Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πυρηνικός πόλεμος το 2024: Θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα άλλη μια πρόβλεψη των Simpsons;

Πυρηνικός πόλεμος το 2024: Θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα άλλη μια πρόβλεψη των Simpsons;
19 Μαΐου 2024

Μια μέρα πριν από την ανακοίνωση των δοκιμών πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, σε πολλούς υπενθύμισε ένα επεισόδιο από τους Simpsons.
Οι συγγραφείς της σειράς κινουμένων σχεδίων είχαν προβλέψει τα παγκόσμια γεγονότα στο παρελθόν, επομένως η πρόβλεψη ενός πυρηνικού πολέμου προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό.
Τα κανάλια των μέσων ενημέρωσης θυμήθηκαν την πλοκή ενός επεισοδίου του "The Simpsons" στο οποίο έγινε μια πρόβλεψη για τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα.
Σύμφωνα με τη σειρά, ένας πυρηνικός πόλεμος στη Γη είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 5 Μαΐου 2024. Ωστόσο, οι σεναριογράφοι είχαν προτείνει ότι μια πυρηνική έκρηξη θα μπορούσε να συμβεί το 2022, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με την Ουκρανία.
Οι Simpsons προέβλεψαν επίσης την έναρξη ενός πολέμου στην Ουκρανία πριν από χρόνια: σε ένα επεισόδιο, ένας άνδρας εθεάθη με μια ουκρανική σημαία και ένα πολυβόλο με γραμμένη την ημερομηνία 5 Μαΐου 2022. Η πρώτη πυρηνική έκρηξη προβλήθηκε σε αυτό το επεισόδιο.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι στα πλάνα της σειράς κινουμένων σχεδίων, το έτος 2022 άλλαξε σε 2024, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία αυτής της είδησης και προκάλεσε πανικό σε πολλούς Ρώσους.

Γιατί έγινε δεκτό το νέο με ανησυχία;
Στις 6 Μαΐου, προέκυψαν αναφορές ότι το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων οργανώνει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για να δοκιμάσει τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων. Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος πυραυλικές μονάδες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτές οι ασκήσεις ήταν ένα ειδικό αντίμετρο στις προκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και θα ενισχύσουν την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπάρχει μια άλλη απειλή
Μια πυρηνική έκρηξη δεν ήταν ο μόνος κίνδυνος που αναμενόταν να χτυπήσει τη Γη το 2024, σύμφωνα με τους συγγραφείς των Simpsons. Προβλέφθηκε και διακοπή ρεύματος.
Στη σειρά, ο πρωταγωνιστής αρχίζει να φοβάται την αποκάλυψη, έτσι φτιάχνει ένα καταφύγιο για να προστατεύσει την οικογένειά του και να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα.

Μια δυσλειτουργία στον πυρηνικό σταθμό αφήνει τότε την πόλη χωρίς ρεύμα και προκαλεί μεγάλο πανικό στους πολίτες. Ωστόσο, αργότερα προέκυψε ότι η δυσλειτουργία ήταν εντοπισμένη και ο κόσμος δεν κινδύνευε.
Ορισμένοι ειδικοί υποπτεύονται ότι οι συγγραφείς της σειράς μπορεί να είχαν προβλέψει μια σφοδρή μαγνητική καταιγίδα που θα μπορούσε να διαταράξει όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες και το Διαδίκτυο.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια τέτοια απειλή: οι επιστήμονες έχουν αναφέρει για την υπερθέρμανση του πλανήτη και στις 5 Μαΐου, δύο από τις πιο έντονες ηλιακές εκλάμψεις της τελευταίας δεκαετίας ξέσπασαν, με τη Γη να αρχίζει να αισθάνεται τις επιπτώσεις από τις 8 Μαΐου.
Τι άλλο προέβλεψαν οι Simpsons για το 2024;

Για το 2024, το «The Simpsons» έχει κάνει πολλές προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, τροφής εικονικής πραγματικότητας, μεταφραστή μωρών, μαύρης τρύπας που απειλεί τη Γη, αιωρούμενων αυτοκινήτων και προηγμένης τεχνολογίας ολογραμμάτων.
Επιπλέον, υπάρχουν εικασίες για μια θανατηφόρα ηλιακή καταιγίδα που πυροδοτεί παγκόσμιο κλείσιμο και άλλες προβλέψεις όπως η Καμάλα Χάρις να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και μια αποκάλυψη ζόμπι.
Επιπλέον, οι σεναριογράφοι προέβλεψαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα πραγματοποιούνταν στη Γαλλία, κάτι που έγινε επίσης πραγματικότητα: οι Θερινοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.
Η σειρά πρότεινε επίσης ότι φέτος θα μπορούσε να σημειωθεί μια μεταρρύθμιση της ΕΣΣΔ με τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ξανά υποψήφιος για πρόεδρος και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν ένα αμερικανικό υποβρύχιο.
Από αυτές τις εικασίες, μόνο η προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ υλοποιήθηκε, με τις εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.
Επιπλέον, οι σεναριογράφοι υποψιάστηκαν τον θάνατο του Τζο Μπάιντεν και υπέθεσαν ότι ο πολιτικός θα πέθαινε το 2024.
Ποια γεγονότα που είχαν προβλέψει οι Simpsons έχουν ήδη πραγματοποιηθεί;
Η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων είναι γνωστή για τις προβλέψεις της, οι οποίες άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Για παράδειγμα, οι σεναριογράφοι αναφέρθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν τρομοκράτες κατέλαβαν τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα και τα έριξαν στους Δίδυμους Πύργους, ένα τραγικό γεγονός που αναφέρεται από τους Simpsons τέσσερα χρόνια νωρίτερα.
Το 1993, οι συγγραφείς φαινομενικά προέβλεψαν το ξέσπασμα του κορωνοϊού και το 2001 υπαινίχθηκαν τον πόλεμο στη Συρία που ξέσπασε το 2011. Η σειρά προέβλεψε επίσης την κυκλοφορία του Apple Watch και την κατασκευή του ουρανοξύστη Shard στο Λονδίνο το 1995, κάτι που συνέβη 14 χρόνια αργότερα.
Η πρόβλεψη για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, που απεικονίζεται στην εκπομπή 15 χρόνια πριν από αυτή, θυμάται επίσης καλά. Επιπλέον, οι Simpsons προέβλεψαν τη νίκη της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μόλις μήνες νωρίτερα.
Δεδομένου ότι η σειρά προέβλεψε περισσότερα από 20 γεγονότα που εκτυλίχθηκαν αργότερα, είναι κατανοητό γιατί ορισμένοι θεατές μπορεί να ανησυχούν για την απεικόνιση του πυρηνικού πολέμου από τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: