Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Όταν σε επαινούν οι εχθροί σου μάλλον πρέπει να προβληματίζεσαι…


Ύστερα από πολυήμερη καθυστέρηση και την ώρα που η Ελλάδα είναι αποκομμένη από τα μπλόκα των αγροτών, διάλεξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να απαντήσει στην επιστολή του Ταγίπ Ερντογάν. Ως γνωστόν ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητούσε διάλογο για όλα τα διμερή θέματα, την ώρα που καταπατούνται διεθνείς συμφωνίες, συνθήκες και το δίκαιο της θάλασσας.

-Την ώρα που οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου είναι καθημερινό φαινόμενο και οποιουδήποτε παραχώρηση των γειτόνων, ακόμα και στο θέμα της διαπραγμάτευσης της λειτουργίας της θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζητούν ως ανταλλάγματα οι γείτονες να έχουν ενεργό ρόλο στα θέματα μειονότητας της Ελληνικής Θράκης.

-Κι εμείς τους λέμε ναι στο διάλογο και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, προτείνοντας στην επιστολή αν δεν καρποφορήσει ο διάλογος να πάμε από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο, της Χάγης. Όταν η Τουρκία έχει θέσει ρητά ότι το ζήτημα των χωρικών μας υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου σημαίνει αυτομάτως πόλεμο. Και ειδικά όταν αυτά τα όρια έχουν τεθεί μονομερώς από την Ελλάδα εδώ και 90 χρόνια, όπως και η αποστρατικοποίηση σχεδόν όλων των νησιών που συνορεύουν με την Τουρκία βάση της συνθήκης της Λοζάνης.

-Εν ολίγοις πάμε ξεβράκωτοι στα αγγούρια, αφού η Χάγη δεν πρόκειται να δώσει τίποτα σε εμάς που δεν διεκδικούμε και τίποτα. Σε αντίθεση με την Τουρκία που διεκδικεί τα πάντα. Αφού βέβαια μέχρι τώρα έχει καταστρατηγήσει σχεδόν όλες τις διεθνείς συνθήκες. Είναι λογικό λοιπόν να χαίρονται και ο κ. Ερντογάν αλλά και οι υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας την απάντηση Παπανδρέου ως «ελπιδοφόρα για την επίλυση του προβλήματος», αλλά και με «καλές προθέσεις και σε γενικές γραμμές θετική που διέπεται από δημιουργικό πνεύμα».

-Όταν σε επαινούν οι εχθροί σου μάλλον πρέπει να προβληματίζεσαι

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: