Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Κινέζος βρήκε ένα τεράστιο μανιτάρι της αθανασίας και θα το πουλήσει, για να αγοράσει μια σύζυγο

Κίνα, στην περιοχή Xianghe, η αγρότισα Xiao Li βρήκε ένα τεράστιο  μανιτάρι Tai Sui που θεωρείται πολύτιμο φάρμακο  στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.  Το Tai Sui αναφέρεται επίσης ως μανιτάρι της αθανασίας.
Η Xiao Li ελπίζει  τώρα, να πουλήσει το μαγικό μανιτάρι που παρατείνει τη ζωή, για να αντέξει οικονομικά και να εξασφαλίσει μια σύζυγο για το γιό της.
όπως αναφέρει η People's Daily Online,  ο γιος της αγρότισας, βρήκε τον πολύτιμο μήκυτα καθώς ψάρευε σε μια λίμνη, κοντά στο σπίτι του,
πριν από λίγες μέρες. Στην αρχή δεν ήξερε τι είναι, μετέφερε μαζί με τον πατέρα του,  το μυστηριώδες αντικείμενο στο σπίτι τους με ένα τρίκυκλο και έπειτα με online αναζήτηση, ενημερώθηκαν  ότι είναι Tai Sui και έχει ιατρική αξία.
Η οικογένεια διατηρεί τον μεγάλο μύκητα
(που ζυγίζει πάνω από 80 κιλά ή 176lb) στις αποθήκες της και περιμένει την εκτίμηση από ειδικούς.
Η μαμά Xiao Li είναι ιδιαίτερα ευτυχής με το πολύτιμο εύρημα και ελπίζει ότι θα αποφέρει χρήματα που θα βοηθήσουν το γιο της να αποκτήσει μια σύζυγο.
Σύμφωνα με το Chinese news site QQ, το Tai Sui έχει πολλές στρώσεις που κυμαίνονται από μια σκληρή, κίτρινη εξωτερική στρώση έως μια λεπτή, θαμπή εσωτερική κρεμώδη στρώση.
Η λεπτή εσωτερική στρώση θεωρείται το πλέον πολύτιμο μέρος, που έχει και τη μεγαλύτερη χρηματική αξία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ανάπτυξή του είναι ένας σπάνιος συνδυασμός από βακτήρια, μούχλα και μύκητες (bacterial, molds and fungus) και αναπτύσσεται συνήθως σε ξύλο που σαπίζει.
Αν και οι παραλλαγές αυτού του μανιταριού έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς στην Κίνα και την Ιαπωνία για περισσότερο από δύο χιλιετίες, η δυνατότητά του να χαρίζει μακροζωία, δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επίσημα.
Ωστόσο, ορισμένες δραστικές ουσίες (ενώσεις) που απομονώθηκαν από το μανιτάρι αποδείχθηκε ότι είχαν αντικαρκινικές ιδιότητες σε ανθρώπινες δοκιμές, σύμφωνα με το National Center for Biotechnology Information .
Ακόμη περισσότερο, η αξία του μεγαλώνει με τους μύθους που περιβάλλουν τις μαγικές του δυνάμεις, αφού υποτίθεται ότι χαρίζει αθανασία και μειώνει τις επιπτώσεις της γήρανσης, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι σε μεγάλη ζήτηση σήμερα.

Το Tai Sui είναι μια ποικιλία του Ganoderma lucidum μύκητα. Είναι επίσης γνωστό ως Lingzhi στην Κίνα και Reishi στην Ιαπωνία. Τμήματα από το μανιτάρι αποδείχτηκε ότι έχουν ιδιότητες, που αφορούν την πρόληψη του καρκίνου και την μείωση των όγκων.
Μερικά από τα συστατικά του έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες.
Το όνομα Ganoderma lucidum (Γανόδερμα το λαμπερό) προκύπτει από το Ελληνικό γανός ("γυαλισμένος", "λαμπερός") και την λέξη δέρμα και αναφέρεται ως "μανιτάρι της αθανασίας"

και βέβαια... το μανιτάρι με αντάλλαγμα μια γυναίκα, αποτελεί δίκαιο εμπόριο, μόνο στην Κίνα.
πηγή 22-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3654363/Chinese-farmerto-trade-176lb-magical-mushroom-WIFE.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/

 


http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2906908/Not-mushroom-Enormous-METRE-WIDE-immortality-fungus-discovered-China-fetch-600.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: