Kavut

Εκτέλεση Παραγωγής:Χρόνης Πεχλιβανίδης

Παραγωγή:ONOS PRODUCTIONS


http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3256117&chid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια: