Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Τα σκυλιά δεν παραβιάζουν τον νόμο όταν ουρούν στα δέντρα


 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σκυλιά δεν παραβιάζουν τον νόμο όταν ουρούν στα δέντρα, έκρινε το δικαστήριο High Court, στο Νότιο Λονδίνο,
το 2013, εισήχθησαν οι Δημόσιες Διατάξεις Προστασίας Χώρων (PSPO), που επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στους ιδιοκτήτες σκύλων, όταν βγάζουν βόλτα το ζώο τους, στα πάρκα και στους ανοιχτούς χώρους.
το συμβούλιο του Richmond, πρότεινε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις PSPO, οι ιδιοκτήτες σκύλων κρίνονται ένοχοι αδικήματος, εάν το κατοικίδιο ζώο τους προκαλέσει ενόχληση σε άλλο άτομο ή ζώο ή προκαλέσει ζημιά οπουδήποτε στο περιβάλλον της περιοχής, σε εξοπλισμό, δέντρο ή χλοοτάπητα.

Η Caroline Summers, ιδιοκτήτρια σκύλου που ζει σε προάστιο του νότιου Λονδίνου, έφερε την περίεργη υπόθεση -για την ούρηση των σκύλων στα δένδρα- στο δικαστήριο και κέρδισε.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί νίκη για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
Το Kennel Club δήλωσε ότι, η υπόθεση ήταν ένα παράδειγμα υπερβάλλοντος ζήλου που επιδεικνύει το συμβούλιο, για να τιμωρεί άδικα τους ιδιοκτήτες σκύλων και να τους απαγορεύει την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους.
πηγή 14-4-18
A judge has ruled that it is not a crime 😺http://www.dailymail.co.uk/news/article-5614575/Judge-rules-dogs-NOT-breaking-law-urinate-trees-victory-pet-owners.html
*****
το μαρκάρισμα των δένδρων είναι μια μορφή κοινωνικής αλληλεπίδρασης των ζώων, που με αυτόν τον τρόπο, παρέχουν πληροφορίες στην κοινότητα τους. (το ζώο ενημερώνει με αυτόν τον τρόπο για τη σεξουαλική του ετοιμότητα, το πόσες φορές περνάει από το συγκεκριμένο σημείο και την ανάλογη θέση που επομένως διεκδικεί,  επίσης καλύπτει τη μυρωδιά ενός άλλου ζώου, με τη δική του μυρωδιά και έτσι πετυχαίνει την ασφαλή οριοθέτηση του χώρου του,  κλπ)  όσο και να υπάρχει ανθρώπινη αντίρρηση για αυτή τη συμπεριφορά, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί με τιμωρητική και βίαιη συμπεριφορά το ένστικτο του τετράποδου φίλου μας. Φυσικά, η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για τη μεγαλύτερη καταστροφή στο περιβάλλον, που μοιραζόμαστε, με κάθε μορφή άλλης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: