Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Πόνεϊ μεταμορφωμένο σε μονόκερο δραπέτευσε από στάβλο, στην ΚαλιφόρνιαΚαλιφόρνια, στην πόλη Madera, ένα λευκό Πόνεϊ που ονομάζεται Juliette, γεύτηκε για λίγο τη γλυκιά γεύση της ελευθερίας, όταν δραπέτευσε από το κατάλυμά της και έτρεξε στους δρόμους της Madera Rancheros.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Juliette προσπάθησε πάλι να ξεφύγει, αλλά χωρίς επιτυχία.
Οι ιδιοκτήτες της πρόσθεσαν στο μέτωπό της, ένα ψεύτικο κέρατο για να μοιάζει με μονόκερως και να φωτογραφηθεί με τα παιδιά.
Αλλά η Juliette τρόμαξε πολύ κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης και τη δεύτερη φορά που δραπέτευσε με επιτυχία, φορούσε ακόμα το ψεύτικο κέρατο στο μέτωπό της.
Μεταμορφωμένη σε μονόκερω –μυθικό ον, άγριο ζώο με μορφή αλόγου που είναι αδύνατο να πιαστεί-  έτρεχε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και κέντρισε τη φαντασία των οδηγών, που κάλεσαν την Highway Patrol της Καλιφόρνιας (CHP) για να αναφέρουν την ύπαρξη ενός μυστηριώδους πλάσματος μέσα στην πόλη.
Η Juliette παρέμεινε άπιαστη για μερικές ώρες και η τοπική αστυνομία εντατικοποίησε την προσπάθεια της σύλληψής της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KTLA5, η αστυνομία χρησιμοποίησε ελικόπτερο και θερμική κάμερα (κάμερα θερμικής απεικόνισης) για να εντοπίσει το πόνεϊ που κρυβόταν σε έναν οπωρώνα.

Η περιπέτεια έληξε σύντομα, αλλά όχι με τη διαδικασία της αστυνομικής δράσης.
Το άλογο ενός γείτονα, με το οποίο η Juliette ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένη, χρησιμοποιήθηκε για να την παρασύρει έξω από τον κρυψώνα της και να παραδοθεί στα χέρια των ιδιοκτητών της.
Μια προδότρα φοράδα!
Η Juliette πήρε δυο σημαντικά μαθήματα ζωής εκείνη τη μέρα, ότι το κέρατο του μονόκερου άξιζε πολλά λεφτά –έμεινε σταθερό πάνω στο κεφάλι της, ακόμα και όταν οδηγήθηκε πίσω στο στάβλο της- αλλά και ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους φίλους μας, ακόμα και όταν είναι επίσης άλογα.

Πηγή 26-2-16
http://www.sfgate.com/news/article/Pony-dressed-as-unicorn-escapes-human-clutches-6856398.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: