Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΥΑΧΑΜΠΙΣΜΟΥ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

*Επανέρχομαι μετά από απουσία 9 ημερών στην Κεντρική Ευρώπη για ομιλίες και διεθνή συμπόσια.
Προφανώς στην διάρκεια αυτών των ημερών δεν έγραφα. Ασφαλώς από εκεί που ήμουνα παρακολουθούσα τις εξελίξεις στην χώρα μας, και ευρύτερα ζητήματα που θα σχολιάσω.
——————————————————————————————
Επίσημα το ΡΙΑΝΤ ανακοίνωσε ότι έχει προβεί για πολλούς και διαφόρους λόγους στην μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων για την προώθηση των ιδεών του ΟΥΑΧΑΜΠΙΣΜΟΥ και όχι μόνο)/προφανώς και κάτω από Αμερικανικές πιέσεις .

Παρόλα αυτά σε πάνελ που συζητήθηκαν ζητήματα προσηλυτισμού τελευταία, τουλάχιστον για τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ(για τα οποία εκτενώς έχει γράψει ο αναλυτής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ) εξακολουθεί να υπάρχει κινητικότητα , πάντοτε με έμφαση στην ΒΟΣΝΙΑ και στο ΚΟΣΟΒΟ.

Πληροφορίες μου από το πάνελ φέρουν τη ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ και τα ΕΜΙΡΑΤΑ του ΚΟΛΠΟΥ να εξακολουθούν να στηρίζουν οικονομικά γνωστές (και για τις παρανομίες τους) φιλανθρωπικές οργανώσεις στο ΣΕΡΑΓΕΒΟ, οι οποίες πολύπλευρα συνδέονται με το τεράστιο τζαμί ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΑΧΝΤ( έχουν διατεθεί περίπου 30 εκατ δολάρια).

Ευρύτερος στόχος των διαφόρων «οργανώσεων» είναι να γίνουν σε όλα τα μέρη που υπερτερούν ή είναι ισοδύναμος ο Μουσουλμανικός πληθυσμός στη ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ περίπου 150 τζαμιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΡΙΑΝΤ και οι λοιποί ως επί τον πλείστον συγκλίνουν στην στρατολόγηση ατόμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Τέλος δραστηριότητα παρατηρείται και στην ΠΡΙΣΤΙΝΑ του ΚΟΣΟΒΟΥ με το επίσημο χρηματοδοτούμενο από το ΡΙΑΝΤ, τζαμί ΧΑΣΑΝ ΜΠΕΓΚ.
ΠΗΓΗ
πηγή2

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TO ΠΡΟΤΖΕΚΤ REAL ESTATE ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΖΟΥΓΚΛΑΣ...

Παντελεήμονα....Και το προγκρόμ κατά των Ελλήνων καλά κρατεί..

Αυξάνονται ραγδαία τα πωλητήρια σπιτιών στον Άγιο Παντελεήμονα, όπως και στην Πλατεία Βικτωρίας και στην Κυψέλη, λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές αυτές. Και αυτό είναι είδηση, καθώς μέχρι τώρα την πρωτοκαθεδρία είχαν τα ενοικιαστήρια -φαίνεται όμως ότι οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να διακόψουν δια παντός τη σχέση τους με την περιοχή.

«Η πρώτη κατηγορία ιδιοκτητών, που φεύγουν από την ευρύτερη περιοχή, είναι οι ηλικιωμένοι, λόγω ανόδου της εγκληματικότητας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπεύθυνος μεσιτικού γραφείου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, και προσθέτει: «ακολουθούν οι οικογενειάρχες με παιδιά, λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και της πορνείας, ενώ μία τρίτη κατηγορία είναι αυτοί, που με την οικονομική κρίση, έχουν χρέη και αναγκάζονται να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν».

Ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αγίου Μελετίου, λέει: «Ζω σ' αυτό το σπίτι εδώ και 35 χρόνια, η κατάσταση αποκλείεται να βελτιωθεί. Νιώθουμε μεγάλη ανασφάλεια. Πιστέψτε με, κάθε βράδυ κάνω έλεγχο στις εισόδους και εξόδους του διαμερίσματός μας και διπλοκλειδώνω. Δεν συμφωνώ, όμως, ούτε με το να παίρνουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους, όπως συμβαίνει στον Αγιο Παντελεήμονα. Γνωρίζουμε ότι η αξία των ακινήτων έχει πέσει στην περιοχή, αλλά δεν αντέχουμε να ζήσουμε άλλο εδώ. Χρειαζόμαστε μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

Πολλοί, εξάλλου, που πριν νοίκιαζαν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς δηλώνουν ότι είχαν πολλά προβλήματα. «Απλήρωτα νοίκια, μας έλεγαν ότι θα μείνει μία οικογένεια και τελικά έμεναν 10 και 20 άτομα, υπήρχαν φθορές και σε τελική ανάλυση είναι ασύμφορο να νοικιάζεις το σπίτι σου στην περιοχή. Καλύτερα να το πουλήσουμε να ξεμπερδεύουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιοκτήτης σπιτιού, το οποίο νοίκιαζε για χρόνια.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που είχαν κάνει «ανοίγματα» με δάνεια το προηγούμενο διάστημα και τώρα με την κρίση και τις περικοπές μισθών και συντάξεων δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και επιλέγουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο για να ξεχρεώσουν. Αυτοί είναι, εξάλλου, που επείγονται και συνήθως ρίχνουν τις τιμές και είναι πρόθυμοι να πουλήσουν το ακίνητο τους στον πρώτο ενδιαφερόμενο.

Ποιοι, ωστόσο, είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα σε ένα υποβαθμισμένο κομμάτι της Αθήνας; Μεσίτες δηλώνουν πως για την περιοχή δείχνουν ενδιαφέρον όσοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια από τράπεζες και αυτοί είναι κυρίως αλβανικής εθνικότητας. Επίσης, όσοι διαθέτουν κάποια μετρητά και φοβούνται ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, οπότε κοιτάζουν να επενδύσουν τα μετρητά τους σε ακίνητα. Άλλη κατηγορία είναι οι Έλληνες του εξωτερικού.

zougla