Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Στο πλευρό των διωκόμενων αστυνομικών ο Μητροπολίτης Κονίτσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:

«Με ιερή αγανάκτηση υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και λέω μια και μόνη λέξη, που χαρακτηρίζει τα τελευταία δραματικά και απαράδεκτα γεγονότα στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας: ΝΤΡΟΠΗ! Και εξηγούμαι: Τις ημέρες αυτές έγινε η απόταξη από το τιμημένο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. γενναίου και ικανού αστυνομικού, με πολλές τιμητικές διακρίσεις. Παράλληλα έχει κινηθή η διαδικασία αποτάξεως και για δύο άλλους αστυνομικούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος; Ο λόγος είναι, ότι οι εν λόγω αστυνομικοί αρνήθηκαν να πάρουν την «κάρτα του πολίτη» για λόγους συνειδήσεως.

Άριστα έπραξαν τα γενναία αυτά Ελληνόπουλα. Από την ακριτική μου Επαρχία τα συγχαίρω εγκαρδίως και τα ασπάζομαι πατρικώς, γιατί έγιναν διδάσκαλοι και παράδειγμα για όλους μας.

Σε καιρούς, κατά τους οποίους κάποιοι νεαροί αρνούνται να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία για λόγους, δήθεν, «συνειδήσεως» και τους «μάρτυρες του Ιεχωβά» η Πολιτεία τους έχει στα «ώπα - ώπα» και τους βάζει να υπηρετούν, χωρίς στρατιωτική ενδυμασία, σε διάφορες υπηρεσίες απ' όπου μπορούν, εύκολα και άνετα, να ασκούν την προπαγάνδα και τον προσηλυτισμό τους, είναι αδιανόητο να διώκωνται Ελληνόπουλα και Χριστιανόπουλα, επειδή θέλουν να τιμούν τον Χριστό και την Ελλάδα. Αυτόν τον διωγμό μόνο η λέξη ΝΤΡΟΠΗ! μπορεί να τον χαρακτηρίση.

Όταν ο πρωθυπουργός της Χώρας ονομάζει την Ελλάδα «διεφθαρμένη», κι' όταν ακούμε συνεχώς για «μίζες» και «λαδώματα», για σπατάλες και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όταν γίνεται συνεχής πολεμική κατά των χριστιανικών αρχών, της Εκκλησίας, και της Ιστορίας, είναι αιτία χαράς μεγάλης και αισιοδοξίας για την πορεία του Έθνους, η στάση των γενναίων αυτών αστυνομικών. Δόξα τω Θεώ!

Γενναία Ελληνόπουλα! Μη φοβάστε! Ψηλά οι καρδιές. Ο Χριστός και η Ελλάδα πάντοτε νικούν, όπως μας το θύμησε η μεγάλη Επέτειος του θρυλικού «ΟΧΙ».

Είμαστε στο πλευρό σας. Νάχετε πάντα κατά νουν τον θεόπνευστο λόγο : «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος και εξήγαγες υμάς εις αναψυχήν (Ψαλμ. ξε 12). Η Ορθόδοξη Ελλάδα σας θαυμάζει και σας καμαρώνει. Ο Χριστός μαζί σας».
πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ.ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ, ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΡΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ -ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΦΥΓΟΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς να μην παραλάβει την κάρτα του Πολίτη! Τι θα κάνουν, θα αποτάξουν ότι κινείται και θα βάλουν άλλους? Ας το κάνουν....
Και επιτέλους, κάποιος Μητροπολίτης μιλάει, γιατί αν περιμένουμε από τον ευαισθητούλη αρχιεπίσκοπο (με α μικρό...) σωθήκαμε...