Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΟΨΑΝ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΙ! ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ....

Μαχητές του Τζιχάντ που έχουν εγκατασταθεί για περισσότερο από πέντε μήνες στο βόρειο Μάλι και φιλοδοξούν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τη Σαρία (ισλαμικός νόμος), έκοψαν το ένα χέρι και το ένα πόδι σε τέσσερις άνδρες που κατηγορούντο για ληστεία, στο Γκάο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες.

"Οι ισλαμιστές του Μουτζάο (Κίνημα για την ενότητα και το τζιχάντ στη Δυτική Αφρική) που ελέγχουν το Γκάο, έκοψαν το ένα χέρι και το ένα πόδι σε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα άτομα" που κατηγορούνται "ότι επιτέθηκαν πριν από λίγο καιρό σε ένα λεωφορείο στην περιοχή ", δήλωσε τηλεφωνικά ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της πόλης, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από άλλο κάτοικο.

Σε τηλεφωνική επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Μουτζάο απλά δήλωσε: "Εφαρμόσαμε σήμερα τη Σαρία σε τέσσερα άτομα.Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη Σαρία στους κλέφτες", επιβεβαιώνοντας εμμέσως τους ακρωτηριασμούς, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι ακρωτηριασμοί πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Γκάο. Οι ακρωτηριασμένοι άνδρες κατηγορούνται για επίθεση τον Αύγουστο σε λεωφορείο που έκανε το δρομολόγιο Γκάο-Νιαμέι, την πρωτεύουσα του Νίγηρα, στη γειτονική χώρα.
Κανένας από τους μάρτυρες πάντως δεν ήταν σε θέση να πει σε τι κατάσταση ήταν οι ακρωτηριασμένοι και πού τους μετέφεραν στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: