Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

΄Ερευνα του ‘Truth Project’ για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση, θα προσεγγίσει κρατούμενους μέσα στη φυλακή, για να αποκαλυφθεί εάν και οι ίδιοι ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική τους ηλικίαΟυαλία, Κάρντιφ,  η ανεξάρτητη έρευνα για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση -Independent Inquiry into Child Sexual Abuse (IICSA)-που ξεκίνησε το 2014 και θα ολοκληρωθεί το 2020, θα εξετάσει αν οι εγκληματίες είχαν κακοποιηθει και οι ίδιοι, όταν ήταν νέοι.
Μέρος της μεγάλης έρευνας (που η δαπάνη της θα ξεπεράσει τα £100 εκατομμύρια, μέχρι σήμερα κόστισε £23.6 ) είναι το πρόγραμμα ‘Truth Project’ (τα γραφεία για το πρόγραμμα εδρεύουν στο Κάρντιφ)
Οι υπάλληλοι που θα τρέξουν το πρόγραμμα, θα επισκεφτούν  παιδόφιλους κρατούμενους μέσα στη φυλακή και θα καταγράψουν  τις μαρτυρίες τους. Η επικοινωνία μαζί τους θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνεδρίας. Ανάλογη συνεδρία θα πραγματοποιείται με τα θύματα και τους επιζώντες αυτών των αδικημάτων.
Τα εμπλεκόμενα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα, να συνοδεύονται από ένα μέλος της οικογένειας, φίλο ή άλλο υποστηρικτικό πρόσωπο.
Η τελευταία πρόεδρος της επιτροπής, καθηγήτρια Alexis Jay  (4η chairwoman της επιτροπής για την έρευνα -που συστάθηκε από την Theresa May τον Ιούλιο του 2014 - οι 3 προηγούμενες πρόεδροι παραιτήθηκαν, όπως και πέντε από τους κορυφαίους δικηγόρους αυτού, του προγράμματος) δήλωσε ότι:  "το πρόγραμμα ‘Truth Project’ είναι ανοιχτό σε όλα τα θύματα και τους επιζώντες της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, όπου και αν βρίσκονται"
"υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί από τους επιζώντες κατηγορούμενους βρίσκονται στις φυλακές, για το λόγο αυτό,   σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το έργο του ‘Truth Project’ μέσα στις φυλακές το 2017."
"υπάλληλοι για το ‘Truth Project’ θα μπουν στις φυλακές και θα ενθαρρύνουν τους κρατούμενους να πουν την  προσωπική τους ιστορία και να την μοιραστούν μαζί τους, χωρίς τα λεγόμενά  τους να εξεταστούν, να αμφισβητηθούν ή να διαψευσθούν."   
"το ‘Truth Project’ δεν έχει νομικές συνέπειες, αλλά θα συλλέξει μόνο μαρτυρίες, που θα παραδοθούν στην αστυνομία για περαιτέρω έρευνα"
Η πρώτη έκθεση του ‘Truth Project’ αναμένεται να δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο.
Οι άνθρωποι που διεξάγουν την έρευνα πιστεύουν ότι πολλοί παιδόφιλοι παρεκτράπησαν από το σωστό δρόμο, επειδή κακοποιήθηκαν και οι ίδιοι όταν ήταν παιδιά.

Οι επικριτές της έρευνας προειδοποιούν ότι το σχέδιο ‘Truth Project’ θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους τρόφιμους να κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς και έπειτα να υποβάλουν αδικαιολόγητες απαιτήσεις για αποζημίωση.

Οι ιστορίες που θα διηγηθούν οι τρόφιμοι, μπορεί να δημοσιεύονται ανώνυμα στις επίσημες εκθέσεις σχετικά με τα περιστατικά και τα ποσοστά της κακοποίησης που έλαβε χώρα στο παρελθόν,
επίσης, μπορεί να αναφέρονται με συγκάλυψη στα σχολεία της Βρετανίας, στα σπίτια και στους συλλόγους για τα παιδιά.
Η δικηγόρος Barbara Hewson είπε: «Νομίζω ότι είναι trawling"
«Μπορούν κάλλιστα να είναι άνθρωποι που έχουν μια μακρά ιστορία  ανεντιμότητας και οι οποίοι βλέπουν το ‘Truth Project’ σαν μια ευκαιρία για να απεικονίσουν τον εαυτό τους ως αδικημένο».
Ο πρώην βουλευτής των Συντηρητικών "Tory MP" Harvey Proctor, ( who was questioned by Scotland Yard following lurid false allegations made by a fantasist)  δήλωσε ότι στο ‘Truth Project’ δεν υπάρχει ακρίβεια, αφού οι δηλώσεις θα γίνονται χωρίς έλεγχο. Πολλοί κρατούμενοι μπορεί να είπαν ψέμματα στο δικαστήριο, αλλά η σχετική έρευνα από τα θεσμικά όργανα, που συνόδευε τις δηλώσεις τους, είχε τον πρώτο λόγο, για την ληφθείσα από τη δικαιοσύνη απόφαση. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, όταν δεν ελέγχεται"

πηγή 15-1-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4121040/Child-sex-abuse-probe-hunts-victims-jail-Troubled-inquiry-asks-criminals-molested-young.html

 στις αρχές του 2018 η "Independent Inquiry into Child Sexual Abuse (IICSA)" θα κάνει την πρώτη δημόσια ακρόαση
θα αναφερθεί
1. στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Αγγλικανική Εκκλησία - θα αναλυθεί το υλικό της έκθεσης, στην πρώτη δημόσια ακρόαση που προγραμματίστηκε  για τον Μάρτιο του 2018.
2.η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία - Χιλιάδες  σχετικά έγγραφα έχουν ληφθεί, για τη δημόσια ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2017.
Προστασία των παιδιών εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου - Μια πρώτη δημόσια ακρόαση για το παιδί στα προγράμματα μετανάστευσης, η μελέτη αυτής της περίπτωσης θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.
πηγή
http://www.itv.com/news/2016-12-16/scale-of-national-child-abuse-inquiry-is-a-virtue-says-chairwoman/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: