Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Η ταινία "ο σκοπός της ζωής ενός σκύλου" επικρίνεται από την PETA γιατί χρησιμοποιεί και κακοποιεί σκύλους, στη διάρκεια των γυρισμάτων της


Η  Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) διαμαρτυρήθηκε τη βραδιά των εγκαινίων της ταινίας “A Dog’s Purpose” (στις 27-1-17) για τη σκηνή στην οποία ένας εκπαιδευτής  εξαναγκάζει επανειλημμένα ένα φοβισμένο γερμανικό Shepard σκυλί,   να μπει σε πισίνα με ορμητικά και ταραγμένα νερά.
Το βίντεο λήφθηκε στο πλατό της ταινίας στο Winnipeg του Καναδά, τον Οκτώβρη του 2015 και διέρρευσε στο TMZ.
η PETA καταφέρθηκε επίσης εναντίον του  προμηθευτή ζώων Birds & Animals Unlimited, στο Hollywood,  που παρείχε τα σκυλιά για την ταινία.
Εκθέτει τη βάρβαρη μεταχείριση των ζώων που χρησιμοποιούνται σε ταινίες σε ένα βίντεο που γυρίστηκε με κρυφή έρευνα δέκα μηνών
όπως αναφέρει: «Ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργαζόταν στο BAU documented  διαπίστωσε τη χρόνια παραμέληση των ζώων που χρησιμοποιούνται στις ταινίες, συμπεριλαμβάνεται η έλλειψη επαρκούς κτηνιατρικής φροντίδας, τα βρώμικα καταλύματα, η στέρηση τροφίμων έτσι ώστε να είναι πεινασμένα όταν εκπαιδεύονται για να μάθουν να κάνουν κόλπα.

η PETA έκανε έκκληση για μποϊκοτάζ της ταινίας, μπροστά από το θεάτρο ArcLight στο Χόλιγουντ
η Lisa Lange (senior vice president της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals)), είπε ότι ο σκοπός ύπαρξης του σκύλου της είναι να κοιμάται τις βροχερές μέρες και να παίζει με παιχνίδια
η Lange βρισκόταν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές που έκαναν σιωπηλή διαμαρτυρία,  κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "σκοπός του σκύλου είναι να αγαπηθεί" αργότερα -ενώ δημιουργήθηκε πρόβλημα με την κυκλοφορία- φώναζαν ""Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κακοποίηση ζώων! τα σκυλιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στις εμπορικές ταινίες"

Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Danny Prater,που φόρεσε μια στολή γερμανικού ποιμενικού σκύλου με κρεμασμένη πινακίδα που έγραφε "σκοπός μου δεν είναι να συμμετέχω στην καταραμένη ταινία σας"
 Νωρίτερα η Lange ζήτησε από τους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ να χρησιμοποιούν στον υπολογιστή "computer-generated imagery "  για να αναπαράγουν ζώα σε ταινίες.
Σύμφωνα με τον παραγωγό Gavin Polone, εάν η ταινία  “A Dog’s Purpose” είχε επιλέξει να δημιουργήσει όλα τα σκυλιά που εμφανίζονται σε αυτήν ψηφιακά, ο προϋπολογισμός της θα είχε τετραπλασιαστεί.
Η Lange απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν έπρεπε να γυριστεί η ταινία,
είπε ότι "αν δεν μπορείται να αντέξετε οικονομικά για να κάνετε μια ανθρώπινη ταινία, τότε να μη την κάνετε"
 Διαδηλώσεις της PETA προγραμματίστηκαν για το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Washington DC και Winnipeg.
άτομα κινητοποιούνται επίσης σε 25 άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Ατλάντα, το Σικάγο, το Λας Βέγκας, το Σαν Ντιέγκο, και το Σιάτλ.

Η ταινία “A Dog’s Purpose” (every dog happens for a reason) αφήνει υπαινιγμούς για το θέμα της μετεμψύχωσης στα ζώα, αφού στη διάρκεια της ζωής τους παίρνουν γνώσεις και μαθήματα -γεννιούνται με κάποιο σκοπό- που τελειοποιούν την ψυχή τους και τα προετοιμάζουν για την επόμενη ενσάρκωση. Επίσης σημαντική είναι η αναφορά στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το σκύλο, στα κοινά σημεία της προσωπικότητάς τους και στην αλληλοδιαμόρφωση των εσωτερικών ψυχικών γνωρισμάτων τους, που θα συμβάλλει στην ανέλιξη του ανθρώπινου και ζωϊκού βασιλείου.
πηγή 26-1-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4161764/PETA-power-Group-protest-premier-Dog-s-Life.html
πηγή 27-1-17
http://www.latimes.com/local/california/la-me-ln-dogs-purpose-protest-20170127-story.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: