Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Σκελετός γίγαντα 5 μέτρων βρέθηκε σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Σκελετός γίγαντα 5 μέτρων βρέθηκε σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε εκεί
11 Μαρτίου 2023
Το 2017, μια ομάδα αρχαιολόγων εξερεύνησε το σπήλαιο Khao Khanap Nam στην Ταϊλάνδη. Εκεί, σύμφωνα με πολυάριθμες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ανακαλύφθηκαν γιγάντιοι ανθρώπινοι σκελετοί. Παραδόξως, αυτές οι ιστορίες επιβεβαιώθηκαν. Περίπου 70 μέτρα από την είσοδο, η καμάρα του σπηλαίου επεκτάθηκε αισθητά και μετατράπηκε σε αίθουσα. Ήταν εδώ που οι ερευνητές έσκαψαν τον πρώτο τεκμηριωμένο σκελετό ενός γίγαντα στην Ταϊλάνδη.
Το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης γιγάντων διαψεύδεται από την ακαδημαϊκή επιστήμη, αλλά φτάνει μέχρι και το γελοίο. Έτσι, ένας σκελετός ύψους 3,5 μέτρων από την Αρμενία αναγνωρίστηκε ως γιγάντιος λεμούριος, ηλικίας 1,2 εκατομμυρίων ετών. Αλλά οι λεμούριοι δεν είχαν πόδι παρόμοιο με το πόδι ενός σύγχρονου ανθρώπου και αυτός ο σκελετός το έχει ακριβώς έτσι. Και υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες όταν ο σκελετός είναι ξεκάθαρα ανθρώπινος, μόνο μεγάλου μεγέθους, αλλά αναγνωρίστηκε ως υπολείμματα πιθήκου, λεμούριου, τεμπέλης ή ακόμα και αρκούδας.

Οι αξιωματούχοι το αναγνωρίζουν ως ψεύτικο, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.
Επιστρέφοντας στον γίγαντα της Ταϊλάνδης, πρέπει να πούμε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του το ύψος του ήταν περίπου 5 μέτρα. Αλλά, το πιο εκπληκτικό, οι επιστήμονες κατάφεραν να προσδιορίσουν γιατί πέθανε. Το γεγονός είναι ότι ένα μεγάλο φίδι ήταν τυλιγμένο γύρω από τον σκελετό του γίγαντα. Πιο συγκεκριμένα, το κόκκαλό της παραμένει. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μια αιχμηρή πέτρα είναι ενσωματωμένη στην περιοχή του κρανίου του ερπετού. Δηλαδή, ο άνδρας, έχοντας δαγκωθεί από φίδι, κατάφερε να προκαλέσει μοιραία πληγή στο ερπετό. Όμως, προφανώς, πέθανε ο ίδιος από το δηλητήριο.
Η ηλικία του ευρήματος είναι 12-14 χιλιάδες χρόνια. Αυτό αποδεικνύει την υπόθεση ότι στην αρχαιότητα η Γη κατοικούνταν από γίγαντες. Από το 2017 έως το 2020, δύο ακόμη σκελετοί βρέθηκαν στο σπήλαιο Khao Khanap Nam. Ανήκαν σε γυναίκες. Το ύψος τους ήταν πιο μέτριο - περίπου 3 μέτρα. Ωστόσο, υπάρχει η υπόθεση ότι πρόκειται για έφηβους. Αυτή η ετυμηγορία βγήκε αφού οι επιστήμονες μελέτησαν τις ζώνες ανάπτυξης των οστών. Έτσι, είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούσαν ακόμα να μεγαλώσουν.

Ενδιαφέρον εύρημα από την Ταϊλάνδη. 
Ενώ οι αξιωματούχοι αποκρύπτουν προσεκτικά την πιθανότητα ύπαρξης γιγάντων, οι εναλλακτικοί υπολόγισαν ότι τα υπολείμματα οστών ανθρώπων άνω των 2,5 μέτρων έχουν ήδη βρεθεί σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ηλικία τους κυμαίνεται από 1,5 εκατομμύριο χρόνια έως 2-3 χιλιάδες. Με άλλα λόγια, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σε όλο τον πλανήτη γίγαντες συγκατοικούσαν με ανθρώπους του συνηθισμένου μας ύψους.
Ο τοπικός αρχαιολόγος Klakhan Phi Amarin μελετά σπήλαια στην Ταϊλάνδη. Αυτό μας είπε για το σπήλαιο Khao Khanap Nam: «Πρέπει να ακούτε πάντα αυτούς που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Όταν φτάσετε σε μια τοποθεσία ανασκαφής, θα πρέπει να πάρετε συνέντευξη από τους ντόπιους για τις πρώτες μέρες. Αν δεν είχαμε μιλήσει με τους χωριανούς, ίσως να μην είχαμε κάνει αυτή την ανακάλυψη. Είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι βρήκαμε τον πρώτο γίγαντα της Ταϊλάνδης. Όμως, προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η ανακάλυψη δεν ανήκει σε εμάς, αλλά στους κατοίκους των κοντινών χωριών. Ήταν αυτοί που μας έστειλαν εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: