Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΥΛΑΚΗ οι ΓΟΝΕΙΣ για ΚΟΠΑΝΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ από το ΣΧΟΛΕΙΟ

Ιρλανδία Galway, δικαστήριο Galway District Court.
Στις 6-3-13, ο δικαστής Alan Mitchell ζήτησε από έναν 15χρονο μαθητή να αποφασίσει μέσα σε 24 ώρες, ποιος από τους δύο γονείς του θα πάει φυλακή για την κοπάνα (91 ημερών –μέχρι στιγμής- από τις 114 ημέρες της φετινής χρονιάς και 62 ημερών της περυσινής χρονιάς) που έκανε από το σχολείο του.
Ο γονέας που θα επιλέξει το παιδί, θα περάσει ένα μήνα -21 ημέρες- στη φυλακή, ενώ προβλέπεται και πρόστιμο. Ο δικαστής Alan Mitchell κατέκρινε την εκπαιδευτική πρόνοια ( National Education Welfare Board) γιατί δεν οδήγησε νωρίτερα τους γονείς στο δικαστήριο και είπε ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει ένας έφηβος αν θα πηγαίνει σχολείο, μάλιστα έκρινε ως απαράδεκτη την κατάσταση που δημιουργήθηκε.
Σύμφωνα με την Irish Independent χρειάζεται δικαστική απόφαση, εάν ο μαθητής οφείλει να παραστεί στο δικαστήριο.
Ο Paul McCavera, κοινωνικός λειτουργός για θέματα εκπαίδευσης στο Galway, δήλωσε πως ο μαθητής είναι πολύ ευχάριστο παιδί, δεν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ούτε υπάρχει πρόβλημα πειθαρχίας, όταν βρίσκεται στον σχολικό χώρο. Ο κ. McCavera πρόσθεσε ότι υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια, χωρίς αποτέλεσμα. Οι δύο γονείς κλήθηκαν στο δικαστήριο, αλλά ο πατέρας δεν προσήλθε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανυπακοή κλήτευσης.
Η δικηγόρος Alma Whelan της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του μαθητή, έκανε ότι μπορούσε για να τον πείσει να πηγαίνει σχολείο.


 6-3-13 'YOU decide which of your parents goes to jail for truancy': Judge tells schoolboy to make agonising decision
πηγή 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2289074/YOU-decide-parents-goes-jail-truancy-Judge-tells-schoolboy-make-agonising-decision.html 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της πρόνοιας Ian Foley, φέτος τον Απρίλιο, ο μαθητής επέστρεψε στο σχολείο και παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά του.
Στις 28-5-13 ο δικαστής Alan Mitchell επέβαλλε ποινή φυλάκισης 21 ημερών στον πατέρα (ή προσφορά 90 ωρών κοινωνικής εργασίας) και στην μητέρα επέβαλλε πρόστιμο €650.


30-5-13 Parents sentenced in Galway for not sending boy (15) to school
On Friday, Judge Mitchell fined the mother €650 and directed the father do 90 hours’ community service in lieu of 21 days in prison.
πηγή

http://www.irishtimes.com/news/crime-and-law/parents-sentenced-in-galway-for-not-sending-boy-15-to-school-1.1412188

Δεν υπάρχουν σχόλια: