Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Στη σειρά Stranger Things υπάρχει "καλυμμένη" αναφορά στο Project Montauk και ΜΚ-ULTRA των ΗΠΑ?


τα αδέλφια Matt και Ross Duffer δημιουργοί της σειράς Stranger Things, κατηγορούνται από τον σκηνοθέτη Charlie Kessler, ότι το σενάριο για τα επεισόδια της σειράς, είναι κλεμμένο από τη δική του μικρού μήκους ταινία Montauk -που προβλήθηκε στο Hamptons Film Festival το 2012.
********************
φωτο
Stranger Things character Eleven (centre) was kidnapped from her mother and taken to a military base to take part in mind control experiments for the US government. Photo: Netflix
**********************
η μικρού μήκους ταινία Montauk του 2012 (fictional film) ήταν εμπνευσμένη από μια παράδοξη θεωρία συνωμοσίας του 1980.
Tο σενάριο βασίζεται στην ιστορία της εξαφάνισης ενός νεαρού αγοριού και τις συνδέσεις του με παραφυσική δραστηριότητα σε κοντινή στρατιωτική βάση.
(εξαφάνιση μέσα από χρονοπύλη -πύλη άλλης διάστασης- και παρουσία ενός αλλόκοτου τέρατος)
οι αδελφοί Duffer πούλησαν την ιδέα της ταινίας, στο Netflix και το 2015 το Netflix έδωσε την άδεια, για να αρχίσει η παραγωγή της σειράς Stranger Things
***********************
Η ταινία του Kessler βασίστηκε στη μακρόχρονη θεωρία συνωμοσίας ότι η αμερικανική κυβέρνηση διεξήγαγε μυστικά πειράματα σε παιδιά σε στρατιωτική ή αεροπορική βάση στο Montauk στη δεκαετία του 1970 και του '80, με στόχο τη δημιουργία νέων τεχνικών ψυχολογικού πολέμου.
Το αποκαλούμενο «Montauk Project» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο του 1992 με τίτλο  The Montauk Project: Experiments in Time  του συγγραφέα Preston B Nichols (who shared his supposed first-person account of working on time travel experiments at Camp Hero, a decommissioned Air Force base)
στις λεπτομέρειες που αναφέρονται στο βιβλίο -συμπεριλαμβάνονται παιδιά με ψυχικές ικανότητες και ένα  "μεγάλο, τριχωτό τέρας (οι λεπτομέρειες αυτές δεν έχουν απορριφθεί ποτέ ως φανταστικές)
Η σειρά Stranger Things φαίνεται ότι έχει δανειστεί στοιχεία από την γνωστή ιστορία του Project Montauk.
***********************
στη σειρά Stranger Things γίνονται αναφορές, που έχουν επίσης  ομοιότητα με το πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA της κυβέρνησης των ΗΠΑ,

(διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η CIA χορήγησε παράνομα σε ανυποψίαστους ανθρώπους ναρκωτικά όπως το LSD, και άλλες χημικές ουσίες για αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας, μελέτη συμπεριφοράς και έλεγχο του νου (με ύπνωση)
για ανάπτυξη τεχνολογίας ελέγχου του νου.
*************************************************
Ωστόσο οι αδελφοί Duffer δεν μίλησαν ποτέ ανοιχτά για την ομοιότητα στοιχείων της σειράς Stranger Things με το MK-ULTRA ή το Project Montauk.
Αντίθετα πέρασαν το μήνυμα ότι,  δανείστηκαν ιδέες από τα εξώφυλλα  των μυθιστορημάτων του Stephen King, από το ET του Steven Spielberg  ,  καθώς και τα anime και τα βιντεοπαιχνίδια.
**************
Οι αδελφοί Duffer και Netflix δεν έχουν ακόμη κάνει μια δήλωση σχετικά με την αγωγή του Kessler. Η τρίτη σεζόν των  Stranger Things είναι σήμερα σε παραγωγή και θα φτάσει στο Netflix το 2019.
 ΦΩΤΟ:
Stranger Things creators Matt (left) and Ross Duffer (centre) with actor Caleb McLaughlin on the show's set. Photo: Netflix
πηγή 4-4-18
https://thenewdaily.com.au/entertainment/tv/2018/04/04/stranger-things-montauk/

σχετική μας ανάρτηση
12 Μαρτίου 2018
το MK-ULTRA πρόγραμμα της CIA, για έλεγχο του νου, είναι πάλι επίκαιρο με ιστορίες που μας στοιχειώνουν
πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/03/mk-ultra-cia.html


περισσότερα στην ανάρτηση μας
18 Απριλίου 2018
Πειράματα ελέγχου του νου, ταξίδια μέσα από Σκουληκότρυπες και Σκεπτομορφές τέρατα παρουσιάζονται στην τηλεοπτική σειρά Stranger Things των Duffer Brothers. Σενάρια εμπνευσμένα από το "Montauk Project" και το MK-ULTRA των ΗΠΑ
πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/04/stranger-things-duffer-brothers-montauk.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: