Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Μυστικός αστυνομικός διείσδυσε στους κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος και αποκάλυψε οπλοστάσια και μεγαλέμπορους ναρκωτικών στην ΑγγλίαΑγγλία, ο 45χρονος μυστικός αστυνομικός Terence Hamer, με το ψευδώνυμο «John Sherwood» μεταξύ του 2012 και του 2015, άνοιξε το καφέ μπαρ Unicorn στο Salford, Μάντσεστερ, για να προσεγγίσει και να παγιδεύσει μέλη συμμοριών που εμπορεύονταν ναρκωτικά
(φάρμακα αμφεταμίνης, έκσταση, κοκαίνη και κάνναβη) και όπλα.
24 γκάνγκστερ -από πέντε μεγάλες οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος- καταδικάστηκαν για αδικήματα διακίνησης πυροβόλων όπλων και ναρκωτικών.
Με το ψευδώνυμο "John Sherwood" ο αστυνομικός διείσδυσε στον εγκληματικό υπόκοσμο, αποκάλυψε οπλοστάσια  και μείωσε το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος.
Μόνο δέκα συνάδελφοί του γνώριζαν την κρυφή δράση του.
Ο ντετέκτιβ αστυνομικός, που είχε συνεργάτες άλλους δύο μυστικούς αστυνομικούς, κατέγραφε και βιντεοσκοπούσε κάθε συναλλαγή και παρέδωσε υλικό που οδηγεί σε συγκέντρωση στοιχείων και υψηλής ποιότητας πληροφορίες.
Στο Μάντσεστερ Crown Court, ο Hamer παραδέχθηκε την πώληση όπλων και την παροχή φαρμάκων.
Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης και θα κρατηθεί σε ξεχωριστή πτέρυγα γιατί κινδυνεύει η ζωή του.
πηγή 11-11-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3927236/Undercover-police-officer-dubbed-British-Donnie-Brasco-lived-drug-dealers-gun-gangs-THREE-YEARS-bring-24-untouchable-criminals-justice.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: