Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Νέο αντιβιοτικό για προστασία από βιολογική επίθεση δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πιθήκους, Eπέκταση του δικτύου αμερικανικών εργαστηρίων βιολογικών όπλων, η εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών οφείλεται ίσως σε πειράματα με "bio agents"


Περισσότερες από 100 αντιβιοτικές ενώσεις έχουν ανακαλυφθεί από όταν ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ εφεύρε την πενικιλίνη το 1928, αλλά καμία μέσα στα τελευταία 30 χρόνια.
Τώρα, μια κοινοπραξία μεταξύ της "Defense Threat Reduction Agency's Joint Science" και του "Technology Office, US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID)",
[ Joint Program Executive Office (JPEO) and Paratek Pharmaceuticals, a US-based biopharmaceutical company]   διερευνά μια νέα κατηγορία  τετρακυκλίνης που θα μπορούσε να καταπολεμήσει βιολογικές απειλές για τους στρατιώτες.
Ενώ ένα νέο αντιβιοτικό είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση των ανθεκτικών στα φάρμακα παθογόνων στο βιολογικό πόλεμο, υπάρχουν εγγενείς προκλήσεις στην έρευνα του αντιβιοτικού, όπως η δυσκολία στην καθιέρωση εφαρμογής ευρέος φάσματος και η ταυτόχρονη αποφυγή πιθανής τοξικότητας.
Επιπλέον, προκειμένου να είναι κατάλληλα για χρήση στους μαχόμενους στρατιώτες, τα νέα αντιβιοτικά πρέπει να παρουσιάζουν υπεροχή ή ισοδυναμία συγκριτικά με το σημερινό πρότυπο στρατιωτικής φροντίδας.
τα βιολογικα Παθογόνα "biowarfare" απαιτούν επίσης ειδικές προφυλάξεις κατά το χειρισμό και τη βιοασφάλεια, όπως τη βιοασφάλεια Level (BSL) - 3 containment  και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων για την ανάπτυξη στο πλαίσιο του κανόνα για τα πειραματόζωα, καθώς η κλινική δοκιμή σε ανθρώπους είναι ανήθικη ή ανέφικτη.
 το ινστιτούτο USAMRIID παρέχει τεχνογνωσία και στα δύο θέματα, στον χειρισμό παθογόνων βιολογικού πολέμου και την εξέταση των ενώσεων ενάντια σε παθογόνα βιολογικού πολέμου μέσα από ζωικά μοντέλα.
(The group's Core Antibiotic Screening Project, with funding from JSTO, screens antibacterial compounds against BSL-3 select agents and identifies which compounds have activity.
Within this core capability, small molecules are screened against a panel of 150 bacterium strains (30 strains per select agent of interest including B. pseudomallei (melioidosis), B. mallei (glanders), Bacillus anthracis (anthrax), Yersinia pestis (plague), and Francisella tularensis (tularemia)) to establish effectiveness against select agents.)
 Τελικά, οι ενώσεις θα γίνουν μέρος της έρευνας του FDA's Animal Rule μέσω του προγράμματος Label Expansion . Αυτό το πρόγραμμα αξιολογεί κατά πόσο  ή όχι ένα συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει πρόσθετους τύπους των ασθενών και ασθενειών πέρα από την αρχική προοριζόμενη χρήση του φαρμάκου.
το αντιβιοτικό Omadacycline, a Paratek-developed antibiotic, είναι επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από το προγραμμα "USAMRIID's Label Expansion program "
το IV αντιβιοτικό είναι το πρώτο σε μια νέα κατηγορία τετρακυκλίνες, γνωστή ως aminomethylcyclines, με δραστικότητα ευρέως φάσματος έναντι gram-θετικών, gram-αρνητικών και άτυπα βακτήρια.
Τον Ιούνιο του 2016, το νέο αντιβιοτικό έδωσε θετικά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια σε μια φάση 3 κλινικών μελετών για τη μόλυνση δομής του δέρματος και την οξεία βακτηριακή του δέρματος.
Οι μελέτες στα ζώα "Animal Rule studies" πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το USAMRIID, έχουν σχεδιαστεί για να επιβεβαιώσευν ανθρωποποιημένα δοσολογικά σχήματα της omadacycline και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του omadacycline έναντι παθογόνων biodefense, συμπεριλαμβανομένης της Yersinia pestis και του βακίλου του άνθρακα.
 Η προκύπτουσα ικανότητα θα ενισχύσει την ιατρική της άμυνας στην εργαλειοθήκη του στρατού, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων επιλογών για να καταπολεμούν λοιμώξεις σε περίπτωση μιας βιολογικής επίθεσης.
 POC: Dr. Amanda Horstman-Smith
πηγή 10-1-17
Old Antibiotics, New Tricks to Combat Bio Agents
Defense Threat Reduction Agency's Chemical and Biological Technologies Department
https://www.dvidshub.net/news/219860/old-antibiotics-new-tricks-combat-bio-agents

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Eπέκταση του δικτύου αμερικανικών εργαστηρίων βιολογικών όπλων O επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας (Head of Russia’s Security Council) Nikolai Patrushev δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον χύνει «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια" σε εργαστήρια βιολογικών όπλων που λειτουργούν σε χώρες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας  (στα εδάφη της Κοινοπολιτείας  Ανεξαρτήτων Κρατών [Commonwealth of [newly] Independent States (CIS) that were part of the former Soviet bloc and that now surround Russia]) όπως ανέφερε το RT στις 31-10-15
πηγή
http://presstv.com/Detail/2015/10/31/435712/Russia-Security-Council-Nikolay-Patrushev-biological-weapons-labs-CIS

Πρόκειται για βιολογικά όπλα (military-oriented biological weapons) που προκαλούν ασθένειες που δεν έχει ξαναντιμετωπίσει το ανθρώπινο είδος και η παραγωγή, φύλαξη και χρήση τους, έχουν τεθεί εκτός νόμου, με τη Διεθνή Συνθήκη Βιολογικού Πολέμου του 1972 (Biological Weapons Convention [BWC] 1972)

Ασθένειες που σχετίζονται με βιολογικά όπλα

http://www.who.int/csr/delibepidemics/disease/en/
είναι ο Anthrax:μια ασθένεια που προκαλείται από ένα βακτήριο, του βακίλου του άνθρακα
η Αλλαντίαση: Μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική ασθένεια που προκαλείται από μια τοξίνη νεύρων που παράγεται από το βακτήριο botulinum Clostridium
η πανώλη, η ευλογιά και η τουλαραιμία. Αυτές θεωρούνται οι πιο παθογόνες και είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν, σαν μέσα πολέμου.

Επιπλέον, ο  Nikolai Patrushevο πρόσθεσε ότι, ο αριθμός των εργαστηρίων αυτών που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία ή τον έλεγχο των ΗΠΑ έχει 20πλασιαστεί.
το κύριο μέλημα της Μόσχας αφορά μια στρατιωτική μονάδα των ΗΠΑ που μελετά ιδιαίτερα επικίνδυνες μεταδοτικές ασθένειες.
πρόκειται για το εργαστήριο "Richard G. Lugar Center for Public and Animal Health "που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας,Τιφλίδα.

Η εγκατάσταση αυτή "Central Reference Laboratory of the Richard Lugar Centre" για τους παράγοντες βιολογικού κινδύνου υψηλού επιπέδου, άνοιξε και λειτουργεί με τη βοήθεια της Αμερικανικής κυβέρνησης  (American government under a Defense Reduction Program)  ως κέντρο έρευνας για την υγεία των ζώων (κοστίζει σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια)
πηγή
http://journal-neo.org/2014/02/15/georgia-vanishinng-bio-weapons-lab-in-tbilisi/

Πολλές δημοσιευμένες αναφορές δείχνουν ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με την έρευνα παράνομων βιολογικών όπλων και αυτό έχει αναφερθεί ως παραβίαση της διεθνούς Συνθήκης Βιολογικού Πολέμου ( BWC ).

Από καιρό (Απρίλιο 2013) πιθανολογείται ότι η Γεωργία έχει διεξάγει επικίνδυνα πειράματα με βιο- παράγοντες.
Η Φωνή της Ρωσίας, Ρώσοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και των μέσων ενημέρωσης σε διάφορες χώρες το έχουν αναφέρει Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων [World Organization for Animal Health (OIE, Organisation Mondiale de la Santé Animale)], Γεωργιανοί και Αμερικανοί μικροβιολόγοι και ιολόγοι διενεργούν κοινές έρευνες στον ιό της χολέρας στη Γεωργία.
Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν
το ινστιτούτο U.S. Army Medical Research and Material Command (USAMRMC) (The United States Army Medical Research Institute for infectious diseases, Since 1969, USAMRIID has served as the Department of Defense's (DoD) lead laboratory for medical biological defense research, It also hosts the National Cancer Institute-Frederick)
η στρατιωτική εγκατάσταση Fort Detrick   (United States Army Medical Command installation  πρώην κέντρο του προγράμματος βιολογικών όπλων των ΗΠΑ)
και το Γεωργιανό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Ιολογίας (Georgian Institute of Bacteriophage, Microbiology and Virology)
εάν λάβουμε υπόψη το χαρακτήρα αυτών των οργανισμών, οι έρευνες που διεξάγονται από αυτούς, περιγράφονται ως στρατιωτικό έργο και όχι έρευνες για τη δημόσια υγεία στη φύση.

Ο υποτιθέμενος σκοπός των προγραμμάτων αυτών ήταν να φέρουν τα αποθέματα των βιολογικών όπλων και παραγόντων που απομένουν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης υπό εθνικό έλεγχο.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
όπως υποστηρίζει ο Jeffrey Silverman (Former media advisor to the President) το εργαστήριο ασχολείται πιθανώς με την ανάπτυξη των ιών παρά με την έρευνα τους.
πιστεύει ότι η δραστηριότητα του κέντρου είναι να εισάγει νέα στελέχη βιολογικών παραγόντων σε ζώα που εκτρέφονται για τροφή (ζώα κτηνοτροφίας) για να δούνε πως λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα του γεωργιανού λαού και πως αντιδρά, όταν εκτίθεται σε αυτούς τους παράγοντες.

[Silverman believes that one of the activities of the centre is to inject new strains of biological agents into livestock used for food to see how Georgian people's immune systems work, and how they react when exposed to these agents.
πηγή
http://journal-neo.org/2014/02/15/georgia-vanishinng-bio-weapons-lab-in-tbilisi/]

Πολλά ρωσικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών, όπως η γρίπη των χοίρων (swine flu) και ο πυρετός "rabbit fever"  στη Γεωργία συνδέονται με πειράματα με "bio agents"
Μια ξαφνική ανεξήγητη επιδημία ιλαράς, που δεν περιορίζεται στα παιδιά, όπως συμβαίνει συνήθως, έχει επίσης συνδεθεί με αυτό το έργο.
Πιστεύεται επίσης ότι οι Αμερικανοί διατηρούν σε μυστική κρύπτη το θανατηφόρο ιό της ευλογιάς στη Γεωργία, αν και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς
.

Ο Paata Imnadze, Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού γεωργιανού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων,(Deputy Director of the Georgian National Centre for Disease Control) που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία του εργαστηρίου,  προσπάθησε να αποδώσει την άνοδο στη γρίπη και τις λοιμώξεις ιλαράς στον ελλιπή εμβολιασμό.
Δήλωσε ότι, οι ασθένειες δεν έχουν να κάνουν με το εργαστήριο.οι ηλικιωμένοι άνθρωποι αρρωσταίνουν, επειδή ασυλία τους είναι χαμηλή.
Το 2008 ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία για τον εμβολιασμό ενός εκατομμυρίου ατόμων. Αλλά εμβολιαστηκαν μόνο 500.000, και έτσι φάνηκαν οι συνέπειες.

Ωστόσο, ο Imnadze δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί το εμβόλιο για μια παιδική ασθένεια δωρίστηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και όχι μια οντότητα για τη δημόσια υγεία, όπως το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών στην Ατλάντα της Γεωργίας. (Centre for Disease Control in Atlanta Georgia)
επίσης δεν εξήγησε γιατί δεν έγινε με την επίγνωση και τη συναίνεση των εμβολιασθέντων, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων, όπως απαιτεί ο νόμος.
ο Silverman υποστηρίζει ότι κάποιο συστατικό αυτού του εμβολίου δεν ήταν τόσο ακίνδυνο, και η δωρεά και το θέμα της ήταν πιθανό μέρος ενός σκοτεινού πειράματος.

Η "Voice of America's Moscow Bureau" συζήτησε τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου στη Γεωργία και απέρριψε τους ισχυρισμούς για πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων. Ισχυρίστηκε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είχαν σκοπό να εμποδίσουν τις εισαγωγές των γεωργιανών φρούτων και λαχανικών.

Η γεωργιανή κυβέρνηση περιέγραψε τη δήλωση ότι ένα εργαστήριο στα περίχωρα της Τιφλίδας αναπτύσσει επικίνδυνες για την υγεία τους ιούς, οι οποίοι δοκιμάζονται σε κατοίκους της περιοχής, ως "παράλογη".
Η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το Richard Lugar Lab είναι μία από τις πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις.όλα τα συγγενή ερευνητικά εργαστήρια που ταυτοποιήθηκαν μέχρι τώρα  συνδέονται με το πρόγραμμα "Biological Weapon Proliferation Prevention (BWPP)" και διάφορα προγράμματα που το απαρτίζουν.
Ένα ομόλογό του εργαστήριο, που ασχολείται με τις ασθένειες των φυτών, λειτουργεί στο Kobuleti, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάρχει επίσης ένα μικρότερο βιολογικό εργαστήριο στην Kutaisi στην Κεντρική Γεωργία.


Υπάρχουν, επίσης, δεσμοί (όχι ιδιαίτερα μυστικοί) μεταξύ των βιολογικών εργαστηρίων στη Γεωργία, του "US Defense Department and Lincoln Labs at MIT", και συγκεκριμένα
το "Research Group 48, (biometrics and forensics)" (which undertakes operations in Iraq and Afghanistan and works in close collaboration with the Persistent Surveillance Team (Group 99).)

πηγές στην " Georgian intelligence community" δηλώνουν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ Βοστώνης  (not only MIT and the Lincoln Lab but other facilities) και του ερευνητικού έργου του εργαστηρίου της Τιφλίδας.
Η εγκατάσταση της Βοστώνης συνεργάζεται στενά με το "Army DA G2 (intelligence) on biometrics and intelligence applications "για τη χρήση βιομετρικών στοιχείων
(They are specifically jointly developing Biometric (DNA, Voice, Facial), and forensic technology policy and operational concepts)
https://www.linkedin.com/in/davidpendall

η Γεωργιανή "Georgian intelligence" έχει πράγματι γίνει μια πηγή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της CIA και της Μοσάντ στην περιοχή του Καυκάσου και τις γύρω περιοχές και τις συνδέσεις που έχουν αυτές στα έργα της Βοστώνης, που περιλαμβάνουν την Τιφλίδα
Το εργαστήριο Richard Lugar Lab της Τυφλίδας, διοικείται στην πραγματικότητα  από το " Bechtel National", (a US defence contractor) που εμπλέκεται σε μια μεγάλη ποικιλία παράνομων δραστηριοτήτων εμπορίου όπλων και ξέπλυμα χρήματος.

Αν δεχτούμε ότι το Richard Lugar Lab λειτουργεί όπως εμφανίζεται επίσημα και κάνει καλή δουλειά, δηλαδή εντοπίζει επιβλαβείς μολυσματικούς παράγοντες στα ζώα και συμβάλλει στην υγεία με την καταπολέμησή τους, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίς.
αλλά το κέντρο που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια δεν ακούστηκε ποτέ να έχει παράγει ένα θετικό επιστημονικό επίτευγμα.

τα ανωτέρω αποτελούν
απόσπασμα από κείμενο του Henry Kamens, αρθρογράφου, ειδικού σε θέματα της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, αποκλειστικά για το online περιοδικό «Νέα Ανατολική Outlook".

http://journal-neo.org/2014/02/15/georgia-vanishinng-bio-weapons-lab-in-tbilisi/

όπως δήλωσε ο Nikolai Patrushev (Head of Russia’s Security Council ) Οι αμερικανικές και γεωργιανές αρχές προσπαθούν να καλύψουν την πραγματική φύση αυτής της στρατιωτικής μονάδας των ΗΠΑ, του Richard Lugar Lab που μελετά ιδιαίτερα επικίνδυνες μεταδοτικές ασθένειες. Το Πεντάγωνο προσπαθεί να δημιουργήσει παρόμοιες μυστικές "medico-biological facilities" εγκαταστάσεις σε άλλες χώρες [στη γειτονιά της Ρωσίας] ", δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

ο Patrushev, ο επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, επεσήμανε την εφαρμογή ενός πρόγραμματος για να απαλλαγούμε από τα χημικά όπλα. Η Ρωσία θα διαθέσει αυτά τα όπλα από το 2020. (Οκτώ χρόνια νωρίτερα από τις ΗΠΑ)
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα (CWC), υπάρχει μια νομικά δεσμευτική, παγκόσμια απαγόρευση της παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων και των παραγώγων τους
Από το Σεπτέμβριο του 2015, 192 κράτη έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για να δεσμεύονται από την CWC.
Το ισραηλινό καθεστώς έχει υπογράψει αλλά δεν έχει επικυρώσει τη συμφωνία. η Αίγυπτο, η Βόρεια Κορέα και το Νότιο Σουδάν δεν έχουν υπογράψει ούτε έχουν προσχωρήσει στη συνθήκη.

πηγές
http://presstv.com/Detail/2015/10/31/435712/Russia-Security-Council-Nikolay-Patrushev-biological-weapons-labs-CIS

http://freebeacon.com/national-security/russia-says-u-s-expanding-bioweapons-labs-in-europe/

επικίνδυνα ατυχήματα...
28-5-15   Μια στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα έστειλε κατά λάθος ενεργά δείγματα βάκιλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο ένα δείγμα ενεργού βάκιλου του άνθρακα, εκτός αυτών που εστάλησαν κατά λάθος σε εργαστήρια εννιά πολιτειών των ΗΠΑ, εστάλη και σε αμερικανική βάση στη Νότιο Κορέα,
Παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί πριν από 11 μήνες όταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ στην Ατλάντα είχε στείλει κατά λάθος δείγματα ενεργού άνθρακα, αντί κατεστραμμένου, σε παράρτημα που δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να χειριστεί ενεργά δείγματα, εκθέτοντας δεκάδες υπαλλήλους σε κίνδυνο
πηγή
http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1337028/hpa-stratiotikh-egkatastash-esteile-energo-vakilo.html

Animal testicle bombs are a dangerous step towards ISIS biological warfare, says expert
Experts have warned that ISIS are developing biological weapons
πηγή 6-5-16
http://www.express.co.uk/news/world/667874/isis-daesh-biological-warfare-dirty-bomb-animal-testicles-brussels


Silverman has been beaten up a number of times, including a US contractor

Δεν υπάρχουν σχόλια: