Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Εκτροφείο σκύλων ράτσας, προκαλεί σοκ με τις άθλιες συνθήκες διατήρησης των ζώων στην Αγγλία


Αγγλία, στο Bradford δυο εκτροφείς σκύλων οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, όταν η RSPCA και η αστυνομία  βρήκε νεκρά σκυλιά σε ένα καρότσι, στο αγρόκτημά τους.
Στους δυο αγρότες και εκτροφείς, John Wilcock και Bernadette Nunney απαγορεύτηκε για πάντα η διατήρηση σκύλων.
Ο 35χρονος John Wilcock  από το Sticker Lane, Bradford  και η 24χρονη  Bernadette Nunney, από το Tyersal Lane, Bradford οδηγήθηκαν στο Leeds Magistrates Court για πρόκληση άσκοπης ταλαιπωρίας στα ζώα και μια σειρά από άλλα αδικήματα.

Η Emma Ellis επιθεωρήτρια της RSPCA που διερεύνησε αυτή την υπόθεση δήλωσε ότι, όσα είδε στο αγρόκτημα, θα την κυνηγούν σε όλη της τη ζωή. Δεκάδες σκυλιά, χωρίς κατάλληλο κατάλυμα, άλλα χωρίς νερό και τροφή, ενώ ανάμεσα στα νεκρά ζώα, είδε να σαλεύει ένα ζωντανό που ήταν εγκλωβισμένο, κάτω από τα πτώματα των αλλων ζώων.
Κατασχέθηκαν 43 σκυλιά (σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν collies, spaniels, bichon frises, Labradors, beagles, Chihuahuas, και μερικές διασταυρώσεις terrier-cross types)

Τα κουτάβια Collie είχαν πεθάνει από παρβοϊό - μια ιδιαίτερα μεταδοτική, ιογενή νόσο που προκαλεί ασθένεια απειλητική για τη ζωή, η οποία προσβάλλει τα έντερα του σκύλου, τα λευκά αιμοσφαίρια και βλάπτει το μυ της καρδιάς.
Τα κουτάβια που η ράτσα τους έχει μεγάλη ζήτηση, ζούν σε άθλιες αφύσικες συνθήκες και ο ανυποψίαστος κόσμος που τα αγοράζει και δίνει πολλά χρήματα γι αυτά, διαπιστώνει ότι έχουν προβλήματα συμπεριφοράς ή προβλήματα υγείας για όλη τους τη ζωή.
Σε μερικές περιπτώσεις το κατοικίδιο πεθαίνει λίγες μέρες μετά από την άφιξή του σε κάποιο σπίτι.
έρευνα της RSPCA   και δημοσιογράφοι του BBC's Watchdog,  αποκάλυψαν την υπόθεση και οδήγησαν τους εκτροφείς στο δικαστήριο.
σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ένας μυστικός ρεπόρτερ αγοράζει ένα κουτάβι που αργότερα χρειάζεται ειδικό εκπαιδευτή, είναι εξαιρετικά λιποβαρές, έχει σκουλήκια, μια εντερική λοίμωξη και μολυσμένα αυτιά. Λόγω της εντατικής αναπαραγωγής, το κουτάβι έχει φρικτές παραμορφώσεις στα πόδια του, που μερικές φορές περιστρέφονται προς τα πίσω, επίσης έχει ένα undershot σαγόνι.

Η φάρμα Tyersal House Farm των εκτροφέων είναι επίσης ένα ιπποφορβείο και μπορεί να δει κανείς έναν αριθμό αλόγων  στο χώρο γύρω από το ακίνητο.
πηγές 18-11-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3950256/Bradford-puppy-farmers-banned-keeping-animals-RSPCA-inspectors-police-wheelbarrow-dead-dying-dogs-kennels.html
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/cruel-puppy-farmers-caught-after-9098656Δεν υπάρχουν σχόλια: