Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΙΟΥΡΟΣ έγινε ΣΤΟΧΟΣ των ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΩΝ

Τέξας, Μήνυση εναντίον Σαϊεντολόγων κατέθεσε η Monique Rathbun για παρενόχληση της ίδιας και του συζύγου της Marty Rathbun.
Ο 41χρονος σύζυγός της ήταν πρώην υψηλόβαθμος Σαϊεντολόγος που εγκατέλειψε την εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 2009.
έπειτα πρόσφερε ψυχολογική συμβουλευτική υποστήριξη σε πρώην μέλη της εκκλησίας με τις ίδιες πρακτικές εκπαίδευσης που εφάρμοζε η Σαϊεντολογία.


 Ωστόσο, η εφαρμογή μεθόδων της εκκλησίας που έγινε έξω από την επίσημη κοινότητα, ενόχλησε τα μέλη της που έκαναν  εκστρατεία 199 ημερών, εναντίον του Marty Rathbun.
  Τον αποκαλούν σκίουρο –έτσι αποκαλούν κάθε μέλος τους που αποκαλύπτει και εφαρμόζει τις πρακτικές τους, έξω από την κοινότητα- και τα μέλη της ομάδας τους λέγονται Squirrel Busters.
Σύμφωνα με την Monique Rathbun, οι Squirrel Busters Σαϊεντολόγοι, παρενοχλούν διαρκώς την ίδια και τον σύζυγό της. Μόλις βγουν από το σπίτι τους, οι Squirrel Busters τους χλευάζουν μέσα στο δρόμο, μάλιστα νοίκιασαν ένα σπίτι δίπλα στο δικό τους και έστησαν κάμερες που τους στοχεύουν.
Τα μέλη της ομάδας των Squirrel Busters, φορούν μπλουζάκια που έχουν τη φωτογραφία ενός σκίουρου με το πρόσωπο του Marty Rathbun και κινούνται με αμαξάκια του γκολφ γύρω από το σπίτι τους στο San Antonio.
 Στο περιοδικό Freedom της Σαϊεντολογίας δημοσιεύτηκε φωτογραφία από το σπίτι του ζευγαριού.
Ιδιωτικοί ερευνητές της εκκλησίας παρενοχλούν την οικογένεια και τους φίλους της, συλλέγουν πληροφορίες και προσπαθούν να την πείσουν να εγκαταλείψει το σύζυγό της.
Η Monique δέχθηκε ανώνυμα μηνύματα και ένα sex toy στο γραφείο της.

Μάλιστα άφησαν και ένα φάκελο με μυστικά για το σύζυγό της. Γράφουν ότι ο Marty Rathbun έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου, και αυτή είναι η αιτία που δεν μπορούν να αποκτήσουν μωρό.
Η Monique Rathbun στρέφεται εναντίον του David Miscavige (που είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της (RTC),εταιρείας που ελέγχει τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα της Διανοητικής και της Σαϊεντολογίας) για παρενόχληση που της δημιουργεί έντονη ψυχολογική δυσφορία.
Η Monique μήνυσε επτά άτομα της εκκλησίας για εισβολή, με σκοπό ηθικής βλάβης στον χώρο της εργασίας και της κατοικίας της, επιβλαβή παρενόχληση και απαιτεί χρηματική ικανοποίηση πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

 [On August 16,
Monique filed suit against Miscavige, two top Scientology entities — the Religious Technology Center and the Church of Scientology International — as well as Dallas private investigator Monty Drake, and a man named Steven Gregory Sloat]
Monique is suing them on grounds of intentional infliction of emotional distress, tortious interference of her employment contract, and invasion of privacy, alleging years of invasive and harmful harassment, even though she has never been a member of the church. Her complaint indicates that she’ll be asking for damages in excess of a million dollars
πηγή  http://tonyortega.org/2013/08/27/monique-rathbun-vs-scientology-temporary-injunction-hearing-set-for-sept-12/


Ωστόσο η κ. Rathbun επιβεβαίωσε στο δικαστήριο -όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της εκκλησίας Les Strieber III- το γεγονός ότι κανένας εκπρόσωπος της εκκλησίας δεν βιαιοπράγησε εναντίον του ζευγαριού ούτε καταπάτησε την ιδιοκτησία τους. Παρόλο που είδε τις κάμερες να στοχεύουν το σπίτι της, δεν είδε ποτέ καμία από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν.

Ο Lamont Jefferson, που εκπροσωπεί τον ηγέτη της Εκκλησίας, είπε ότι η Σαϊεντολογία έχει δικαίωμα να προστατεύει τις πρακτικές της και δεν παραβίασε νόμους, όταν αντιμετώπισε τους Rathbuns.
το δικαστήριο συνεχίζεται...

14-9-13  Former high-ranking Scientologist and his wife 'have been stalked and harassed by church bullies for FOUR years since they became skeptical and left the movement' πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2420516/Couple-tell-court-misery-hands-Scientologys-squirrel-busters-accused-campaign-harassment.html

27-8-13   Mark “Marty” Rathbun, was once the second-highest ranking executive in the church until his defection in 2004. Since 2009, he’s operated a blog critical of Scientology leader David Miscavige, and as a result, the Rathbuns have been the subject of years of surveillance and intimidation by the church, much of it documented at this website.
πηγή
http://tonyortega.org/2013/08/27/monique-rathbun-vs-scientology-temporary-injunction-hearing-set-for-sept-12/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: