Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο 6χρονος που πάσχει από αλλοτριοφαγία

Αγγλία,Salford, Greater Manchester , O 6χρονος Zach Tahir πάσχει από αλλοτριοφαγία, ευρύτερα γνωστή με το όνομα «pica»
Το άτομο με αλλοτριοφαγία, έχει ανάγκη να τρώει διάφορα αντικείμενα, διάφορες ουσίες που δεν αποτελούν τροφές. Στο παρελθόν ο 6χρονος -που είναι αυτιστικός και δεν μπορεί να μιλήσει- έτρωγε πέτρες, χαρτιά ακόμα και τις περσίδες από την κρεβατοκάμαρά του. Το αγαπημένο του σνάκ ήταν τα βρύα από τον κήπο, που τα μασούσε και τα έφτυνε.
Η 32χρονη μητέρα του Rachel Horn δημιούργησε για το παιδί, έναν ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο που κόστισε £ 7.100, με τεχνητό γρασίδι, κούνια, τραμπολίνο και παιχνίδια με στρογγυλεμένες άκρες για να μη μπορεί ο Zach να τα μασήσει. Το παιδικό του δωμάτιο είναι επίσης ειδικά διαμορφωμένο και κόστισε £36.000.
Η παρουσία της αλλοτριοφαγίας είναι συνήθης σε άτομα με προβλήματα πνευματικής ανάπτυξης και ψυχολογικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού, και στις ηλικίες άνω των 2 ή 3 χρόνων, όπου η φυσιολογική πνευματική ανάπτυξη του παιδιού θα του επέτρεπε το διαχωρισμό ανάμεσα σε αντικείμενα και ουσίες που αποτελούν τροφές και μη τροφές.
Η συμπεριφορά αυτή έχει πρωτοαναφερθεί στην ιατρική πράξη και λογοτεχνία ήδη από το 1563, αλλά αποτελεί ακόμα ένα ιατρικό μυστήριο.
The little boy who ate his garden: Zach, 6, can't tell what 'normal' food is - and his favourite snack is MOSS
Zach Tahir has the eating disorder pica - causes him to eat inedible items
Between 10 and 30 per cent of children aged between one and six have pica - an eating disorder which is characterised by cravings for non-food items.
The disorder is most common in people with developmental disorders, such as autism.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2418489/The-little-boy-ate-garden-Zach-gets-new-inedible-play-area-tell-difference-edible-inedible-objects.html#comments

σχετική μας ανάρτηση13-9-13  Σκύλος κατάπιε 16 πέτρεςπηγήhttp://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/09/16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: