Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΘΙΓΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


Συνέχεια από εδώ:

Δολοφονία Έλληνα από τούρκο στην Κομοτηνή


Δεκάδες παλιννοστούντες πλημμύρισαν το χώρο του δικαστικού μεγάρου για ώρες περιμένοντας να αποδοκιμάσουν τον φονιά που μεταφέρθηκε με συνοδεία, χωρίς να γίνει αντιληπτός

ΕΙΠΕ Ο ΑΘΙΓΓΑΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
«Λυπάμαι έγινε σε άμυνα» η απολογία του φονιά…

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις νεοσύστατες φυλακές της Νιγρίτας Σερρών ο Σιαμπάν Σιαμπάν

Και στην φυλακή υπάρχουν νόμοι και αρχές διαμηνύουν γνωστοί και φίλοι ενώ τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι του μαχαλά στο τέρμα Αδριανουπόλεως μετά το φονικό, φοβούμενοι αντίποινα

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Εξελίξεις είχαμε αυτές τις μέρες μετά την δολοφονία Γιώργου Πασχαλίδη που σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή στον οικισμό του τέρματος Αδριανουπόλεως αφού ο δράστης μετά την συμβουλή των δικηγόρων του παραδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενος από την συνήγορό του Χαρούλα Καλλή. Εκεί ο Σιαμπάν Σιαμπάν εξέφρασε αρχικά την συγνώμη του για την πράξη αρνούμενος όμως ότι έγινε σκόπιμα.

Επικαλέστηκε ότι ήταν ένα λάθος στην επίθεση που δέχθηκε από το θύμα κατά την διάρκεια συμπλοκής που ακολούθησε στον συνοικισμό όπου διέμενε, στο τέρμα Αδριανουπόλεως. Από την γνωστοποίηση λοιπόν της σύλληψής του χθες και προχθές υπήρξε κινητοποίηση των παλιννοστούντων που μαζικά πολιόρκησαν το μέγαρο της αστυνομίας ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία.

Διαδήλωσαν ειρηνικά περίπου 100 άτομα κάτω από πολικό κρύο και βροχή με πόνο ψυχής για τον 47χρονο φίλο τους που έχασαν τόσο άδικα και πρόωρα, ενώ και την επόμενη μέρα πολλοί περισσότεροι κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο προκειμένου να τον αποδοκιμάσουν κατά την προσαγωγή του σε εισαγγελέα και ανακριτή. Η παρουσία τους ήταν ειρηνική, αλλά οξύνθηκαν κάπως τα πνεύματα όταν οι αστυνομικές αρχές που είχαν έντονη παρουσία για την αποφυγή επεισοδίων και προκειμένου να γίνουν απρόσκοπτα όλες οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, είχαν φέρει και δύναμη των ΜΑΤ με τον εξοπλισμό της που βρισκόταν στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής.

Πράγματι η άφιξη του δράστη έγινε με αριστοτεχνικό τρόπο με το εσωτερικό ασανσέρ του υπογείου και με συμβατικό αυτοκίνητο, όπου όλοι φορούσαν πολιτικά ρούχα. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή όπου μετά την εξέτασή του αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο δράστης οδηγήθηκε στις καινούργιες φυλακές της Νιγρίτας Σερρών γιατί κρίθηκε ότι και στις φυλακές Κομοτηνής όπου υπάρχει έντονο ποντιακό στοιχείο ετοιμαζόταν να «εφαρμοστεί ο νόμος της φυλακής», όσο ήταν υπόδικος.

Πικραμένοι ήταν οι συγγενείς και φίλοι του 47χρονου που δεν μπόρεσαν να τον λυντσάρουν ενώ μαζικά κινήθηκαν στο πλευρό της συζύγου και των δύο παιδιών του που κήδεψαν σε ατμόσφαιρα οδύνης τον άνθρωπό τους. Η κηδεία έγινε στο ναό Ζωοδόχου Πηγής των νεκροταφείων, ενώ προηγουμένως η πομπή με το φέρετρο που το κρατούσαν στους ώμους παλικάρια κινήθηκε στο κέντρο της Κομοτηνής από τη νέα Μοσινούπολη για το τελευταίο αντίο στην πόλη που αγάπησε κι επαναπατρίστηκε ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Στο πλευρό της οικογένειας όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ο Γιάννης Νικολαίδης Βασίλης Κυπριανίδης, Σέργιος Μωϋσιάδης, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιάννης Μουρτίδης, Αγγ. Κιλιγκαρίδης κ.α.

Στιγμιότυπα από την κηδεία. Συγγενείς και φίλοι μετέφεραν στους ώμους τους τον δολοφονηθέντα Γιώργο Πασχαλίδη περνώντας από κεντρικές λεωφόρους με κατάληξη τα νεκροταφεία της πόλης.

Ένα ποντιακό πανό του συλλόγου «Τραπεζούντα» κι ένα άτομο με στολή στέκεται στην είσοδο του ναού αποτείνοντας τιμή στον άνθρωπο που έφυγε.

Ένα πανό το συλλόγου Τραπεζούντα αποδίδει συμβολικά το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα

«Έπρεπε όχι μόνο οι Πόντιοι όλοι οι Κομοτηναίοι να ήταν στην κηδεία» θα πει η Σοφία Σαριπανίδου

Συνήγορος πολιτικής αγωγής είναι η Σοφία Σαριπανίδου η οποία μίλησε στο «Χ».

Κυρία.Σαριπανίδου έχουμε έναν φόνο ο οποίος έγινε στην οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως, σ’ έναν καταυλισμό τσιγγάνων. Τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε σε αυτή την τραγική κατάληξη;

-Από τις πληροφορίες που είχα, ήταν για ένα τροχαίο όπου ο κατηγορούμενος εξήλθε από το αυτοκίνητο του, εξήλθε και ο θανών και έγινε μια συμπλοκή μεταξύ τους. Έβγαλε ο κατηγορούμενος το μαχαίρι που ήταν αρκετά μεγάλο και έπληξε τον κ. Πασχαλίδη, οικογενειάρχη, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, να το τονίσουμε αυτό για κάποιους που σχολιάζουν, 46 ετών με δύο παιδιά, και είχε μια μαχαιριά στο μπράτσο, δεν του έφτασε του κατηγορούμενου και του έριξε άλλες δύο μαχαιριές στον θώρακα και τον σκότωσε.

Είναι δικαιολογημένη η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων στο δικαστικό μέγαρο;

-Βεβαίως είναι. Τι θα κάναμε σε αντίστοιχη περίπτωση, ξεχνάμε παλιότερα τι είχε γίνει. Χειρότερα επεισόδια. Αυτά είναι ειρηνικά, ήρθα να πουν «είμαστε εδώ και αντιδρούμε κοινωνικά γι’ αυτό που έγινε», είναι λογικό και θα έπρεπε να είναι και άλλοι μαζί με τους Πόντιους, και οι ντόπιοι, όλοι οι Κομοτηναίοι. Όσον αφορά την φήμη ότι το μαχαίρι το είχε ο Πασχαλίδης δηλαδή το θύμα, ας το ερευνήσει η αστυνομία και όποιος έβγαλε αυτό τον ισχυρισμό, για υπεράσπιση του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Και ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης που διενήργησε την εξέταση του θύματος παραβρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο χθες ενώ επιβεβαίωσε τα τραύματα λέγοντας ότι τα δύο ήταν απλά αλλά το θανατηφόρο ήταν ένα.

«Προσκομίσθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένας νεκρός ο οποίος από πληροφορίες μάθαμε ότι πέθανε καθοδόν μετά από κάποιο τραυματισμό που είχε, διενεργήσαμε την νεκροψία – νεκροτομή όπου διαπιστώθηκε ότι ο θανών έφερε τρία συνολικά τραύματα, από μαχαίρι, εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο. Τα τραύματα ήταν στην εμπρός επιφάνεια του κορμού, στον θώρακα, το ένα ήταν αμυντικό στο μπράτσο και τα άλλα δύο στην προκάρδια χώρα.
Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα και τω τοξικολογικών εξετάσεων».

Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη χάθηκε τόσο άδικα ένας φίλος

Όλοι οι Πόντιοι που συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο συζητούν χαμηλόφωνα για το κακό, εκνευρίζονται μόνο όταν οι αστυνομικοί τους υποδεικνύουν να διαλυθούν και να απομακρυνθούν. «Είμαστε στην πατρίδα μας, είμαστε Έλληνες» δεν θέλουμε το κακό κανενός αλλά να δούμε την φάτσα του ανθρώπου που το έκανε…

«Χάθηκε ένας νέος για ένα απλό τρακάρισμα που είναι εξωφρενικό, δηλαδή τόσο πολύ μας πείραξε αυτό που μαζευτήκαμε εδώ όλοι μαζί και ήρθαμε εδώ να δούμε πως θα πάει η διαδικασία . Σήμερα αποφασίστηκε η προφυλάκιση. Ο Γιώργος ήταν καλός οικογενειάρχης, σωστός άνθρωπος, εργάτης, δεν είχε ποτέ απασχολήσει την αστυνομία, ήταν ένα ήσυχος άνθρωπος, πολύ ήσυχος άνθρωπος και αυτό είναι άδικο, αφήνει πίσω του δύο παιδιά»..

Θέλουν όλοι να μας μιλήσουν αλλά βουρκώνουν.

«Τα λόγια έρχονται δύσκολα. . Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ, ήξεραν πάρα πολύ καλά αυτό τον άνθρωπο, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, οικογενειάρχης, τα μόνα που ήξερε ήταν δουλειά – οικογένεια. Χάθηκε άδικα η ζωή του, εμείς είμαστε εδώ για να δούμε πως θα χειριστεί η δικαιοσύνη το θέμα. Πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, αυτό θέλω να το τονίσω και έχω ένα ερώτημα, έχουμε πληροφορίες ότι έχει στο παρελθόν ο κατηγορούμενος κάνει ανάλογη πράξη με μαχαίρι, αν ισχύει αυτό θέλουμε να μας ενημερώσουν».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ποινικό του μητρώο ο δράστης έχει αδικήματα ΚΟΚ και οικονομικά στις εμπορικές δοσοληψίες στο παζάρι. Και ό ίδιος είναι πατέρας δύο μεγάλων παιδιών που επίσης έχουν τρομοκρατηθεί κι έχουν απομακρυνθεί από τον μαχαλά γιατί φοβούνται αντίποινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: