Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Το νερό στη Γη μπορεί να προήλθε από ένα αρχαίο ορυκτό

Το νερό στη Γη μπορεί να προήλθε από ένα αρχαίο ορυκτό

Σε μια εποχή που ο μανδύας του πλανήτη μας βρισκόταν υπό υψηλή πίεση, το ορυκτό υδροπυριτικό μαγνήσιο,  μπορεί να υπήρχε εκεί. 

Σύμφωνα με το Physical Review Letters, οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι καθώς η πίεση έπεφτε στον μανδύα και ο πυρήνας της Γης διαχωρίστηκε, το ορυκτό αυτό αποσυντέθηκε, απελευθερώνοντας μεγάλο όγκο νερού.

Οι επιστήμονες προβληματίζονται εδώ και καιρό για την προέλευση του νερού στον πλανήτη μας. Υπάρχουν διάφορες υποθέσεις, μερικές από τις οποίες υποδηλώνουν ότι το νερό μεταφέρθηκε στη Γη με αστεροειδείς και κομήτες, άλλες ότι ήταν η αποσύνθεση των υδροφόρων ορυκτών του μανδύα.

Οι ερευνητές από την Κίνα, με επικεφαλής τον Xiao Dong από το Πανεπιστήμιο Nankai, και οι Ρώσοι συνάδελφοί τους πραγματοποίησαν προσομοιώσεις που έδειξαν ότι μια ένωση με την ονομασία Mg2SiO5H2 θα μπορούσε να έχει υπάρξει σε πρώιμες γήινες συνθήκες και επέδειξε σταθερότητα σε ακραίες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας.

Το υδροπυριτικό μαγνήσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, μπορεί να περιείχε περίπου 11 τοις εκατό κατά βάρος H2O.

Όπως επισήμανε ο Artem Oganov της Skoltech, δεν υπήρχε νερό στην πρώιμη Γη (τουλάχιστον στα ανώτερα εκατοντάδες χιλιόμετρα). Όταν ο πυρήνας του πλανήτη σχηματίστηκε 30 εκατομμύρια χρόνια αργότερα, τα πυριτικά ορυκτά βρέθηκαν σε μια ζώνη χαμηλότερης πίεσης, όπου το υδροπυριτικό μαγνήσιο αποσυντέθηκε σε νερό και άλλες ουσίες.

πηγή

26-1-22

https://esoreiter.ru/news/0122/voda-na-zemle-mogla-poyavitsya-iz-drevnego-minerala.html

========

Physical Review Letters: Επιστήμονες διαπιστώνουν ότι το νερό στη Γη μπορεί να προήλθε από τα ίδια της τα ορυκτά

Κινέζοι και Ρώσοι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν μια μελέτη που διαπίστωσε ότι το πρώτο νερό στη Γη μπορεί να προήλθε από την αποσύνθεση του υδροπυριτικού μαγνησίου. Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Physical Review Letters.

Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται εδώ και καιρό για την εμφάνιση του νερού στη Γη. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες, π.χ. η κοσμογονική θεωρία αναφέρει ότι το νερό ήρθε στον πλανήτη μας με αστεροειδείς και κομήτες. Υπάρχει η θεωρία ότι το νερό προέρχεται από την αποσύνθεση των πετρωμάτων που περιέχονται στο εσωτερικό του πλανήτη.

https://fbm.ru/novosti/science/physical-review-letters-uchenye-ustanovili-chto-voda-na-zemle-mogla-pojavitsja-iz-sobstvennyh-mineralov.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

=======
το θέμα μας αναδείχθηκε από τον Κώδικα Μυστηρίων

27-1-22

https://www.youtube.com/watch?v=kUKaS52OM-k&t=921s

Δεν υπάρχουν σχόλια: