Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

η ΕΚΔΙΚΗΣΗ του ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ στην ΚΟΡΕΑ

Νότια Κορέα, Ανώτατο δικαστήριο (South Korea's Supreme Court) επικύρωσε την αθώωση του 32χρονου Kim που κατηγορήθηκε ότι έπνιξε με ένα ζωντανό χταπόδι τη φίλη του Yoon. Τον Απρίλη του 2010 ο Kim και η Yoon αγόρασαν δύο ζωντανά χταπόδια από ένα τοπικό εστιατόριο στην πόλη Incheon κοντά στη Seoul, και τα μετέφεραν σε ένα ξενοδοχείο όπου τα έφαγαν. Η Yoon έφαγε ζωντανό το ένα χταπόδι και αμέσως μετά δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου πέθανε μετά από 16 μέρες.
Η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό και έκλεισε το φάκελο. Πέντε μήνες αργότερα, ο πατέρας της Yoon, κατηγόρησε τον Kim ότι δολοφόνησε την κόρη του.
Αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η κόρη του έκανε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής λίγο πριν το θάνατό της και μόνος δικαιούχος ήταν ο σύντροφός της Kim που εισέπραξε 200 εκατομμύρια won ($190 000).
Στο δικαστήριο ο Kim (που κατηγορήθηκε με έμμεσες αποδείξεις) καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αργότερα έκανε έφεση και το Ανώτατο δικαστήριο τον αθώωσε.
Στη Νότια Κορέα, το ζωντανό χταπόδι θεωρείται εκλεκτό έδεσμα αλλά είναι γνωστός ο κίνδυνος πνιγμού αφού οι βεντούζες από τα ζωντανά πλοκάμια που πάλλονται μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό και να επιφέρουν ασφυξία. Ένα κομμάτι από το πλοκάμι του χταποδιού βρέθηκε στο λαιμό της Yoon μετά το θάνατό της και έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι πέθανε από ασφυξία.
 
Lesson: Kill your food before eating it
September 13, 2013
Was a man complicit in the death of his girlfriend via live octopus? The evidence is moving… because it’s still alive.
Live octopus is a delicacy in South Korea but is a known choking hazard, since the still-moving suction cups can cause tentacle pieces to stick in a person’s throat.
A baby octopus is often consumed whole, while larger varieties are cut up and the still-wriggling tentacles eaten with a splash of sesame oil.
That just seems insane. Still wriggling tentacles in your throat does not sound like a pleasant eating experience.
http://doubtfulnews.com/2013/09/lesson-kill-your-food-before-eating-it/

13-9-13 Woman choked on live octopus as man acquitted of her murder
 πηγή
http://www.smh.com.au/world/woman-choked-on-live-octopus-as-man-acquitted-of-her-murder-20130913-2to4g.html

 
Φεστιβάλ  (food festival tuck into raw octopus tentacles) ωμού χταποδιού στην Κορέα, τοπικό έδεσμα που τρώγεται ζωντανό.
Επισκέπτες δείχνουν πως τρώνε ζωντανά τα χταπόδια…

12-9-13 So long, suckers! Brave visitors to South Korean food festival tuck into raw octopus tentacles to promote local delicacy... eaten ALIVE
Visitors to food festival in Seoul, South Korea show how to eat live octopus
Festival coincides with man being acquitted for strangling his girlfriend to death after court ruled in favour of his claims she choked on live octopus
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2418514/South-Korean-food-festival-goers-tuck-raw-octopus-tentacles-promote-local-delicacy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: