Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Βιαστής 14χρονης, δηλώνει πως είναι ακίνδυνος


ΗΠΑ, Μασαχουσέτη, ο 48χρονος Carl Peterson βίασε την 14χρονη ανιψιά του στο Lexington, πριν από 12 χρόνια.
 O Carl φυλακίστηκε και χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνος (a level 3 sex offender) βιαστής.
Tον Ιούλιο μετακόμισε στο Belmont ( Bernard Road) με τη γυναίκα και την 14χρονη κόρη του.
Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (Belmont Police Department) διοργάνωσε μια συνάντηση του Peterson με 100 κάτοικους της περιοχής, στο Belmont High School.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των κατοίκων για το μητρώο των βιαστών (sexual offenders registry) και η παροχή οδηγιών για την ασφάλεια των παιδιών τους (safety concerns) Ο Carl Peterson απάντησε σε ερωτήσεις των κατοίκων σχετικά με το βιασμό που διέπραξε και τους διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πλέον επικίνδυνος άνθρωπος για την ασφάλεια των άλλων παιδιών.
 O Carl Peterson αντιμετώπισε την ανησυχία της κοινότητας (έγινε έντονη συζήτηση) αλλά και αντιδράσεις όπως «δεν θέλω να σε ακούσω», «μόνο φύγε», «καταδικάστηκες για βιασμό παιδιού»

Ο Peterson έκανε 8χρονη θεραπεία με την ψυχολόγο Dr. Carol Ball (a licensed psychologist in Arlington and a founder of New England Forensic Associates) που εργάζεται ταυτόχρονα με τους βιαστές αλλά και τα θύματά τους.
Ο Peterson συμφώνησε επίσης να συναντηθεί με τον διευθυντή του σχολείου (Belmont High School Principal Dr. Dan Richards) αλλά και τον παπά της τοπικής εκκλησίας (another long-time educator, former Watertown High Head Master Steve Watson) για να συζητήσουν καθετί γύρω από το άτομό του, που προκαλεί φόβο στους συνανθρώπους του.

22-9-12
'I'm the level 3 sex offender you've all been worrying about':

Child rapist who moved to new town with his wife and daughter, 14, stands before neighbors to say he is NOT a threat
His niece was 14 when he raped her, the same age as his daughter is now
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2428854/Im-level-3-sex-offender-youve-worrying-Carl-Peterson-speaks-crowd-worried-residents-new-town.html
σχόλιο αναγνώστριας
What everybody needs to worry about is how clever with words abusers are, They can blind people to their true nature and what has he given to reassure everybody?.. Words!!!


Η 21χρονη Grace Brown που σπουδάζει φωτογραφία στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών (School for Visual Arts, Μανχάταν Ν.Υόρκη) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 καμπάνια (- the campaign - called
Project Unbreakable) για να σπάσει το ταμπού που περιβάλλει τη σεξουαλική κακοποίηση και να βοηθήσει τα θύματα να εκφράσουν τον ψυχικό τους πόνο. Ξεκίνησε μόλις 19 ετών και φωτογράφισε εκατοντάδες θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, να κρατούν μια κάρτα που γράφει τι τους είπε ο βιαστής τους.
Η κάρτα με 2-3 προτάσεις εκφράζει ΑΥΤΟ που χαράζει στη μνήμη και πληγώνει για πάντα το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

  22-9-13 'There is no way you are a virgin. You have done this before': Rape survivors share attackers' words in project which breaks down taboos of talking about sexual abuseπηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2428853/Rape-survivors-bravely-confront-fears-publicly-sharing-details-darkest-moment-courageous-photo-project-uses-attackers-words-them.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: