Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell.' Ερευνα αποκαλύπτει ότι: o Jeffrey Epstein μπορεί να μην αυτοκτόνησε...

Δεν αυτοκτόνησε την πρώτη φορά: Προσπάθησε πραγματικά ο Έπσταϊν να αυτοκτονήσει;

Τα έγγραφα της φυλακής του δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου αφήνουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα

φωτο: Jeffrey Epstein © Τμήμα Υπηρεσιών Ποινικής Δικαιοσύνης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

έρευνα από τους δημοσιογράφους

Ο Kit Klarenberg, είναι ένας ερευνητής δημοσιογράφος που μελετά τον ρόλο των υπηρεσιών πληροφοριών στη διαμόρφωση της πολιτικής και των αντιλήψεων.

Και ο Keelan Balderson, ένας Βρετανός δημοσιογράφος με ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες ασφαλείας και την κατάχρηση της κρατικής εξουσίας. 

Έγγραφα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών (BOP) που κυκλοφόρησαν στην ερευνητική μονάδα του RT,  "The Detail "  εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν ενώ ήταν έγκλειστος στο μητροπολιτικό σωφρονιστικό κέντρο ( Metropolitan Correctional Center).

https://www.nytimes.com/2019/08/17/nyregion/epstein-suicide-death.html

Αρχεία που κυκλοφόρησαν ως απάντηση σε αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας, έθεσαν αμφιβολίες για αυτό το βασικό στοιχείο της επίσημης αφήγησης που σχετίζεται με τη μυστηριώδη υποτιθέμενη αυτοκτονία του, δηλαδή, συνέβη καν;

Σύμφωνα με την καθιερωμένη χρονολογία (χρονοδιάγραμμα) των γεγονότων, ο Έπσταϊν βρέθηκε τραυματισμένος και ημιλιπόθυμος στο πάτωμα του κελιού του τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2019, 17 ημέρες μετά τη φυλάκισή του με την κατηγορία της σεξουαλικής εμπορίας παιδιών, με σημάδια αδιευκρίνιστης φύσης γύρω από το λαιμό του. 

Ισχυριζόμενος ότι δεν θυμάται τίποτα για το τι συνέβη, ο σύντροφός του στο κελί του, ο πρώην αξιωματικός του NYPD, Nicholas Tartaglione, ο οποίος συμπτωματικά είχε την ίδια νομική εκπροσώπηση με τη σύντροφο του Epstein και τη «Madame» Ghislaine Maxwell, ομοίως επικαλέστηκε άγνοια.

https://preview.redd.it/c3yd88kcvpz71.jpg?width=1057&format=pjpg&auto=webp&s=fb85381186857c630cb0ddf4fd2c2fbd984b6d7b

Τα αρχεία δείχνουν ότι μέσα σε λίγα λεπτά από το υποτιθέμενο περιστατικό, καταγράφηκε επίσημα μια απόπειρα αυτοκτονίας με «απαγχονισμό/ασφυξία», αν και οι ενότητες της αναφοράς (τα τμήματα της έκθεσης)   που περιγράφουν τι συνέβη έχουν διαγραφεί πλήρως, (είναι εντελώς διασκευασμένα)  όπως και το όνομα του ατόμου που την συνέταξε. 

Η αναφορά που συντάχθηκε από τον γιατρό που εξέτασε τον Έπσταϊν περίπου πέντε ώρες αργότερα παραλείπει επίσης εντελώς την αφήγηση του ίδιου του Έπσταϊν για το πώς υπέστη τα τραύματά του.

[σχετική ανάρτηση: Οι δεσμοφύλακες αθωώθηκαν από την πλαστογραφία  αυτοκτονίας του Επστάιν

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον δύο δεσμοφυλάκων που βρίσκονταν σε υπηρεσία τη νύχτα που πέθανε ο Τζέφρι Έπσταϊν
https://www.rt.com/news/544882-epstein-guards-prison-hanging/]

Την επόμενη μέρα, ο Έπσταϊν βγήκε από το suicide watch και κατηγορήθηκε για παραβίαση του σωφρονιστικού κώδικα 228, «τατουάζ ή αυτοακρωτηριασμό». Υποβλήθηκε σε ψυχολογική αξιολόγηση, με έναν αξιωματούχο να προτείνει ότι «πιθανότατα θα κηρυχθεί ικανός επειδή δεν είναι ψυχικά άρρωστος» και άλλος να ρωτά εάν ο Επστάιν ήταν «ψυχικά ικανός να συνεχίσει την πειθαρχική διαδικασία». 

Κατά ειρωνικό τρόπο, σε απάντηση, ένας ανώνυμος υπάλληλος έγραψε: «Θα ένιωθα πολύ άβολα να το κάνω αυτό».

Αρκετά αντίγραφα της αναφοράς του περιστατικού αναπαράχθηκαν στους φακέλους, αλλά μόλις μια εβδομάδα αργότερα, στις 30 Ιουλίου, το έγγραφο τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριλάβει τον «αυτοακρωτηριασμό» με «τραυματισμούς» ως αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας. 

Όμως η έκθεση του γιατρού, που έγινε λίγες ώρες μετά το περιστατικό, δεν κάνει καμία αναφορά σε τραύματα -στην πραγματικότητα αναφέρει ρητά ότι δεν βρέθηκε κανένα-, εγείροντας το ερώτημα γιατί αυτό καταγράφηκε στο επίσημο αρχείο λίγες μέρες αργότερα.

Εν αναμονή της έρευνας για αυτή την παραβίαση, ο Έπσταϊν τέθηκε σε πειθαρχικό περιορισμό μακριά από τον «γενικό πληθυσμό» και δεν τον άφησαν να επιστρέψει εκεί. 

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι δοκίμαζαν «κατάλληλους υποψηφίους» για νέο κρατούμενο, στο ίδιο κελί  (cellmate)

Προφανώς διενεργήθηκε διεξοδική ανασκόπηση και ένα σημείωμα αναφέρει ότι άλλοι κρατούμενοι στην Μονάδα Ασφαλούς Στέγασης (κράτησης) κρίθηκαν «ακατάλληλοι να στεγαστούν με τον κ. Έπσταϊν» για αδιευκρίνιστους λόγους, αν και ένας «γνωστός» κρατούμενος «με ιστορικό σεξουαλικών εγκλημάτων». αποκλείστηκε ρητά «λόγω του απειλητικού χαρακτήρα του».

Αφού η ψυχολογική εξέταση τον βρήκε ικανό να συμμετάσχει στην πειθαρχική διαδικασία, καταγράφεται στους φακέλους σύντομη έρευνα στη φυλακή για την κατηγορία του «αυτοακρωτηριασμού» με ημερομηνία 30 Ιουλίου.

Μια έκθεση που προέκυψε  σημείωσε ότι «δεν ζητήθηκαν μάρτυρες» και «ο κρατούμενος (τρόφιμος) Έπσταϊν είχε κακή στάση», αρνούμενος να πει οτιδήποτε. 

Παρόλα αυτά, ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η αναφορά είναι ακριβής όπως γράφτηκε και η κατηγορία δικαιολογημένη». 

Η υπόθεση συζητήθηκε για «περαιτέρω επίλυση», αλλά φαίνεται ότι ο Έπσταϊν πέθανε πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την υποτιθέμενη παραβίασή του.

Ακόμη πιο περίεργο, ένα απόρρητο εσωτερικό σημείωμα του BOP σημειώνει ότι η αναφορά του περιστατικού αυτοτραυματισμού "ξεγράφηκε" - με άλλα λόγια, αφαιρέθηκε από το αρχείο σαν να μην είχε συμβεί ποτέ - πέντε ημέρες μετά το θάνατο του Epstein. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «δεν είναι σαφές γιατί αφαιρέθηκε και αν ο κ. Επστάιν το γνώριζε».

[σχετικό δημοσίευμα Ο αμφιλεγόμενος Βρετανός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Piers Morgan προειδοποιεί ότι οι πλούσιοι, ισχυροί και διάσημοι θα «ιδρώσουν απόψε».

30-12-21  https://www.rt.com/news/544850-rich-sweating-ghislaine-maxwell-morgan/ ]

Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί ολόκληρο το παράξενο επεισόδιο, στο οποίο οι αρχές της φυλακής προσπάθησαν να τιμωρήσουν τον δισεκατομμυριούχο σεξουαλικό δράστη για το έγκλημα της απόπειρας να αυτοκτονήσει, δεν έχει αναφερθεί ποτέ από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη συγκεχυμένη εικόνα, στις 14 Αυγούστου 2019, τέσσερις ημέρες μετά το θάνατό του, η New York Post  δημοσίευσε μια συγκλονιστική αποκλειστικότητα υποστηρίζοντας ότι ο Epstein είπε στους δικηγόρους του ότι ο cellmate Nicholas Tartaglione «τον χτύπησε» και αυτός δεν ήταν μόνο ο λόγος που βρέθηκε σε ένα κρύο κελί, αλλά και ο λόγος που τον έβγαλαν από  το suicide watch.

https://nypost.com/2019/08/14/epstein-told-lawyers-that-cellmate-nicholas-tartaglione-roughed-him-up/

Ο δικηγόρος του Ταρταλιόνε, Μπρους Μπάρκετ (Bruce Barket)  αμφισβήτησε έντονα αυτόν τον ισχυρισμό, υπονοώντας ότι η ιστορία δημοσιεύτηκε στην New York Post από έναν δεσμοφύλακα «θυμωμένος με [Επστάιν] επειδή παραπονέθηκε για τις φρικτές συνθήκες στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο». 

Επιπλέον, ο Barket σημειώνει ότι ο Epstein και ο Tartaglione «περπατούσαν τακτικά από το κελί τους μαζί στον χώρο επίσκεψης» καθώς οι δικηγόροι τους δούλευαν «το ίδιο πρόγραμμα» και το ζευγάρι «τα πήγαινε πολύ καλά».

«Θα εκπλαγώ αν αργότερα έλεγαν ότι ο Νικ του επιτέθηκε, γιατί δεν μας έλεγαν αυτό από παλιά», είπε ο Μπάρκετ.

Οι ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν από το The Detail καθιστούν απολύτως σαφές ότι ο Epstein παραπονέθηκε συχνά στις σωφρονιστικές αρχές. 

Ωστόσο, τα παράπονά του ήταν αρκετά συνηθισμένα - έλλειψη χαρτιού υγείας, συνεχές ξέπλυμα της τουαλέτας για 45 λεπτά, υπερβολική κουβέντα του συντρόφου στο κελί του, ειδικά τη νύχτα. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι ένιωσε ποτέ να απειλείται ή να απειλείται από κρατούμενους ή φύλακες.

Αυτό μπορεί εν μέρει να είναι το αποτέλεσμα του να περνά τον περισσότερο χρόνο παραμονής του με τον μεγαλόσωμο Tartaglione. Ένας πραγματικός άνδρας του βουνού, αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή για φερόμενη διάπραξη μιας τετραπλής ανθρωποκτονίας ως μέρος μιας συνωμοσίας για την πώληση κοκαΐνης - ένα θύμα στραγγαλίστηκε με φερμουάρ. 

Επιλέχθηκε να μείνει στην ίδια κουκέτα με τον Έπσταϊν λόγω της συνεργασίας του με τις αρχές στην περίπτωσή του, και είχε κάτι να χάσει αν διέπραττε οποιαδήποτε παράβαση, πόσο μάλλον αν έκανε επίθεση στον cellmate του στο κελί του.

[σχετική ανάρτηση: Απαιτούνται πολλές απαντήσεις για το έπος του Epstein-Maxwell - και όχι μόνο από τον πρίγκιπα Andrew]

Μια τέτοια φιλική υπεράσπιση μπορεί, επιπλέον, να εξηγήσει σε κάποιο βαθμό γιατί, σε πολλά ψυχολογικά τεστ στη φυλακή μετά την προφανή απόπειρα αυτοκτονίας του, ο Έπσταϊν ήταν πρότυπο αισιοδοξίας και σταθερότητας.

Ένας από αυτούς σημείωσε ότι το υποκείμενο ήταν «σε εγρήγορση... ευγενικό, ήρεμο και συνεργάσιμο» και αρνήθηκε ρητά τις «πρόσφατες και τρέχουσες σκέψεις, σχέδια και προθέσεις αυτοκτονίας».

 Λέγεται ότι ήταν «προσανατολισμένος στο μέλλον» και «εξέφρασε τη δέσμευσή του για τη ζωή και την ασφάλεια, συμφωνώντας να επικοινωνήσει αμέσως με το προσωπικό σε περίπτωση που βιώσει σκέψεις αυτοκτονίας ή ψυχολογικό στρες».

«Επέδειξε ουδέτερο συναίσθημα με κατάλληλο εύρος. Η οπτική επαφή και η υγιεινή ήταν κατάλληλες... Οι σκέψεις του ήταν οργανωμένες και συνεκτικές, χωρίς αποδυνάμωση συνειρμών ή δευτερεύον, έμμεσο ή άσχετο περιεχόμενο», έγραψε ο ψυχολόγος των φυλακών. «Δεν υπήρχαν ενδείξεις αντιληπτικής διαταραχής, παραληρηματικών ιδεών ή τυπικής διαταραχής της σκέψης. Δεν επέδειξε καμία περίεργη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Μια άλλη αξιολόγηση ανέφερε «προστατευτικούς παράγοντες» που εντοπίστηκαν από συνομιλίες με τον Έπσταϊν, σημειώνοντας ότι «απέρριπτε τις τρέχουσες σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού» ή «αίσθημα απελπισίας».

«Αρνήθηκε ότι φοβόταν για την ασφάλειά του… Δήλωσε ότι ζούσε και σχεδίαζε να τελειώσει αυτή την υπόθεση και να επιστρέψει στην κανονικότητα… Οι φίλοι και οι δικηγόροι του τον υποστηρίζουν συναισθηματικά… Είναι Εβραίος, [και] η αυτοκτονία είναι ενάντια στη θρησκεία. Συνολικά, οι σημερινοί προστατευτικοί παράγοντες του υπερτερούν των παραγόντων κινδύνου για αυτοκτονία», σημείωσαν. «Η επιτήρηση αυτοκτονίας (Suicide watch)  δεν δικαιολογείται αυτήν τη στιγμή ."

Παρόλα αυτά, ο Έπσταϊν τέθηκε για λίγο υπό παρακολούθηση αυτοκτονίας και τα έγγραφα δείχνουν ότι κάθε 15 λεπτά, οι φρουροί παρήγαγαν λεπτομερείς αναφορές των δραστηριοτήτων του: «Ο κρατούμενος Έπσταϊν κοιμάται. Ο κρατούμενος Epstein ξαπλώνει ήσυχος στο κρεβάτι. Ο συγκάτοικος του Έπσταϊν περπατάει γύρω από το κελί του» και ούτω καθεξής. Αυτή η εντατική παρατήρηση υποβαθμίστηκε στις 24 Ιουλίου 2019 σε μικρότερη «ψυχολογική παρατήρηση».

Έξι μέρες αργότερα, ο Tartaglione αντικαταστάθηκε από τον Efrain Reyes, ο οποίος είχε βοηθήσει την κυβέρνηση στην υπόθεση συνωμοσίας ναρκωτικών, αν και απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 9 Αυγούστου, αφήνοντας τον Epstein μόνο του - κατά παράβαση των εσωτερικών διαδικασιών και παρά το γεγονός ότι τα μυστικά αρχεία το καθιστούσαν σαφές. 

Η επείγουσα ανάγκη για νέο συγκάτοικο στο κελί, αναφέρθηκε μεταξύ ημερήσιας και βραδινής βάρδιας στη φυλακή.

Την επόμενη μέρα ήταν νεκρός. Τα σύγχρονα δελτία ειδήσεων σημείωσαν ότι οι συνεργάτες του ήταν «έκπληκτοι» από τα νέα, καθώς ο πολυγραφότατος παιδόφιλος «φαινόταν να είναι σε καλή διάθεση τον τελευταίο καιρό», οδηγώντας τους να εκφράσουν ανησυχίες για την «πιθανότητα φάουλ» (για το ενδεχόμενο κακού παιχνιδιού)

[ σχετική ανάρτηση: Ο Έπσταϊν και ο Μάξγουελ ήταν το δίδυμο του Μπάτμαν και της Ρόμπιν, λέει ο πρώην του πρίγκιπα Άντριου]

Οι τακτικοί μισάωροι έλεγχοι στον κρατούμενο σταμάτησαν επίσης, αντίθετα με την καθιερωμένη διαδικασία, καθώς οι διορισμένοι φρουροί Τόβα Νόελ (Tova Noel) και Μάικλ Τόμας (Michael Thomas) πέρασαν μεγάλο μέρος της βάρδιας τους στο γραφείο τους, περιηγήθηκαν στο Διαδίκτυο και μετακινούνταν στον κοινόχρηστο χώρο, λίγα μέτρα μακριά από το κελί του Epstein. .

Επιπλέον, δύο κάμερες στην περιοχή προφανώς δυσλειτουργούσαν, ενώ μια τρίτη στον διπλανό διάδρομο ήταν επίσης κατεστραμμένη. Κάποια πλάνα σε ορισμένες περιοχές λέγεται ότι υπάρχουν, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. 

Ο Νόελ και ο Τόμας στη συνέχεια ομολόγησαν ότι κατασκεύασαν καταχωρήσεις στο ημερολόγιο  και κατηγορήθηκαν ότι είπαν ψέματα στα αρχεία της φυλακής.

Ένα πραγματικά σοβαρό έγκλημα, αλλά στις 13 Δεκεμβρίου 2020, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν χωρίς καθυστέρηση (συνοπτικά)

 Ωστόσο, αυτό δεν αναφέρθηκε δημοσίως μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, την ημέρα που η Maxwell κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση και εμπορία νεαρών κοριτσιών για σεξουαλική κακοποίηση.

Εντυπωσιακά, στην έκθεσή τους σχετικά με την ψυχολογική αξιολόγηση του Έπσταϊν στη φυλακή, οι New York Times παρουσίασαν τους ισχυρισμούς του πολυπληθούς σεξουαλικού δράστη ότι δεν είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει ως απόδειξη της «ζωής χειραγώγησης» του, μιας τεράστιας ικανότητας στο να εξαπατά τους άλλους και μια ατελείωτη ικανότητα «[δημιουργίας] ψευδαίσθησης».

Μια άλλη προφανής ερμηνεία, η οποία δεν φαίνεται να έχει ληφθεί υπόψη στην υποτιθέμενη λευκή βίβλο της Αμερικής, είναι ότι η άρνησή του για την πρόθεση αυτοκτονίας και την ελπίδα για το μέλλον μπορεί να ήταν ειλικρινής και έτσι ο θάνατός του θα μπορούσε να αποδοθεί σε εξωτερικούς και άγνωστους παράγοντες .

20-1-22

https://www.rt.com/usa/546557-epstein-suicide-prison-files-investigation/

====================

προηγούμενες αναρτήσεις μας

19 Δεκεμβρίου 2021

H δίκη της Ghislaine Maxwell. Οι σεξουαλικοί εκβιασμοί στις δραστηριότητες της, με τον Jeffrey Epstein. Οι σχέσεις του πατέρα της Robert Maxwell, με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/12/h-ghislaine-maxwell-jeffrey-epstein.html

13 Νοεμβρίου 2021

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζέφρι Έπσταϊν είχαν μια μυστική συνάντηση για τα εμβόλια, με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2013

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/11/2013.html

13 Νοεμβρίου 2021

Ο Γκέιτς, ο Έπσταϊν, η Ελίτ… και η Επιδρομή Εμβολίων

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/11/blog-post_97.html

 21 Οκτωβρίου 2021

Τεράστιες υπόγειες αίθουσες με υπολογιστές και εξοπλισμό βίντεο, στο Zorro Ranch του Jeffrey Epstein, για κατασκοπεία των διάσημων επισκεπτών του

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/10/zorro-ranch-jeffrey-epstein.html

26 Απριλίου 2021

Αδημοσίευτες φωτογραφίες δείχνουν τον Μπιλ Κλίντον να χαιρετά τον σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν στον Λευκό Οίκο

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/04/blog-post_26.html

13 Νοεμβρίου 2021

O Jes Staley, ( Ex-Barclays boss) αντάλλαξε 1.200 email με τον Jeffrey Epstein. Ανεξήγητες αναφορές στη Χιονάτη (snow white) στα emails

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/11/o-jes-staley-1200-email-jeffrey-epstein.html

30 Μαρτίου 2021

Η Ghislaine Maxwell αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες από ένα θύμα της, που ήταν μόλις 14 χρόνων, όταν το έριξε στα δίχτυα των παιδόφιλων

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/03/ghislaine-maxwell-14.html

20 Φεβρουαρίου 2021

Jeffrey Epstein, άγαλμα παπαγάλου με λοφίο, μασκότ στην είσοδο του σπιτιού, στο ιδιωτικό του νησί Little St James.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/02/jeffrey-epstein-little-st-james.html

5 Φεβρουαρίου 2021

Νέα στοιχεία για το "child sex ring " του Jeffrey Epstein, αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα. Επεδίωκε να δημιουργήσει μια ανθρώπινη φυλή με το DNA του? Υπάρχει "elite sperm bank "? Η απαγορευμένη από το FBI θεωρία για τη διεφθαρμένη ελίτ, που μπορεί να υποκινήσει βία

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/02/child-sex-ring-jeffrey-epstein-dna.html

15 Αυγούστου 2019

Ο αλλόκοτος πίνακας του Bill Clinton, στο αρχοντικό του Jeffrey Epstein. Ο Clinton φοράει μπλε φουστάνι και κόκκινες γόβες...

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2019/08/bill-clinton-jeffrey-epstein-clinton.html

24 Ιουλίου 2019

Μήνυση στις Ηνωμένες Πολιτείες, για το πώς χειρίστηκαν την ποινική δίωξη του Jeffrey Epstein. Η Αμερικανίδα Virginia Roberts υπήρξε ανήλικη σεξουαλική σκλάβα στο δίκτυο σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που διατηρούσε ο δισεκατομμυριούχος Epstein

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2019/07/jeffrey-epstein-virginia-roberts-epstein.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: