Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Παιδιά νηπιαγωγείου διδάσκονται την ασφαλή χρήση πυροβόλων όπλων στην Αυστραλία

Αυστραλία, το νηπιαγωγείο Kilkivan Kindergarten στην περιοχή Gympie της πολιτείας Queensland, ξεκίνησε το 2011, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  για παιδιά που ενδιαφέρονται για πυροβόλα όπλα.
Οι μαθητές μαθαίνουν να πυροβολούν με ασφάλεια, με ψεύτικα όπλα κατασκευασμένα από ξύλο ή χαρτόνι. Αρχικά υποβάλουν αίτηση για άδεια οπλοφορίας -υπογράφουν μια φόρμα- αφού ενημερωθούν και αποδεχτούν το πρωτόκολλο ασφαλείας.
Επιτρέπεται
δηλαδή να αποκτήσουν όπλο, εφόσον συμφωνήσουν να παίξουν, με τους κανόνες ασφαλείας του παιχνιδιού.
Η εφαρμογή ζητά από τα παιδιά να γνωρίζουν ότι, μπορούν να πυροβολούν μόνο στο έδαφος, σε συγκεκριμένους στόχους, σε παράσιτα, αλεπούδες και σκύλους ντίγκο.
Τα περισσότερα όπλα γίνονται με ρολά από χαρτόνι και κολλητική ταινία, αλλά μερικοί γονείς βοηθούν τα παιδιά τους, να φτιάξουν ξύλινα όπλα ή νεροπίστολα.
Αν οι μαθητές σπάσουν τους κανόνες και στοχεύουν με τα παιχνίδια τους σε ένα άλλο πρόσωπο, η άδεια οπλοφορίας τους αναστέλλεται (μια μέρα ή περισσότερο)
Κάθε βράδυ, τα όπλα κλειδώνονται στο ντουλάπι της τάξης, για να διδαχτούν τα παιδιά την  ασφαλή χρήση του όπλου, επίσης δεν επιτρέπεται να δανείζουν τα παιχνίδια τους, σε κανέναν άλλον. Μπορούν να πάρουν τα κλειδωμένα τους όπλα, εφόσον πάρουν πρώτα άδεια και μετά ζητήσουν να τα παραλάβουν.
Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Anne Bicknell είπε στη Daily Mail Australia ότι, το πρόγραμμα δεν θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του 2016, γιατί τα τωρινά νήπια δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τα όπλα.
Οι γονείς υποστηρίζουν το πρόγραμμα, γιατί το σχολείο βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3653454/Queensland-kindergarten-Gympie-reveals-gun-licensing-program-children.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: