Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Το Απόκρυφο Μυστικό της Χειραψίας και η Επιστημονική Βάση της ΄Ερευνας

Η σταθερή και  δυνατή χειρολαβή (που κάνουμε για παράδειγμα  στη χειραψία), αποτελεί δείκτη καλής υγείας του εγκεφάλου και  καλής διανοητικής  ικανότητας.
Αυθεντικοί ενεργειακοί θεραπευτές  προειδοποιούν για την ανταλλαγή ενέργειας τη στιγμή της χειραψίας και αποκαλύπτουν ότι, με τη χειραψία μπορείς να δεις μέσα στην καρδιά του άλλου ανθρώπου (shaking hands can be like looking into a person's heart).
Μάλιστα,  συστήνουν τρόπους για τον καθαρισμό της αρνητικής ενέγειας που μπορεί να μεταφερθεί σε εμάς με τη χειραψία.  Η αποφυγή -αν είναι δυνατόν- επανάληψης  της χειραψίας αλλά και ένα καλό πλύσιμο των χεριών μετά από αυτή, είναι αναγκαία προστατευτικά μέτρα. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν είχαμε επάνω μας έναν κρύσταλλο, ικανό να μπλοκάρει την αρνητική ενέργεια ή μια μαύρη πέτρα που απωθεί και  διαλύει την αρνητική ενέργεια ( όπως smoky quartz, hematite, jet, black onyx, black obsidian, & apache tear)περισσότερα στη σελίδα:
https://www.quora.com/Is-it-true-that-someone-can-drains-your-energy-making-you-exhausted-completely

**************************************
Η επιστημονική βάση για τον αντίκτυπο της χειραψίας
Αγγλία.   Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ --- σε μια βάση δεδομένων με περισσότερους από 475.000 ανθρώπους--- όσοι έκαναν δυνατή και σταθερή χειραψία  [γενικά είχαν ισχυρή χειρολαβή ]   μπορούσαν να λύσουν περισσότερα προβλήματα λογικής σε δύο λεπτά, να θυμηθούν περισσότερους αριθμούς από μια λίστα, καθώς και να αντιδράσουν πιο γρήγορα σε οπτικά ερεθίσματα, δηλαδή φαινόταν να έχουν καλύτερους εγκεφάλους.
Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης  Dr Joseph Firth, δήλωσε: «Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ της μυϊκής δύναμης και της υγείας του εγκεφάλου.
Η αδύναμη χειρολαβή στους ηλικιωμένους, μετρούμενη με τη χρήση συσκευής μέτρησης "hydraulic grip measurement", έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο πτώσεων, αδυναμίας και θραύσης οστών.
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, η δύναμη χειρολαβής αποτελεί επίσης καλύτερο προγνωστικό δείκτη για καρδιολογικά προβλήματα, από ότι, οι τιμές της αρτηριακής πίεσης.

Τα τελευταία ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Schizophrenia Bulletin, δείχνουν ότι  η δύναμη της χειρολαβής μπορεί να προβλέψει τις διανοητικές ικανότητες σε άτομα ηλικίας 40 έως 55 ετών, καθώς και σε άτομα άνω των 55 ετών.
Η έρευνα, υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, υποδηλώνει ότι, η άσκηση μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για την ενίσχυση του πνευματικού δυναμικού.
Προηγούμενα ευρήματα έδειξαν ότι, άτομα με λιγότερο ισχυρή χειρολαβή έχουν επίσης μεγαλύτερη φθορά στις ίνες της λευκής ύλης, που συνδέει τις περιοχές του εγκεφάλου.
υπάρχει κάποια αλήθεια στο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» κατέληξαν οι ερευνητές.
το τεστ μέτρησης της δύναμης στην χειρολαβή, είναι το πιο αντικειμενικό σύστημα μέτρησης που παρέχει αρκετές πληροφορίες για την γενική υγεία ενός ασθενή».
πηγή 20-4-18
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5636723/People-strong-handshake-better-problem-solving.html
********************************************************
Η δύναμη της χειραψίας στην κοινωνική αλληλεπίδραση
ένας ιδιαίτερος τρόπος χειραψίας, μια σθεναρή, σίγουρη και φιλική χειραψία οδηγεί σε θετικά συναισθήματα και φυσικά αποτελεί μια καλή επιχειρηματική πρακτική.
Η δύναμη της χειραψίας στις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις αξιολογήθηκε και σε επιστημονική βάση και έτσι, αποδείχθηκαν όλα όσα γνωρίζαμε ήδη διαισθητικά.
Η μελέτη διεξήχθη από τον ερευνητή Florin Dolcos του Ινστιτούτου Beckman (Beckman's Cognitive Neuroscience group)  και από τον μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Ψυχολογίας, Sanda Dolcos
περισσότερα:
https://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121019141300.htm
************************
Η χειραψία μας μεταφέρει υποσυνείδητα κοινωνικά συνθήματα, ενώ η έρευνα αποκάλυψε ότι, μεταδίδει επίσης χημικά σήματα (social chemosignals)
(Είναι γνωστό ότι εκπέμπουμε οσμές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την αντίληψη των άλλων)
η χειραψία μεταδίδει μια σειρά πληροφοριών, ανάλογα με τη διάρκεια της χειρονομίας, τη δύναμή της και τη στάση που χρησιμοποιείταιπερισσότερα:
https://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150303075446.htm
*******************************************
η ανταλλαγή ενέργειας κατά τη χειραψίακαθώς τα χέρια δυο ανθρώπων κλειδώνουν το ένα στο άλλο, συσσωρεύονται ανάμεσα στις παλάμες τους, δονήσεις που εκπέμπονται από τα χέρια τους.
Η ενέργεια που παράγεται, εισέρχεται στο σώμα του κάθε ατόμου μέσα από τις παλάμες του.
Η ανταλλαγή ενέργειας μεταδίδεται επίσης και στο άμεσο περιβάλλον.
Δημιουργείται ένας κύκλος λεπτής άυλης ενέργειας
ένα  διαταραγμένο νοητικά,  θυμωμένο ή καταθλιπτικό άτομο είναι φορέας αρνητικής ενέργειας και μπορεί να επηρεάσει ένα άλλο πρόσωπο, όταν κάνει μαζί του χειραψία.
καθώς στην παλάμη του χεριού υπάρχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο νευρικές απολήξεις και υποδοχείς, με τη χειραψία γίνεται μεταφορά ενέργειας μεταξύ δυο ανθρώπων και έτσι εκείνος που είναι φορέας αρνητικής ενέργειας μπορεί να "μολύνει" τον άλλον.
Ενώ ένας μέσος άνθρωπος, λόγω της ελάχιστα ανεπτυγμένης έκτης αίσθησης, δεν θα μπορέσει --στις περισσότερες περιπτώσεις-- να βιώσει αυτή την ανταλλαγή άυλης μαύρης ενέργειας, δηλαδή δεν θα μπορέσει να την αντιληφθεί,  θα διαπιστώσει  ωστόσο ότι,  η αύξηση αυτής της αρνητικής ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει διάφορες βλαβερές συνέπειες, όπως διαταραχή του νου, ερεθιστικές σκέψεις, ένα "βάρος" στο κεφάλι, ναυτία, κλπ.

Υπάρχουν μερικά πράγματα σε πνευματικό επίπεδο, που μπορεί  να κάνει κανείς για να ελαχιστοποιήσει τις πνευματικές βλάβες μιας χειραψίας (για παράδειγμα να λέει μια προσευχή πριν από μια χειραψία).
Η χειραψία ενισχύει την ταύτιση του ατόμου με τις 5 αισθήσεις του, και επομένως με το εγώ του.
Η συνεχής ταυτοποίηση με τις πέντε αισθήσεις, το μυαλό και τη διάνοια είναι ένα εμπόδιο στην πνευματική ανάπτυξη. Συνεπώς δεν προκύπτει κανένα πνευματικό όφελος από το χαιρετισμό ενός άλλου ατόμου με χειραψία.
Δεδομένου ότι η χειραψία χρησιμοποιείται τόσο ευρέως, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφύγουμε τη χειραψία με κάποιο άτομο, ειδικά εάν απλώσει το χέρι του για χαιρετισμό ή φιλία.
Ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει εάν το πρόσωπο που χαιρετάει με χειραψία κατέχεται από αρνητική ενέργεια, ή για το αν είναι ο ίδιος που κατέχεται και μπορεί να επηρεάζει.
Η προσευχή μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε αρνητικές ενεργειακές επιθέσεις.
με την τήρηση του εθίμου, αυτές οι παραδόσεις γίνονται κομμάτι της ζωής μας, έτσι εύκολα οι αρνητικές ενέργειες επηρεάζουν και ελέγχουν όλο τον κόσμο. 
Με την αύξηση της πνευματικής μας πρακτικής και την ενεργειακή μας εκλέπτυνση, θα είναι δυνατόν να αντιληφθούμε την ύπαρξη αρνητικής ενέργειας σε διάφορα έθιμα και παραδόσεις και έτσι να τα αποφύγουμε.
*********************************************
ψυχομετρική ανάγνωση με τη χειραψία
ένας ψυχικός, με δυνατότητα ψυχομετρίας, μπορεί να διαβάσει και να δει μέσα από μια χειραψία.

Ψυχομετρία, ή clairtangency ((clear touching, σαφής επαφή), είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι πληροφορίες με το άγγιγμα.
Συνήθως, αυτό ισχύει για ένα άψυχο αντικείμενο, όπως ένα κόσμημα, ρούχα ή ακόμα και ένα αυτοκίνητο.
Η λέξη «ψυχομετρία» σημαίνει κυριολεκτικά «τη μέτρηση της ψυχής» και δημιουργήθηκε από τον Joseph Rodes Buchanan το 1842. Βασίζεται στη θεωρία ότι όλοι αφήνουν μια δόνηση ή συντονισμό στα αντικείμενα που χειρίζονται.

Καθώς εμφανίζονται νέες αποκαλύψεις στην κβαντική φυσική, σε ένα υπο-ατομικό επίπεδο όλα είναι μόνο δονητική ενέργεια. Δεν υπάρχει τίποτα στέρεο σε αυτό το επίπεδο. Επομένως, η ιδέα ότι ένα αντικείμενο μπορεί να κρατήσει τη δόνηση της ανθρώπινης επαφής δεν είναι παράλογη.

Ο Buchanan πίστευε ότι οι σκέψεις, οι πράξεις και τα γεγονότα αφήνουν μια επίμονη αντανάκλαση πάνω σε ένα αντικείμενο και ότι ορισμένοι ευαίσθητοι άνθρωποι μπορούν να «διαβάσουν» τις δονήσεις που υπάρχουν μέσα. Πίστευε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να γίνει ψυχικός με κάποια εκπαίδευση
******************************************
Με το άγγιγμα ή τη χειραψία, το άτομο με ικανότητα ψυχομετρίας αναγνωρίζει τις δονητικές ενέργειες και κάνει "ψυχομετρική ανάγνωση" της προσωπικότητας, των επιρροών του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του ανθρώπου που αγγίζει ή κάνει μαζί του χειραψία.

Όλα αυτά μέσω της αφής! Μια αγκαλιά, μια χειραψία, το να χτενίζεις κάποιον, να κάθεσαι σε μια καρέκλα που χρησιμοποιούσε κάποιος άλλος, να κρατάς κοσμήματα κάποιου άλλου, ένα είδος ρούχων ή μια χειρόγραφη επιστολή θα μπορούσε να παράγει όλες τις ψυχομετρικές
εντυπώσεις.

Η ψυχική γνώση με τη χρησιμοποίηση της υπεραισθητικής μας αντίληψης, μας δίνει πρόσβαση στην επικοινωνία με τα μη φυσικά εσωτερικά μας όντα. Με την δεκτικότητα μας παίρνουμε σοφία και πληροφορίες με τη μορφή ιδεών, εννοιών και σκέψεων που ξαφνικά έρχονται στο μυαλό σας.
Η ψυχομετρία και οι άλλες ψυχικές ικανότητες μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ποιοι είμαστε πραγματικά.
 Ένα μικρό κομμάτι από αυτό που είμαστε έχει φυσική έκφραση εδώ στη Γη. Και το μεγαλύτερο μέρος αυτού που είμαστε είναι μη φυσικό, η πνευματική Πηγή μας μέσα μας. Όλοι οι τύποι ψυχικών ικανοτήτων μας δίνουν πρόσβαση στην επικοινωνία με τα μη φυσικά εσωτερικά μας όντα. Με τη δεκτικότητά μας έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν είχαμε πριν.
Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι είναι claircognizance (ή η ψυχική γνώση) και ποια είναι η φλυαρία του μυαλού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: