Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Λεπρός που μεταφέρει με καρότσι τη νεκρή γυναίκα του στην Ινδία, καταρρέει μετά από 24 ώρες περπάτημα


Ινδία, ένας 53χρονος λεπρός άνδρας, που είναι γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα Ramulu, προσπάθησε να μεταφέρει τη νεκρή σύζυγό του, μόνος του σε απόσταση 90 μίλια από το σπίτι τους, για να έχει μια σωστή ταφή, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα ασθενοφόρο.
Η σύζυγός του Ramulu, Kavitha, έχασε τη ζωή της κοντά σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στο Hyderabad, στη δυτική  Ινδία.
ο Ramulu προσπάθησε να μεταφέρει τη νεκρή σύζυγό του, στο πατρικό χωριό της για τις τελευταίες ιεροτελεστίες. Αλλά είχε λιγότερα από £ 12 μαζί του και του είπαν ότι το ασθενοφόρο κοστίζει £ 60 (Rs 5.000)
Έτσι αποφάσισε να φτιάξει ένα αυτοσχέδιο φορείο για να τη μεταφέρει εκεί.
ένα σπαρακτικό βίντεο δείχνει τον Ramulu να προσπαθεί να μεταφέρει τη νεκρή σύζυγό του -που έπασχε επίσης από λέπρα- πάνω σε ένα αυτοσχέδιο φορείο που το έσερνε στην πλάτη του.
ο Ramulu κατέρρευσε από την εξάντληση αφού περπάτησε για 24 ώρες και διήνυσε 37 μίλια στο ταξίδι. Κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την πόλη Vikarabad στο Telangana State, όταν κατέρρευσε με δάκρυα στα μάτια από την εξάντληση.

Οι ντόπιοι στην αρχή νόμιζαν ότι ζητιάνευε, πριν να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή του κινδύνευε, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει περισσότερο. ΄Επειτα, πλήρωσαν χρήματα για ένα ασθενοφόρο που μετέφερε τον λεπρό Ramulu και το πτώμα της γυναίκας του, στο χωριό του στην περιοχή Medak, περίπου 50 μίλια μακριά.
Οι συγγενείς του αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν γιατί έπασχε από λέπρα.

Παρά το γεγονός ότι η λέπρα είναι ιάσιμη, σε χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές τα άτομα με αυτή την ασθένεια αντιμετωπίζουν μεγάλο κοινωνικό ρατσισμό, στιγματίζονται και αποκλείονται από κάθε εργασία.

πηγή 7-11-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3914714/Heartbroken-leper-tried-carry-dead-wife-90-miles-proper-burial-couldn-t-afford-ambulance.html

After images of Dana Majhi, a tribal farmer from Odisha, carrying his wife on his shoulders for 12 km shocked the nation, a beggar carried his wife's body on a pushcart for 60 km in Telangana as he had no money to arrange for an ambulance.
πηγή
http://indiatoday.intoday.in/story/beggar-carries-wife-body-in-ambulance-for-60-km/1/804256.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: