Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ο Νιγηριανός μεγαλέμπορας ηρωίνης Precious Max, πουλάει online έρωτα σε ευάλωτες μοναχικές κυρίες, για να τις χρησιμοποιήσει στην εξαγωγή ναρκωτικών από τα σύνορα

Mια γυναίκα κατέρρευσε όταν έμαθε ότι ο αρραβωνιαστικός της, που γνώρισε online, την παγίδευσε στο τράφικινγκ ηρωίνης.
O γνωστός με το ψευδώνυμο Precious Max αρραβωνιαστικός, της πούλησε έρωτα όταν γνωρίστηκαν με online dating και τη χρησιμοποίησε για να περάσει λαθραία από τα σύνορα ηρωίνη.


Η γυναίκα που δεν ταυτοποιήθηκε, εξαπατήθηκε από τον Precious, αλλά ευτυχώς δεν διώχθηκε.
Μετά το online meeting, η γυναίκα ταξίδεψε στην Πνομ Πενχ για να συναντήσει τον Precious Max,   "scam artist" που πόσταρε σαν Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας (εισαγωγών-εξαγωγών)
Μετά από τέσσερις ημέρες ο Precious πρότεινε στη γυναίκα την ημέρα, για να επιστρέψει στην Μελβούρνη με δείγματα από την επιχείρησή του για ένα αυστραλιανό συγγενή.
Κατά την άφιξη της στη Μελβούρνη, οι Αυστραλιανοί τελωνειακοί βρήκαν δύο κιλά ηρωίνης ραμμένα σε μια θήκη και μετά, εκείνη συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί κατέρρευσε σε κατάσταση σοκ.
σε εκείνη δεν ασκήθηκε δίωξη και η υπόθεση έκλεισε το 2015, αφού οι αρχές αποδέχτηκαν ότι η γυναίκα εξαπατήθηκε από τον Precious.


ένα άλλο προηγούμενο θύμα του, μια μητέρα  από την  Αυστραλία (Queensland), εκτίει τώρα ποινή φυλάκισης 23 χρόνων στην Καμπότζη, μετά την ανακάλυψη 2.2kg ηρωίνης, που βρέθηκε στην τσάντα της, από τις αρχές της Καμπότζης.

Ο Νιγηριανός Precious Chineme Nwoko, (ή Precious Max) που εργάζεται για ένα διεθνές συνδικάτο διακίνησης ναρκωτικών στην Καμπότζη, εξαπάτησε επίσης την 44χρονη Yoshe Ann Taylor, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της με μια online ερωτική σχέση ενός έτους.

Σύμφωνα με την "Fairfax Media" και την "The Feed" ο απατεώνας (smooth African scam) που ονομάστηκε "Precious Max" χρησιμοποιεί online dating για να δελεάσει τις γυναίκες και να τις εμπλέξει εν αγνοία τους, στη διακίνηση ναρκωτικών.

Μέσω του online dating κόλπου του, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Facebook, Tagged, Badoo και Twoo,  παρέσυρε δεκάδες - ενδεχομένως πολύ περισσότερες από όσες καταγράφηκαν -  γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Εμφανίζει φωτογραφίες του, λανσάρει το αθλητικό του λουκ σε πισίνες και μπαρ και καυχιέται για τη σωματική του διάπλαση και τη μυϊκή του ανάπτυξη  στις γυναίκες που ενδιαφέρονται να βρουν σύντροφο. Υπόσχεται στα υποψήφια θύματά του, αγάπη και συνεργασία στην επιχείρησή του "Khmer Arts and Craft business"
Ο απατεώνας διακινητής ναρκωτικών -που έχει ήδη καταδικαστεί- χρησιμοποιεί ψεύτικες φωτογραφίες από τα δήθεν γραφεία της επιχείρησής του και πλαστά διαβατήρια για να ξεγελάσει τα θύματά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χάρη στην Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία, ο Precious κατοικεί τώρα στη φυλακή αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την online persona του για να στέλνει στις γυναίκες δώρα και να τις παγιδεύει στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων.
πριν να φυλακιστεί χρησιμοποιούσε είδη τέχνης και χειροτεχνήματα, που συνόδευαν το κρασί και το φαγητό, σε ονειρεμένο δείπνο, στην προσπάθειά του να ξεγελάσει και να οδηγήσει το θύμα του στη διακίνηση ναρκωτικών και ιδιαίτερα την εξαγωγή ηρωίνης από την Καμπότζη.

Η 44χρονη Yoshe Ann Taylor συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ, το Σεπτέμβριο του 2013 και έκτοτε πέρασε τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ανέφερε η "The Sydney Morning Herald".
Η  Yoshe Ann Taylor ήταν ένα από τα ανυποψίαστα θύματα του Precious που αυτή τη φορά πόσταρε online  σαν "arts and crafts dealer"
Η online σχέση του ζευγαριού αναπτύχθηκε και διατηρήθηκε για ένα χρόνο.
o Precious Chineme Nwoko προσφέρθηκε να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια της Taylor για να ταξιδέψει στην Καμπότζη και έτσι δημιουργήθηκε ένα  ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης.
Ήταν το τρίτο ταξίδι της Taylor στη χώρα, όταν ο Nwoko της ζήτησε, όταν επιστρέψει στην Αυστραλία να πάρει μαζί της, μέσα στο σακίδιό της, κάποια χειροτεχνήματα.
Ωστόσο η Taylor δεν απομακρύνθηκε πολύ, αφότου πιάστηκε με 2 κιλά ηρωίνη μέσα στο σακίδιό της, στο αεροδρόμιο, από την αστυνομία της Καμπότζης που είχε πάρει πληροφορίες από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Ο Nwoko συνελήφθη λίγο μετά την Taylor.
Ωστόσο το online προφίλ του είναι ενεργό και αυτό σημαίνει ότι μια επόμενη γυναίκα, θύμα του μαφιόζου κινδυνεύει να συλληφθεί με ηρωίνη που θα μεταφέρει εν αγνοία της, μέσα στην τσάντα της.
Υπάρχουν υπόνοιες ότι το προφίλ του "Precious Max" το διαχειρίζονται άλλα μέλη του συνδικάτου διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Ιούνιο του 2016 ο Επίτροπος (AFP Commissioner) Andrew Colvin ήταν στην Πνομ Πενχ για να υπογράψει μια συμφωνία με την αστυνομία της Καμπότζης  για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών.
Ο Επίτροπος Colvin, δήλωσε ότι ο σκοπός της συμφωνίας είναι να «προστατεύσει τις αντίστοιχες κοινότητές μας και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από το διεθνικό έγκλημα».
πηγή  19-11-16

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3951846/The-African-love-rate-tricked-vulnerable-Australian-women-dream-holidays-smuggling-heroin.html

http://www.smh.com.au/national/investigations/lovestruck-australian-woman-scammed-jailed-in-cambodia-20161117-gsrp9d.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: