Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Σε κίνδυνο η Αγιά Σοφιά

Σε κίνδυνο η Αγιά  Σοφιά

Nα ενημερωθεί η Βουλή για την τύχη των μωσαϊκών της Αγίας Σοφιάς με αφορμή σωρεία δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο που κάνουν λόγο για σοβαρές κακοτεχνίες στις επεμβάσεις στα εξωτερικά τοιχώματα, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών και με δεδομένη την ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική αξία της «Μεγάλης Εκκλησίας» που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας, ο βουλευτής, επικαλείται την πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Χωροταξίας του δήμου Κωνσταντινούπολης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Μέσω αυτής, κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου και διαμηνύεται προς τους υπευθύνους πως αν δεν επισκευαστούν άμεσα τα τοιχώματα τότε όλο το κτίριο θα είναι εκτεθειμένο στις εξωτερικές απειλές της φύσης.

Ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να μάθει σε τι ενέργειες έχει προβεί η Ελλάδα προς την τουρκική κυβέρνηση και την UNESCO για την προστασία της Αγιά Σοφιάς και ποιες είναι οι συνολικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.

1 σχόλιο:

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .