Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 θεομηνία έπληξε τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Δημητρίου (Μετόχι), Αρκαδικού και Γιαννουλέικων – Κοκκινάδων του Δήμου Επιδαύρου. Μέσα στην όλη καταστροφή, η μανία της φύσης κτύπησε και το μοναδικό διπλοκάμαρο μυκηναϊκό γεφύρι, που βρίσκεται εντός του οικισμού του Αρκαδικού. Έπαθε σοβαρές ζημιές η αριστερή πλευρά του γεφυριού και ογκόλιθοι, που στέκονταν εκεί επί χιλιετίες, σκόρπισαν μέσα στο ρέμα…

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτσος έστειλε στην Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο την εξής ενημέρωση – αίτημα ενεργειών:

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από την θεομηνία που έγινε το Σάββατο 11 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου και Αρκαδικού προκλήθηκε καταστροφή του Μυκηναϊκού γεφυριού που βρίσκεται στον οικισμό Αρκαδικού από την ορμητική διέλευση του παρακείμενου χειμάρρου με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί και να παρασυρθεί τμήμα αυτού εντός του ρέματος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δυστυχώς, αυτός το έγραψε, αυτός το… διάβασε! Καμία αντίδραση, εδώ και ένα μήνα περίπου από πλευράς της Δ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων! Ούτε καν να ενημερώσουν ότι έλαβαν την ενημέρωση από τον Δήμο… Πλήρης αδιαφορία. Κάτι τέτοιους καρεκλοκένταυρους πληρώνουμε τόσα χρόνια και ο τόπος δεν πάει μπροστά!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας