Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!


ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ;

συνέχεια από εδώ:

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΕ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αγγλικά και γυμναστική: το νέο σχολείο της Αννούλας

Οι εθνομηδενιστές και οι γνήσιοι εκπρόσωποι της 'παγκόσμιας διακυβέρνησης' εξαφάνισαν το μάθημα της νεότερης ελληνικής ιστορίας από το Λύκειο

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας. (πηγή)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να κάνουν ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά στα παραπάνω τάξεις των 30 μαθητών και ξένες γλώσσες από την πρώτη δημοτικού, όταν για να καταλάβεις την ετοιμολογία και λειτουργεία της, πρέπει να τη διδαχθείς μια πενταετία.

Ανώνυμος είπε...

Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς.Δεν χάσαμε ούτε τη θρησκεία μας ούτε την γλώσσα μας ούτε την εθνικοφροσύνη μας.
Σιγά μη δεν αντέξουμε 2-3 χρόνια διακυβέρνηση της Πατρίδας μας από ξενόφερτους υπηρέτες των εσαεί εχθρών των Ελλήνων (π.χ. Χένρι Κίσιντζερ).
Τους Τούρκους τους διώξαμε όπως έπρεπε, με τα όπλα.
Τους προδότες όμως τους περιμένει η αγχόνη. Και μην ελπίζουν ότι θα την γλυτώσουν επειδή έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
Αυτή η ποινή και θα επιβληθεί και θα εκτελεστεί. Είτε στην Ελλάδα, είτε αλλού. Όπου και να πάνε οι προδότες θα βρεθούν και θα εκτελεστούν!!!

Ανώνυμος είπε...

Η θανατική ποινή ισχύει στην Ελλάδα ακόμη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας..

Τσουμαροπούλου Μαρία είπε...

ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΞΥΠΝΑΤΕ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ,ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
Ταπεινά,Τσουμαροπούλου Μαρία Εκπαιδευτικός