Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σενάρια κατασκοπείας στην Τουρκία. Η «Ελληνίδα κατάσκοπος» και τα σχέδια για ελληνοτουρκικό πόλεμο

Σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σταρ» αναφέρεται σε υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται «Ελληνίδα κατάσκοπος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ
, μεταξύ των πολεμικών σχεδίων που εκλάπησαν από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και το Γενικό επιτελείο πολεμικού ναυτικού περιλαμβάνονταν και σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο, τα οποία η εφημερίδα υποστηρίζει ότι φέρεται να έκλεψε «Ελληνίδα κατάσκοπος» για να τα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές και αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, οι 45 από τους οποίους είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αφορούν στρατιωτικές ασκήσεις, σχέδια πολέμου και χάρτες που εμφανίζουν τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.

Κατά τις έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία σε εννιά πόλεις της Τουρκίας, βρέθηκε υλικό το οποίο περιλαμβάνει και διάφορα βίντεο, η εγγραφή των οποίων έγινε με κρυφές κάμερες. (πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: