Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

Προσοχή, διέλευση σκαντζόχοιρων ! Οδικές πινακίδες ενημερώνουν τους οδηγούς ότι υπάρχουν μικρά άγρια ζώα, που διασχίζουν το δρόμο, στη Βρετανία


Βρετανία, προειδοποιητικές οδικές πινακίδες σήμανσης, για διέλευση του σκαντζόχοιρου, θα τοποθετηθούν σε όλη τη Βρετανία, σε μια προσπάθεια για τη διατήρηση του πληθυσμού του.
Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τα άγρια ζώα, να διασχίζουν τους αυτοκινητόδρομους με ασφάλεια και έτσι να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Ο πληθυσμός του σκαντζόχοιρου εκτιμάται ότι, από το 2000, μειώθηκε κατά το ένα τρίτο στις αστικές περιοχές,
ενώ στις αγροτικές περιοχές φοβούνται ότι ο πληθυσμός του έχει μειωθεί κατά το ήμισυ.
Η μεγαλύτερη μείωση στην ύπαιθρο οφείλεται στα υψηλότερα όρια ταχύτητας και στον λιγότερο φωτισμό από ό, τι στις αστικές περιοχές, γεγονός που δυσκολεύει τον οδηγό του αυτοκινήτου, να εντοπίσει στο δρόμο, τα μικρά θηλαστικά και τα άλλα άγρια ​​ζώα, όπως τα κουνέλια.
Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν επίσης τις πιο εντατικές μεθόδους καλλιέργειας, που οδηγούν σε απώλεια οικοτόπων και την παρουσία των φυσικών θηρευτών τους ( αρπακτικών).
υπολογίζεται ότι 100.000 περίπου σκαντζόχοιροι, σκοτώνονται από τα οχήματα κάθε χρόνο.
οι προειδοποιητικές πινακίδες σήμανσης (με σύμβολο έναν μαύρο σκαντζόχοιρο σε λευκό φόντο και κόκκινο περίγραμμα) θα τοποθετηθούν στα σημεία, όπου σημειώνεται υψηλός αριθμός δυστυχημάτων σε άγρια ζώα.
Ο Chris Grayling (Transport Secretary) δήλωσε ότι ο  μεγάλος βρετανικός σκαντζόχοιρος (great British hedgehog) είναι ακανθώδες ζήτημα της αγροτικής πολιτικής ( είναι prickly character) και βρίσκεται μέσα στις καρδιές όλων και ιδιαίτερα της δικής του.Επιθυμεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει η μείωση του πληθυσμού του.
Ρώτησε αν τα οδικά σήματα μπορούν να σχεδιαστούν έτσι, ώστε να ενημερώνουν τους οδηγούς, όταν υπάρχουν μικρά άγρια ζώα που μπορεί να διασχίσουν το δρόμο και έτσι να προστατευθούν τέτοια είδη.
Στη δεκαετία του 1950, στη Βρετανία υπολογίζεται ότι ζούσαν περίπου 30 εκατομμύρια σκαντζόχοιροι, αλλά σήμερα, ο αριθμός τους έπεσε στο ένα εκατομμύριο - με τους αυτοκινητιστές να είναι μια από τις αιτίες-
ο σκαντζόχοιρος -που με ψηφοφορία του 2013 αναδείχθηκε εθνικό είδος στη Βρετανία- ψάχνει για φαγητό στις πόλεις, αλλά τρέφεται κυρίως με σκαθάρια, ακρίδες, γυμνοσάλιαγκες και γαιοσκώληκες.
εκπρόσωπος της British Hedgehog Society Preservation Society είπε ότι οι σκαντζόχοιροι δεν έχουν  ανεπτυγμένο ένστικτο φυγής για την αποφυγή κινδύνου. Απλά όταν αντιληφθεί κίνδυνο παίρνει αμυντική στάση, συσφαιρώνεται, μαζεύεται, κλείνει βγάζει απέξω τα αγκάθια του και περιμένει να απομακρυνθεί ο εχθρός...Αλλά αν κινδυνεύει από ένα αυτοκίνητο, τα αγκάθια του, δεν είναι άμυνα.
πηγή 1-4-18

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5566253/Signs-warning-drivers-aware-wildlife-appear-UK.html
παλαιότερη ανάρτηση μας
15 Μαΐου 2014
ο ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ πυγμαίος ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ στο ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2014/05/blog-post_15.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: