Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η βασίλισσα της Αγγλίας θα βραβεύσει τον Γκιουλ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Πρόεδρος θα τιμηθεί από την πιο σημαντική, ενδεχομένως, δεξαμενή σκέψης της Βρετανίας, την Chatham Ηouse. Το σημαντικότερο, ίσως, είναι ότι θα του δώσει το βραβείο η βασίλισσα της Αγγλίας, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Η τελετή θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου και ο Τούρκος Πρόεδρος θα βραβευθεί για τα θετικά βήματα που έχει κάνει στην πολιτική του κατά το 2009 σε μια σειρά ζητήματα, πρωτίστως στο διεθνές πεδίο. Στην επιχειρηματολογία που επιστρατεύεται για τη βράβευση του Αμπτουλάχ Γκιούλ είναι και «οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει για την επανένωση της Κύπρου»!

Γίνεται αναφορά σε πρωτοβουλίες του για συνεργασία με την Αρμενία αλλά και για τα βήματα της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία πιστώνονται στον ίδιο.
*φωτογραφία απο παλαιότερη βράβευση του Γιουσένκο το 2005
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
πηγή

2 σχόλια:

maximos είπε...

Εμεις οι Ελληνες βραβεύσαμε με το βραβείο Ονασης τον Μακμίλλαν. Τον δήμιο των Κυπρίων Αγώνιστών και μας πειράζει η βράβευση του Γκιούλ.

Φειδίας είπε...

Καὶ ὁ Χριστόφιας ἀγωνίζεται γιὰ τὴν ἐπανένωσι τῆς Κύπρου (τὸ ἴδιο καὶ περσσότερο ἀπὸ τὸν Γκιούλ, τουλάχιστον, ἐὰν μὲ ἀντιλαμβάνεσθε), ἀλλὰ βραβεῖο οὔτε ἀπὸ ἀνθυποβαρῶνο; Τόσο τοῦ πεταματοῦ;