Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ: ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ!

ΚΗΡΥΓΜΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Θέλει άλαλα τα χείλη τωνσκληρών ιεραρχών

ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝκαι να µην υποθάλπουν ιδεολογικέςαντιπαλότητες προέτρεψε χθεςτους µητροπολίτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµοςστην εισηγητική του οµιλία κατά την πρώτηηµέρα συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδουτης Ιεραρχίας.Η παραίνεσή του δεν αποκλείεται να απευθυνόταν στουςτρεις - τέσσερις «σκληρούς» µητροπολίτες που επιµένουν νακάνουν δηλώσεις για θέµατα αµιγώς πολιτικά και να τροφοδοτούνµε δηλώσεις τους τα µέσα ενηµέρωσης.

Κι αυτό µολονότι ο κ. Ιερώνυµος και ηΣύνοδος έχουν επιλέξει να πορεύονται πιο προσεκτικά.«Οταν εµείς οι ιεράρχες πολιτικολογούµε ή καλλιεργούµε εντάσεις και υποθάλπουµειδεολογικές αντιπαλότητες είναι βέβαιο ότι αυτό εν τέλει διευκολύνει το παιχνίδι τηςπόλωσης και αυτούς που την επιθυµούν και την εκµεταλλεύονται αλλά υπονοµεύειουσιαστικά την προσπάθειά µας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.Και συνέχισε λέγοντας πως ο λαός περιµένει από τους µητροπολίτες και τηνΕκκλησία «νηφαλιότητα και ειρηνοποιό παρουσία.

Οχι θορυβώδη αλλά αποτελεσµατική διαχείριση των σοβαρών θεµάτων που µαςσυνέχουν και µας απασχολούν όλους.Αλλο χύνω το αίµα µου για την πατρίδα όταν χρειαστεί και άλλο ευκαίρως - ακαίρωςπροβάλλω µία εικόνα της Εκκλησίας ωσάν να είναι θεσµός προσόµοιος του Στρατούη των κοµµατικών παρατάξεων».

«Σηκώστετα µανίκια»

Σε άλλο σηµείο της οµιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος συµβούλεψε τους µητροπολίτες νασηκώσουν τα µανίκια και να εργαστούν σκληρά στον τοµέα της πρόνοιας δίνονταςµάλιστα πρώτοι εκείνοι το παράδειγµα.

Αναφερόµενος στην κρίση ο κ. Ιερώνυµος είπε πως η οικονοµική ανάκαµψη θαεπέλθει µε µετάνοια, µε αλλαγή του τρόπου ζωής από όλους.Και σηµείωσε πως οι κληρικοί έχουν διπλό καθήκον:«Οφείλουµε πρώτιστα να µεριµνήσουµε για τηναναβάθµιση της ενορίας και των κληρικών µας.Και ταυτοχρόνως οφείλουµε να σηκώσουµε τα µανίκια και να δραστηριοποιηθούµεστον τοµέα της κοινωνικής και προνοιακής αρωγής του λαού µας.Οχι µε λόγια αλλά µε έργα και συγκεκριµένες προσφορές.Και το παράδειγµα πρέπει να δώσουµε πρώτοιεµείς οι αρχιερείς».Στο µεταξύ, χθες, η Ιεραρχία αποφάσισε οµόφωνα η Εκκλησία της Ελλάδος ναασκήσει το δικαίωµά της και να συµµετάσχει στην αύξηση του µετοχικού κεφαλαίουστην Εθνική Τράπεζα διά δανεισµού «ώστε να διασφαλίσει και συνεχίσει τηνκοινωνική διάσταση της διακονίας της και συµβάλει συγχρόνως στην αναπτυξιακήπροσπάθεια της χώρας», όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμα:

Και τα τσιράκια του:


Δεν υπάρχουν σχόλια: