Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ στην Πόλη - Λόγος και για Ελληνες τραυματίες

Όπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας, στις 10:38 το πρωί, σημειώθηκε μεγάλης ισχύος έκρηξη σε ένα από τα πλουσύχναστα μέρη της Κωνσταντινούπολης , την πλατεία Ταξίμ, με στόχο κλόυβα των τουρκικών ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί.

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ επίσης έγινε γνωστό πως υπάρχουν συνολικά 22 τραυματίες-δώδεκα πολίτες και δεκα αστυνομικοί- από τους οποίους των τριών η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη. Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκικά μμε, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται έλληνες και ιρανοί τουρίστες που βρίσκονταν στην πλατεία κατά την ώρα της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επαληθευτούν από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Χουσείν Τσαπκίν, δύο από τους τραυματίες αστυνομικούς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανέφερε επίσης ότι ένας άνδρας ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον X. Τσαπκίν, στόχος της επίθεσης ήταν αστυνομικοί, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση αυτή.


Το ΡΚΚ, αλλά και άλλες οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη. Η Αλ-Κάιντα ήταν πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2003 που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες.
newscode - greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια: