Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων παρακολουθούν τα αγροκτήματα με drones, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται γιατί τα ζώα φοβούνται και μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί


Αγγλία, Η Εθνική Ένωση Αγροτών (National Farmers Union (NFU)) κάνει έκκληση στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, να μη φέρνουν drones πάνω από τα αγροκτήματα.
όπως υποστηρίζει,  οι ακτιβιστές χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (remote-control aerial machines) για να κατασκοπεύσουν τα αγροκτήματα, αλλά προκαλούν στα ζώα ανησυχία και δυσφορία, οι χοίροι τρομάζουν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς στο προσωπικό, στα ζώα ή στον κόσμο.

Οι ακτιβιστές παραβιάζουν το νόμο, αν τα drones κινούνται μέσα στα  150ft της περιοχής ενός ατόμου ή ενός κτιρίου.

ο Rupert Weaver της ένωσης αγροτών (NFU) είπε: «Οι αγρότες αναφέρουν πολλά προβλήματα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα ζώα είναι απρόβλεπτα και απλά δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν
Υπάρχουν κάποιοι που σκόπιμα και κακόβουλα, χρησιμοποιούν τα  drones,  ενώ άλλοι δεν έχουν σκεφτεί τους κινδύνους »

Τα ζώα μπορεί να θορυβηθούν από το θέαμα και τον ήχο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Οι χοίροι θα τρομάξουν και θα τρέξουν σαν  κοπάδι όταν φοβηθούν, καταστρέφοντας ηλεκτρικούς φράκτες, ενώ κάποια ζώα θα διαφύγουν στους δρόμους. Οι κυοφορούσες χοιρομητέρες θα ματαιώσουν τη γέννηση των χοιριδίων από το σοκ.

τα κοτόπουλα μπορεί να πανικοβληθούν, να εκλάβουν ένα drone σαν  αρπακτικό πουλί, να στοιβαχτούν σφιχτά το ένα πάνω στο άλλο και από την πίεση να πεθάνουν από ασφυξία


ο Des Allen, ένας χοιροτρόφος από το Coddington, του Nottinghamshire, δήλωσε στο Συμβούλιο "NFU council" την περασμένη εβδομάδα ότι "οι ακτιβιστές είναι ο όλεθρος της ζωής μας".
 Είπε: «τα παιδιά μου είναι βέβαια ότι τα [Drones] μας βλέπουν, αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα και εισβάλλουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής μας. »

ο Albert Carter, από το Alton,στο Hampshire, είπε ότι τα πρόβατά του είχαν διαταραχθεί από ένα drone. "Δεν είδα κανέναν - αυτό είναι το πρόβλημα. Τα πρόβατα έκαναν κύκλους. Αυτό ήταν  100 τοις εκατό σκόπιμο ». Η αστυνομία κλήθηκε, αλλά κανείς δεν συνελήφθη."

οι κτηνοτρόφοι  (NFU) κάνουν έκκληση για περισσότερους περιορισμόυς στα dronews.
πηγή 22-1-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4143832/Farmers-fury-animal-rights-activists-using-drones.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: