Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Pet πίθηκος κατασχέθηκε στο Λονδίνο, γιατί ήταν παθητικός καπνιστής κάνναβης. Αυξάνεται ο αριθμός των μαϊμούδων που διατηρούνται ως κατοικίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αγοράζονται συνήθως μέσω διαδικτύου και διατηρούνται σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης


Λονδίνο, Brent, στο Priory Park Road, 23χρονος χρήστης κάνναβης διατηρούσε μια κατοικίδια μαϊμού (pet marmoset) σε ένα μεταλλικό κλουβί, χωρίς κατάλληλη τροφή και την ανάγκαζε να εσπνέει -σαν παθητικός καπνιστής- καπνό κάνναβης (μαριχουάνας).
όταν ένας νεαρός οργανισμός βρίσκεται σε κλειστό χώρο και γύρω του γίνεται χρήση μαριχουάνας ή χασίς, κινδυνεύει η υγεία του.
Αρουραίοι πειραματόζωα, που το 2014 στο πανεπιστήμιο της  Καλιφόρνιας, εκτέθηκαν σε καπνό μαριχουάνας, υπέστησαν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία τους και αντιμετώπισαν καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Η λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων τους μειώθηκε έως 70% μετά από μισή μόνο ώρα έκθεσης στον καπνό -σαν παθητικοί καπνιστές, εισέπνεαν τον καπνό όσων έκαναν χρήση γύρω τους-
******************************
 η RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) κατέσχεσε τον χαριτωμένο  πίθηκο, που ονομάζεται Caesar και στον 23χρονο ιδιοκτήτη του Joe Forrestal,  απαγορεύτηκε πλέον η κατοχή ζώων στο σπίτι του, για 5 χρόνια.
******************************************
 Η Nicole Broster (deputy chief inspector) της RSPCA δήλωσε ότι,  ο δύστυχος Caesar ζούσε σε δωμάτιο όπου η οσμή κάνναβης ήταν έντονη, έτσι πραγματοποιήθηκαν αμέσως ιατρικές εξετάσεις σε δείγμα της γούνας του. Το πόρισμα της εξέτασης ήταν θετικό και είναι εντελώς απαράδεκτο να εκτίθεται ένα ζώο, σε τέτοιο καπνό.
τα ζώα του είδους του είναι πολύ κοινωνικά και ο  Caesar ζούσε ολομόναχος σε ένα ακατάλληλο κλουβί (κλουβί για τσιντσιλά) χωρίς κατάλληλη διατροφή και κάποια απασχόληση με παιχνίδια.
Βρήκαν ότι έπασχε από κατάθλιψη και έβγαζε σπαρακτικούς ήχους- έκανε κάλεσμα για φίλους και βοήθεια-
***********************************************
στο δικαστήριο του Willesden, ο Forrestal παραδέχτηκε ότι διατηρούσε το άγριο ζώο χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες της καλής διαβίωσης. Του απαγορεύτηκε να κρατήσει άλλο ζώο για 5 χρόνια και του επιβλήθηκε πρόστιμο  £ 80,  επίσης θα καταβάλλει στην RSPCA £1,000.
οι δικαστές δεν του καταλόγισαν την κατηγορία της δηλητηρίασης του ζώου από καπνό, γιατί αυτό δεν το έκανε σκόπιμα.
Ο Caesar θα ζήσει πλέον σε ένα εξειδικευμένο κέντρο  (like   Monkey World Ape Rescue Centre στο Dorset, in a large outside enclosure, part-funded by the RSPCA)
Η RSCPA δήλωσε ότι 5.000 πρωτεύοντα διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι ομάδες διάσωσης λαμβάνουν τουλάχιστον μία κλήση τη βδομάδα, σχετικά με την ευημερία μιας μαϊμούς που κρατείται ως κατοικίδιο ζώο.
πηγή 10-4-18
https://www.getwestlondon.co.uk/news/west-london-news/man-banned-keeping-animals-after-14512214
***************************************
Ολοένα και περισσότερο αγοράζονται μαϊμούδες από pet shops, αλλά κυρίως μέσω διαδικτύου, για να ζήσουν ως κατοικίδια ζώα συντροφιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο.
το αυξανόμενο αυτό εμπόριο δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.
Οι πίθηκοι είναι από την Κεντρική και Νότια Αμερική και χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές ομάδες, μεγάλο μέρος στο χώρου, πολύπλοκο περιβάλλον, πολύ εξειδικευμένη φροντίδα, ηλιοφάνεια και σωστή διατροφή για να αποφευχθεί η εμφάνιση οστικής νόσου.
πηγή
https://www.thesun.co.uk/news/5998860/pot-head-smoked-so-much-weed-in-his-flat-it-left-pet-marmoset-stoned/


Δεν υπάρχουν σχόλια: