Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

6χρονος υπέστη βαριά εγκαύματα, από πτώση σε αναμμένα κάρβουνα, στη διάρκεια θρησκευτικής τελετουργίας στην ΙνδίαΙνδία, στην πόλη Jalandhar στο βόρειο κρατίδιο Punjab state, ένας πατέρας έριξε τον 6χρονο γιο του πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετουργίας (φεστιβάλ) προς τιμή της θεάς Maa Maariamma (που φέρνει βροχή, ευημερία και θεραπεύει ασθένειες όπως η χολέρα, η ευλογιά και η ανεμοβλογιά)
στις 12-6-16, ο πατέρας περπατούσε  ξυπόλυτος  πάνω στα αναμμένα κάρβουνα και κρατούσε στην αγκαλιά του το γιο του Kartik, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε.
Οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν για να  μεταφέρουν τον 6χρονο Kartik στο νοσοκομείο (στη μονάδα επειγόντων περιστατικών)
Τα μέλη της οικογένειάς του αρνήθηκαν να τον συνοδέψουν και είπαν ότι έχουν πίστη στο Θεό για να τον θεραπεύσει.
Ο γιατρός  Jangpreet Singh είπε στο  AFP, ότι  τα εγκαύματά του Kartik ήταν τρίτου βαθμού και κάλυπταν το 15% του σώματός του. Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε έως επτά μέρες για να επουλωθούν οι πληγές του.
Σε μια από τις εικόνες, ο Kartik φοράει στεφάνια από κατιφέ και ένα λευκό γιλέκο, ενώ ουρλιάζει από τον πόνο, καθώς οι παρευρισκόμενοι γύρω του πιστοί, προσπαθούν να τον τραβήξουν έξω από τα πυρωμένα κάρβουνα.
Περίπου 600 πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πόλη για τη γιορτή, σύμφωνα με την αρχαία Ινδουιστική πρακτική, πρέπει να νηστεύουν για επτά μέρες πριν από το περπάτημα πάνω στα αναμμένα κάρβουνα, με σκοπό να εξευμενίσουν τη θεά Maariamma
επίσης, πριν από τρία χρόνια μια μητέρα που κρατούσε αγκαλιά την κόρη της, γλίστρησε και έπεσε στην καυτή επιφάνεια, κατά τη διάρκεια  αυτής της τελετουργίας στη Jalandhar.
Ένας τοπικός δημοσιογράφος έπεισε τους γονείς του παιδιού για να δεχτούν τη θεραπεία του στο νοσοκομείο (αφού επέμεναν ότι θα θεραπευτεί με την ευλογία της θεάς ) επίσης ενημέρωσε τον Jalandhar Central MLA, Manranjan Kalia για την κατάσταση.
ο
MLA, συνάντησε τους γονείς και τους έδωσε πάνω από Rs 10.000 για τη θεραπεία (ο Punjab CM, Parkash Singh Badal ενημέρωσε τον  Jalandhar Deputy Commissioner ότι τα έξοδα θεραπείας θα βαρύνουν την πολιτειακή κυβέρνηση και θα γίνουν από την ίδια, οι απαραίτητες επαφές για τη νοσηλεία του μικρού)
Πηγή 13-6-16


Δεν υπάρχουν σχόλια: