Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΙΔΙΑ θύματα ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ στην ΑΓΓΛΙΑ

Αγγλία, Ο Michael Gove Υφυπουργός παιδείας (Education Secretary) και μέλος του κοινοβουλίου, δήλωσε πως η αποτυχία να προστατευτούν τα ευάλωτα παιδιά που ζουν σε σπίτια φροντίδας, από μουσουλμανικές συμμορίες παιδεραστών, θα οδηγήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, ώστε η αστυνομία και οι φορείς προστασίας παιδιών να γνωρίζουν που βρίσκονται τα παιδιά και να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος για την προστασίας τους.
ένας από τους λόγους για το σκάνδαλο των νεαρών κοριτσιών που έπεσαν θύματα των μουσουλμάνων παιδεραστών στο Rochdale, ήταν πως τα παιδιά εγκαταστάθηκαν μακριά από την οικογένεια, τους φίλους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που γνώριζαν οι επιτροπές.

«Η πρακτική να στέλνονται τα παιδιά για να ζήσουν μακριά από την περιοχή τους είναι αδικαιολόγητη» δήλωσε ο κ. Gove και τόνισε πως παροχή υπηρεσιών στο 30% των σπιτιών φροντίδας είναι κάτω από το ελάχιστο όριο που ορίζεται από το κράτος (έρευνα του Panorama και έκθεση της Ofsted-που επισκέπτεται τα παιδιά δύο φορές το χρόνο-)
σχετικό δημοσίευμα
24 -6-13 στο BBC One
BBC One - Panorama: Kids Lost in Care BBC One - Panorama: Παιδιά Lost in Care

Στον απόηχο των σκανδάλων (παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από μουσουλμανικές συμμορίες )στο Rochdale, στο Oxford, και τις υπόλοιπες περιπτώσεις που διερευνώνται [ όπως το τεράστιο δίκτυο παιδεραστών στην πόλη Peterborough (Cambridgeshire)] ο ίδιος ο Michael Gove και τα στελέχη του προσπάθησαν να κάνουν έρευνα για τα ευάλωτα παιδιά, αλλά συνάντησαν ένα «τείχος της σιωπής».
Η μυστικότητα που περιβάλλει τα σπίτια φροντίδας αφήνει τα ευάλωτα παιδιά στο έλεος των παιδεραστών.
Η γραφειοκρατία εμποδίζει την αστυνομία να πάρει βασικές πληροφορίες σχετικά με το πουν ζουν τα παιδιά και ποιος έχει την επιμέλεια τους. Μόνο οι συμμορίες γνωρίζουν που θα τα βρουν, το σπίτι που ζουν, τα μέρη (π.χ.fast food) που συχνάζουν και παίζουν. 

Έκθεση αποκαλύπτει κρατική δαπάνη κατά μέσο όρο £ 4.000 την εβδομάδα για ένα παιδί που ζει σε σπίτι φροντίδας. (ετησίως £200,000 για κάθε παιδί, ενώ σχεδόν 5.000 παιδιά ζουν σε σπίτια φροντίδας στην Αγγλία)
Η κρατική δαπάνη φτάνει στο £ 1 δις το χρόνο για τη φροντίδα των παιδιών που βρίσκονται σε ιδρύματα στην Αγγλία.
από τον ερχόμενο Απρίλιο το Υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία θα λειτουργήσουν κάτω από ένα νέο σύστημα για την ανίχνευση της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όπου θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τα ευάλωτα παιδιά
ο Michael Gove υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει το σύστημα με το οποίο επί του παρόντος το ήμισυ των παιδιών (51% του συνόλου) τοποθετούνται σε σπίτια μακριά από την περιοχή που ζούσαν.
12-9-13   Michael Gove: I’m ending this scandal over children’s care
πηγή

 24-6-13  Children's homes: 'Worrying' standards of care

πηγή
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22960037

 8-5-12 Η συμμορία στο  Rochdale, Μάντσεστερ.   47 ανήλικα λευκά κορίτσια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμορία 12 Βρετανών Πακιστανών (εκτός ενός από το Αφγανιστάν) μουσουλμανικής καταγωγής.

27-6-13  7μελής μουσουλμανική συμμορία βιάζει ανήλικα κορίτσια 11-15 ετών στην περιοχή Oxford
Πηγή   http://www.theguardian.com/society/2013/jun/27/oxford-child-abuse-seven-men-jailed


13-9-13    Vulnerable youngsters in children's homes 'are at the mercy of sex attackers because of secrecy rules', Gove warns
πηγή

 
news/uk-news/peterborough-police-smash-biggest-child-sex-1794787
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: