Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΤΟΡΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ...

Πριν από λίγες μέρες είδαμε τον θεατρικό διάλογο (στα αγγλικά) ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και το Γιώργο Παπανδρέου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Υποτίθεται ότι η Ντόρα ρωτώντας για το σκοπιανό ...στρίμωξε το Γιώργο ενώ αυτός απαντώντας έδειξε ...πυγμή. Ποιά είναι η αλήθεια; Άνευρη ερώτηση, ανούσια απάντηση.

Αυτό το θέατρο θα παιζόταν μονίμως στην πατρίδα μας, αν είχε κερδίσει στις 29 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη την αρχηγία της ΝΔ. Ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσίαζε τα ανθελληνικά σχέδια (λαθρομετανάστευση, Καλλικράτης, εκλογικός νόμος, κατάργηση παρελάσεων, αποκαθήλωση συμβόλων, υποχώρηση σε κυπριακό, ελληνοτουρκικά, σκοπιανό, αντιλαϊκά μέτρα στην οικονομία και πολλά άλλα), η Ντόρα θα έβγαινε και θα έλεγε ναι με κάποιες παρατηρήσεις σε κάποιες υποπαραγράφους, θα γινόταν μια ψευτοσυζήτηση και όλα θα περνούσαν συναινετικά...

Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς καθημερινά διατυπώνει απόλυτη διαφωνία σε όλες τις ανθελληνικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου καθώς και σε όλες τις οικονομικές επιλογές που θίγουν τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε κάποιοι να του λένε ότι ασκεί υπερβολική κριτική! Αυτά, για να συνειδητοποιήσει περισσότερο ο κόσμος την πολύτιμη αξία του αποτελέσματος της 29ης Νοεμβρίου για το καλό της πατρίδας.

Η περπατησιά του Α. Σαμαρά, λοιπόν, είναι πολύ καλή, παρότι σαμποτάρεται όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από ένα τμήμα της ίδιας της ΝΔ. Η Ντόρα φαίνεται να μην έχει ακόμη αποδεχτεί πλήρως την ήττα της. Κάνει ακόμα πείσματα. Δεν ανταποκρίνεται στις ειλικρινείς κινήσεις συνεργασίας που της απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Όσο περνάει, όμως, ο καιρός, ο κόσμος του κόμματος βλέπει όλα αυτά και θα της τα χρεώνει όλο και περισσότερο.

Η πολιτική μοναξιά της θα μεγαλώνει. Θυμηθείτε τη σκηνή από την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε., όπου ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν χρωστάει σε κανέναν παρά μόνο στις εκατοντάδες χιλιάδες των απλών ανθρώπων που έμειναν επί ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποθεώθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων. Τότε η κα. Μπακογιάννη, καταλαβαίνοντας ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην υποστηρικτών της αποθέωνε τον Πρόεδρο, γύρισε να κοιτάξει για να βεβαιωθεί. Και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, επειδή δεν πίστευε ούτε στα μάτια ούτε στα αυτιά της, ξαναγύρισε να δει. Ελπίζουμε από τις επανειλημμένες αυτές ματιές να κατάλαβε πολλά. Ότι αν συνεχίσει τα πείσματα και την υπονόμευση, θα μείνει μόνη της. Οφείλει λοιπόν να διορθώσει την πολιτική της συμπεριφορά και να στηρίξει ενεργά το κόμμα και τον Πρόεδρο.

ΥΓ. Λόγω της θεατρικότητας του διαλόγου, διέφυγε ίσως από την προσοχή του κόσμου το ότι ο Γ. Παπανδρέου, στην απάντησή του επί του σκοπιανού ζητήματος, όπως σωστά μας επισημαίνει ο σταθερός αναγνώστης μας Μ. Μπ., αντί για "μία ονομασία γεωγραφικού περιεχομένου για όλες τις χρήσεις ως κόκκινη γραμμή", που έλεγε προεκλογικά, τώρα μίλησε γενικά και αόριστα για "μια ονομασία που θα ξεχωρίζει την ελληνική Μακεδονία από αυτή της FYROM". Ποιός πρόσεξε αυτό το προοίμιο μειοδοσίας;

πηγή:
Πατριωτικός Λόγος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To Video δείχνει τον
Κ. Ζουράρι να ζητεί
την διενέργεια δημοψη
φίσματος γιά το θέμα
της οριστικής ονομα
σίας των Σκοπίων, αν
δηλαδή ο Ελληνικός Λαός
εγκρίνει μία σύνθετη
ονομασία της μορφής
"Βόρεια Μακεδονία" λ.χ.
Η πρόταση αυτή, που δεν
είναι νέα, έχει ένα πολύ
σοβαρό πολιτικό μειονε
κτημα : Aν, έστω και 5%
των ψηφοφόρων του δημοψη
φίσματος έλεγε ΝΑΙ στην
σύνθετη ονομασία , θα
δίναμε στον Γκρούεφσκι
ένα ανέλπιστο δώρο, να
μπορεί να ισχυρίζεται
δηλαδή από την στιγμή εκείνη
ότι " ...αυτό το 5% των
ψηφοφόρων είναι η μακεδονική
μειονότητα που καταπιέζει
η Ελλάδα". Σε καμμία περί
πτωση λοιπόν,δεν πρέπει να
κάνουμε δημοψήφισμα γιά
το θέμα της ονομασίας των
Σκοπίων.
Ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπαν
δρέου διαπράττει σοβαρό
πολιτικό λάθος όταν ισχυρί
ζεται ότι "η σύνθετη ονομασία
με γεωγραφικό προσδιορισμό
γιά όλες τις χρήσεις είναι
η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ" . Αν
είναι έτσι, τότε γιά ποιό
λόγο μπορεί να πάει σε νέο
κύκλο διαπραγματεύσεων ;
Διαπραγμάτευση σημαίνει να
πάρεις κάτι και να δώσεις
κάτι άλλο. Εμείς τι έχουμε
άλλο να δώσουμε αφού είπαμε
ήδη ποιά είναι η "κόκκινη
γραμμή" μας ;

Mιχάλης Σ. Βάρδας
Αθήνα.