Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

΄Ανθρωποι ψωνίζουν με πυτζάμες στο σουπερμάρκετ και αυτό επιβάλει ενδυματολογικό κώδικα στους πελάτες τουΑγγλία, Greater Manchester, πελάτες σε σουπερμάρκετ της Tesco εξοργίστηκαν όταν είδαν δυο γυναίκες να ψωνίζουν μέσα στο κατάστημα, φορώντας τις πιτζάμες και τις παντόφλες τους.
Μάλιστα τις φωτογράφισαν και έκαναν δημόσια καταγγελία στη σελίδα της Tesco στο Facebook  (Tesco's Facebook page)  ο Chris Cooke  είδε τις γυναίκες να φορούν ροζ νυχτικά και παντόφλες,ενώ κρατούσαν το καλάθι και ψώνιζαν, στο Salford.
Σχολίασε δημόσια ότι η Tesco, που είναι γίγαντας λιανικής πώλησης, δεν πρέπει να εξυπηρετεί ανθρώπους που είναι ντυμένοι ανάρμοστα.
Βέβαια άλλοι δεν συμμερίζονται την άποψη και τα συναισθήματα του Cooke και σχολίασαν ότι είναι ντροπή να φωτογραφίζεις άγνωστους ανθρώπους, ενώ κάνουν τη δουλειά τους.
στη φωτο των ανυποψίαστων γυναικών που δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους (faces backlash for taking 'photos of strangers') έβαλε τον τίτλο  'bloody disgusting'
στην εικόνα αυτή που δημοσιεύτηκε στην Tesco's Facebook page, οι γυναίκες με τα ροζ νυχτικά, περπατούν στο διάδρομο του καταστήματος της αλυσίδας Tesco,  στο Salford.
Ο κ Cooke έγραψε: «Αγαπητοί κύριοι, της Tesco, παρακαλώ να θέσετε έναν κανόνα ώστε άτομα ντυμένα ανάρμοστα σαν αυτά, να μην εξυπηρετούνται στα καταστήματά σας. Είναι αηδιαστικό "bloody disgusting"  "Αυτό συνέβη στις 7 μ.μ.χθες το βράδυ, στο Tesco Salford κατάστημά σας και έχω δει εκεί, και άλλους ανθρώπους ντυμένους παρόμοια σε τακτική βάση. "

Ένας εκπρόσωπος της Tesco  απάντησε γρήγορα και αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει λάβει αρκετές καταγγελίες σχετικά με πελάτες ντυμένους ανάρμοστα, που κάνουν τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται «άβολα».
Η απάντηση της Tesco έχει ως εξής: «Πολλοί από τους πελάτες μας, μας είπαν ότι αισθάνονται άβολα όταν βλέπουν άλλους αγοραστές να φορούν ακατάλληλα ρούχα στα καταστήματα μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια ισορροπία ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.
«Αν και δεν έχουμε επίσημα έναν  ενδυματολογικό κώδικα στα καταστήματά μας, βασιζόμαστε στη διοικητική ομάδα μας που θα χρησιμοποιήσει την κρίση της και την κοινή λογική.»

Διάφοροι άνθρωποι βρήκαν γελοίο και ξεκαρδιστικό το αίτημα να επιβάλει η Tesco κάποιο είδος (ενδυματολογικού κώδικα (dresscode)) στους πελάτες της.
τόνισαν ότι "τα ρούχα που φορά ο πελάτης δεν έχουν σχέση με τις αγορές του και με το τι κάνει στη ζωή του. Και πάλι...πως μπορεί να προσδιοριστεί το ντύσιμο σαν εσωτερικό ή εξωτερικό λαμβάνοντας υπόψη, το στυλ του καθενός, τις επιλογές του στη μόδα και τις προτιμήσεις του."
ένας άλλος σχολιαστής είπε ότι το πραγματικό ζήτημα  ήταν η φωτογράφηση κάποιου, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ωστόσο, το 2010 η Tesco είχε ήδη απαγορεύσει στους πελάτες της να φορούν πυτζάμες, σε ένα σουπερ κατάστημά της στο Cardiff, αφότου οι πελάτες της παραπονέθηκαν ότι οι άνθρωποι που ψώνιζαν φορώντας τις νυχτικιές τους, τους εκαναν να νιώθουν άβολα.
αφίσες καλημμένες στο παράθυρο του καταστήματος στο St Mellons έγραφαν ‘Tesco Dress Code Police’  ζητώντας από τους πελάτες να είναι "ντυμένοι κατάλληλα" όταν επισκέπτονται το κατάστημα.
πρόσθετε ότι "οι πελάτες πρέπει να φορούν όλη την ώρα υποδήματα και δεν επιτρέπονται τα νυχτικά."

όμως πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ποιο είναι το πρόβλημα, αφού η ενδυμασία του πελάτη, είναι δική του υπόθεση.
ο Joel Brackenbury έγραψε "Αγαπητή Tesco, μπορείτε παρακαλώ να βάλετε έναν κανόνα ότι οι άνθρωποι σαν τον Cooke δεν θα εξυπηρετούνται στα καταστήματά σας. Βρίσκω δυσάρεστο να πρέπει να ψωνίζω με ανθρώπους που περνούν το χρόνο τους βγάζοντας φωτογραφίες αγνώστων και ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι,  αγνοώντας ότι αυτό δεν τους αφορά."
ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε "είναι αξιολύπητο φαινόμενο, σαν να διαμαρτύρονται για ανθρώπους που φορούν σαγιονάρες. Μπορεί αυτό να με κάνει να νιώθω άβολα, αλλά δεν μου επιτρέπεται να φωτογραφίζω τα πόδια των ανθρώπων."
πηγή 5-1-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4089560/Bloody-disgusting-Outraged-Tesco-shopper-posts-photo-women-wearing-pyjamas-supermarket-aisles-7pm.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: