Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

40.000 Σκοπιανοί ζητάνε... επιστροφή των "σπιτιών" τους. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr στα Σκόπια λειτουργεί οργανωμένο κέντρο κινητοποίησης 40.000 Σκοπιανών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν ελληνικές ρίζες και διεκδικούν σπίτια και εκτάσεις στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ξαφνική κάθοδος ομαδικά κατοίκων των Σκοπίων σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα), γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τις υπηρεσίες Ασφάλειας.

Οι Σκοπιανοί ζητάνε από τα δημαρχεία της Εορδαίας, της Βεγορίτιδας, του Εξαπλάτανου και άλλων περιοχών της βορειοδυτικής Μακεδονίας, πιστοποιητικά γεννήσεων από τις περιοχές αυτές της Ελλάδας ή έγγραφα που να δείχνουν ότι κάποιοι πρόγονοί τους ήταν Έλληνες. Σκοπός τους να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου μετά να διεκδικήσουν δήθεν σπίτια και χωράφια που τους ανήκουν κληρονομικά.

Μία από τις εκδοχές που προβάλλονται είναι ότι κάποιοι από τους 40.000 Σκοπιανούς, είναι πράγματι παιδιά Ελλήνων που το τέλος του Εμφυλίου πολέμου έγιναν φυγάδες, καταφεύγοντας στην Αλβανία και τα Σκόπια. Για να τους αφήσουν τότε οι ελληνικές Αρχές να φύγουν, τους έβαλαν να υπογράψουν βεβαίωση ότι ΔΕΝ είναι Έλληνες και ότι δέχονταν να χάσουν για πάντα την ελληνική ιθαγένεια.

Το θέμα είναι και ευαίσθητο και πολύ μεγάλο, αφού οι Σκοπιανοί απειλούν την ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν τους δώσει πίσω τα σπίτια τους θα καταγγείλουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διεκδικήσουν έτσι "τον ιδρώτα των προγόνων τους"!


Διαβάστε και αυτά:

Σκοπιανοί στο Δημαρχείο της Αριδαίας με σκοπό να ζητήσουν πιστοποιητικά γέννησης ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Ποιοί ΠΡΟΩΘΟΥΝ αυτές τις καταστάσεις γι αυτό και τοποθετήθηκαν σε ΚΑΙΡΙΑ πόστα; Μιλάμε για την Ντόρκα Τζάκρη.(υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα την....ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Οι ενέργειες της κας Τζάκρη αποδίδουν επιτέλους "καρπούς".

Η ΤΖΑΚΡΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑ ΤΖΑΚΡΗ ΣΕ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΖΑΚΡΗ; "Για όσα πρόκειται να συμβούν στην Μακεδονία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: