Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Σύγχρονη μορφή δουλείας στη διακίνηση ναρκωτικών, στο Ηνωμένο Βασίλειο


Ηνωμένο Βασίλειο, Αγγλία, συμμορίες ναρκωτικών εισδύουν στην μεσαία αστική τάξη. Μετακινούνται σε προαστιακές και αγροτικές περιοχές μεγάλων πόλεων, για να πάρουν μετρητά από το εμπόριο ηρωίνης και κοκαίνης.
 Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος αξιολογεί ότι οι συμμορίες κάνουν καθημερινά, κέρδη ύψους £ 2.000
η αστυνομία προειδοποιεί ότι βίαιες συμμορίες ναρκωτικών  εξαπλώνονται από τα κέντρα των μεγάλων πόλεων, στα γύρω προάστια σε εύπορες περιοχές όπως το Tunbridge Wells και το Canterbury για εξασφάλιση μετρητών.
Προσλαμβάνουν ως courier ναρκωτικών ευάλωτα παιδιά  και χρησιμοποιούν σπίτια ως
ως προσωρινές βάσεις.
Oι γκάνγκστερ χρησιμοποιούν ‘hotlines’ τηλέφωνα και εισπράττουν τα χρέη τους με όπλα αναισθητοποίησης, επιθέσεις με οξύ και βραστό νερό.

Η συγκλονιστική εκτίμηση έγινε από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος στην τελευταία έκθεσή της για την παροχή των παράνομων ναρκωτικών στην Αγγλία και την Ουαλία.
Σε περιοχές γύρω από το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ, συμμορίες -ιδιαίτερα της Σομαλίας- οι γκάνγκστερ χρησιμοποιούν το τρένο για να προσεγγίζουν νέους πελάτες, στα δρομολόγια.
Διαφημίζουν τα ναρκωτικά τους ως φθηνότερα και καλύτερης ποιότητας, ενώ χρησιμοποιούν απειλές και βία για να εξαναγκάσουν τα θύματα και τους αντιπάλους τους. Συχνά προσλαμβάνουν γυναίκες και παιδιά (ακόμη και 14 χρόνων που τα βρίσκουν σε σχολεία και συλλόγους νέων)  για να μεταφέρουν φάρμακα και μετρητά γιατί είναι λιγότερο πιθανό να ελεγχθούν από την αστυνομία.
Η έκθεση αναφέρει ότι ο εξαναγκασμός και η εκμετάλλευση των νέων και ευάλωτων ατόμων -που ενεργούν ως footsoldiers- δημιουργεί σημαντική βλάβη στον αστικό πυρήνα του πληθυσμού.
Ανεπίσημα στοιχεία μιλούν για μια σύγχρονη δουλεία.
πηγή 18-11-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3948066/Now-drug-gangs-middle-class-suburbs-Criminals-heading-commuter-towns-cash-trade-heroin-cocaine.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: